Ateliere pentru copii dedicate vacanței și Zilei Brâncuși – Teatrul Gong
https://www.ziarulmetropolis.ro/ateliere-pentru-copii-dedicate-vacantei-si-zilei-brancusi-teatrul-gong/

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu completează seria obişnuită a atelierelor de sâmbătă cu un program special dedicat vacanţei şcolare (zilnic, 8 – 12 februarie) şi Zilei Brâncuşi (19 februarie).

Un articol de Petre Ivan|6 februarie 2016

Primul semestru al anului școlar 2015 – 2016 se va încheia azi, iar apoi elevii se vor bucura de o săptămână de vacanță în care pot descoperi culisele teatrului printr-o serie specială de ateliere de creație.

Aurelia Călinescu și Diana Ribana vor pregăti în fiecare zi, de la ora 11:00, câte un program interactiv pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani. Atelierele își propun să dezvolte un mediu creativ-educațional pe un model ce are la bază promovarea unor cursuri în care cei mici să își dezvolte abilitățile creative și de comunicare.

Activitățile din cadrul proiectului constau în construirea de măști și obiecte animate, colaj și bricolaj, dar și exerciții de spus povești.

Data de 19 februarie este declarată Ziua Brâncuși ca sărbătoare națională. Pentru a sărbători acest moment Teatrul Gong din Sibiu va găzdui trei ateliere de creație pentru copii începând cu ora 11:00.

Aurelia Călinescu va coordona un atelier cu tema „Pasărea Măiastră” în care cei mici vor descoperi noi tehnici de lucru manual, iar Diana Ribana și Alina Moldovan vor susține în paralel un atelier cu modelaj în lut prin care să povestească istoria unuia dintre cei mai mari artiști ai României din toate timpurile.

Constantin Brâncuşi, «părintele sculpturii moderne», cum a fost denumit prima dată de America, s-a născut pe 19 februarie 1876, în Hobiţa, România. Este considerat unul dintre cei mai mari sculptori ai lumii, iar ziua naşterii sale este sărbătorită în toată lumea şi înscrisă în calendarul cultural universal.

Înscrierile la ateliere se fac pe baza biletelor cumpărate exclusiv de la sediul teatrului din str. Alexandru Odobescu nr. 4 (miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00).

Prețul unui bilet la oricare din ateliere este de 14 lei și include toate materialele necesare. Biletele se achită în avans, ședințele neefectuate nu se recuperează, iar contravaloarea acestora nu poate fi returnată.

Foto: Teatrul Gong – teatrulgong.ro

15
/01
/24

Scriem cuvinte în grabă, le rostim în grabă. Folosim adesea structuri gramaticale greşite, preluate multe dintre ele din mass-media şi propagate cu o viteză uimitoare. Pe Facebook, pe whatsApp, aruncăm cuvinte, propoziții, toate scrise rapid și cel mai adesea fără grijă. Corectitudinea exprimării nu prea mai interesează pe nimeni.

15
/01
/24

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își ia cu tristețe rămas bun de la actorul András Csíky, laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, care s-a stins din viață în data de 13 ianuarie 2024, la vârsta de 94 de ani

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.