Atelierele educaționale „Poveștile Păunului de Aur – Teatrul Umbrelor”, la Teatrul Evreiesc de Stat
https://www.ziarulmetropolis.ro/atelierele-educationale-povestile-paunului-de-aur-teatrul-umbrelor-la-teatrul-evreiesc-de-stat/

Teatrul Evreiesc de Stat vă invită duminică, 10 noiembrie 2019, începând cu ora 10.00, la Atelierele educaţionale „Poveştile Păunului de Aur – Teatrul Umbrelor”, lansate de Muzeul de Istorie şi Cultură a Evreilor din România „Dr. Nicolae Cajal” şi iniţiate ca activitate educaţională despre istoria şi cultura evreilor.

Un articol de Liliana Matei|6 noiembrie 2019

Proiectul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, și își propune să ofere celor mici o incursiune în lumea magică a poveștilor, a poeziei și a cântecelor evreiești.

În cadrul atelierului, copiii participanți vor descoperi fascinanta lume a teatrului, vor confecționa figurine, vor afla povești noi și vor putea crea chiar și un spectacol cu personaje proprii, sub îndrumarea lui Bruno Mastan, artist marionetist și povestitor.

Accesul la acest eveniment va fi gratuit, în limita locurilor disponibile. Rezervări se pot face la numărul de telefon 0721.332.436.

Durată eveniment: 90 minute.

Organizatori: Teatrul Evreiesc de Stat, Muzeul de Istorie și Cultură a Evreilor din România „Dr. Nicolae Cajal”, Federația Comunităților Evreiești din România.

11
/08
/23

Copilăria și basmul sunt elemente către care ne întoarcem inevitabil, de fiecare dată când simțim nevoia de joc și aventură. Bucium este formația care ne încurajează să aruncăm o privire de ansamblu în imaginația pe care o aveam când eram mici, nelăsând acea stare, pe care adesea o trecem cu vederea în viețile noastre agitate, să dispară. De aceea, în spiritul unei stări de suflet ușoare și a unei dorințe arzătoare de aventură muzicală, seria „Light Sessions” le predă ștafeta celor de la Bucium pe 16 august.

10
/08
/23

• 15 zile, peste 120 de evenimente, peste 100 de artiști și invitaţi speciali la Râşnov, Braşov, Codlea, Feldioara şi Bran • Un festival la ediţia a 15-a: filme, proiecte artistice, concerte, dezbateri, teatru, cărţi, şcoală de vară ş.a. • Vorbitorincii (Cătălin Striblea & Radu Paraschivescu), Maia Morgenstern, Nicu Alifantis, Pasărea Rock, Ada Milea, Mădălina Pavăl, Irina Margareta Nistor, Robin and the Backstabbers, Adrian Cioroianu, Gelu Duminică alături de mulţi alţi invitaţi speciali. • Cultură de calitate într-un cadru natural deosebit fără „zgomote” inutile • Un spaţiu al dialogului civilizat, nu al talibanismului

10
/08
/23

Suntem într-a 8-a lună în care Timișoara este, alături de Elefsina (Grecia) și Veszprém (Ungaria), un important centru cultural european. Și urmează încă luni bune de evenimente interesante, care merită o vizită în Banat. Aflați de ce în interviul următor.

10
/08
/23

Cea de-a treia ediție a festivalului The Jazz Cave va avea loc în perioada 16 – 18 august 2023. O experiență muzicală într-un decor impresionant, festivalul aduce peste 20 de formații din Europa și de peste ocean, care vor bucura publicul cu concerte de jazz și alte stiluri muzicale, ce se vor desfășura pe două scene - Peștera Innerland și Zănoaga Dreamland.

09
/08
/23

Ediția cu numărul 26 a Galei Tânărului Actor HOP – program al UNITER aflat sub direcția artistică a regizorilor Alexandru Dabija și Leta Popescu – se va desfășura, pentru al treilea an consecutiv, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, în perioada 30 august-2 septembrie 2023.

09
/08
/23

Cinema in aer liber se intoarce pe Insula Artelor din Parcul Titan cu 21 dintre dintre cele mai bune filme ale ultimilor ani, care acopera toata paleta de genuri cinematografice, de la drama si thriller la comedie si chiar animatie. Acestea vor putea fi urmarite la Bucuresti, timp de 4 saptamani, de marti pana duminica, in perioada 15 august – 10 septembrie. Intrarea la proiectii este libera.

09
/08
/23

Iulia Rugină, regizoarea filmelor Breaking News și Love Building, revine în atenția publicului cu primul său documentar, Playback, ce va fi proiectat în avanpremieră pe data de 12 august, în cadrul Zilelor Filmului Românesc de la Iași. Filmul e produs de Parada Film, în co-producție cu Televiziunea Română și realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.