AUDIȚIE NAȚIONALĂ 2014 – Etapa finală
https://www.ziarulmetropolis.ro/auditie-nationala-2014-etapa-finala/

După jurizarea celor 68 de înscrieri primite, concursul pentru tineri actori Audiţie Naţională 2014, organizat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematogarfică I.L.Caragiale, cu sprijinul ARCUB, a ajuns la etapa finală. Aceasta se va desfăşura în perioada 3-4 decembrie, la sala Ileana Berlogea.

Un articol de Ziarul Metropolis|30 noiembrie 2014

Cei 33 de finaliști din toată țara, vor prezenta, în fața publicului și a juriului, one man/one woman show-ul de 7-10 minute trimis pe suport video la înscriere. Din comisia finală de selecție fac parte: regizorul Alexandru Darie – Director al Teatrului Bulandra, actorul George Ivaşcu – Director al Teatrului Metropolis, actorul George Mihăiţă – Director al Teatrului de Comedie, actrița Diana Lupescu – reprezentant al Teatrului Nottara, actrița Mihaela Păun – Director ARCUB, regizorul Adrian Sîrbu, regizorul Cătălin Peter Netzer, regizorul Radu Jude, regizorul Alexandru Mavrodineanu, actorul Paul Chiribuță – Decan al Facultății de Teatru.

Programul desfășurării evenimentului este următorul:

Prima zi, 3 decembrie

14:00 – Deschiderea oficială a etapei finale Audiție Națională 2014

14:15-16:45 – Vizionări

16:45-17:30 – Pauză

17:30-20:45 – Vizionări

A doua zi, 4 decembrieAuditie Nationala

17:00-19:30 – Vizionări

19:30-20:30 – Deliberare juriu

20:30 – Festivitatea de premiere

Prima etapă a competiției Audiție Națională 2014, s-a desfășurat în perioada 17-52 noiembrie și a constat în selecţia înregistrărilor trimise de cei 68 de tineri înscriși din toată țara. Juriul de selecţie a fost alcătuit din profesorii: Radu Gabriel, Florin Grigoraș, Mircea Rusu, Anca Ioniță şi Laura Baron.

Concursul Audiție Națională se adresează tinerilor actori cu vârsta până în 35 de ani, studenți din ultimul an de studiu sau absolvenți ai Facultăților de Teatru din toată țara, de stat sau private. Nu există condiții restrictive referitoare la statutul profesional – angajat, independent etc. Festivalul este o oportunitate importantă de afirmare la început de carieră artistică în teatru și film, de cunoaștere a colegilor de generație și de explorare a unor metode și tehnici de lucru pe care tinerii au șansa să le împărtășească.

Premiile constau în roluri oferite de către directorii teatrelor partenere în spectacole din stagiunea 2014-2015 și în roluri acordate de regizorii de film.

Audiția Națională este organizată de către UNATC I.L.Caragiale, în parteneriat cu ARCUB, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, Teatrul Nottara și beneficiază de tot suportul necesar pe care aceste instituții le pot pune la dispoziție.

Foto: Auditie Nationala 2014 – UNATC I.L.Caragiale

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.