AUDIȚIE NAȚIONALĂ 2017, ediția a V-a 24 – 26 noiembrie. Concurs al tinerilor actori
https://www.ziarulmetropolis.ro/auditie-nationala-2017-editia-a-v-a-24-26-noiembrie-concurs-al-tinerilor-actori/

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale“ împreună cu Teatrul Tineretului Metropolis din Bucureşti organizează cea de-a V-a ediţie a Audiţiei Naţionale. Concursul este deschis tinerilor actori, absolvenţilor şi studenţilor facultăţilor de teatru din ţară.

Un articol de Petre Ivan|2 noiembrie 2017

Competiția  este un prilej de afirmare la început de carieră artistică în teatru, de cunoaștere a colegilor de generație și de explorare a unor metode și tehnici de lucru pe care tinerii au șansa să le împărtășească.

Regulament

  1. Audiția Națională se adresează tinerilor actori cu vârsta până în 35 de ani, studenților din anul III – Licență,anii I și II – Master, specializarea Actorie / Arta actorului și absolvenților facultăților de teatru din toată țara, de stat și private. Nu există condiții restrictive referitoare la statutul profesional.
  2. Termenul limită pentru înscrieri este 17 noiembrie Candidații trebuie să trimită la adresa de e-mail[email protected], CV-ul și formularul de înscriere completat în format electronic. Formularul poate fi accesat aici.
  3. Pe data de 21 noiembrie, fiecare candidat va fi anunțat prin e-mail în privința zilei când este programat. Intrarea în concurs se va face în ordine alfabetică.Toți candidații înscriși vor participa la Audiția Națională care va avea loc în perioada 24 – 26 noiembrie la UNATC „I.L.Caragiale”, sala Ileana Berlogea.
  4. La Audiția Națională, concurenții vor prezenta în fața juriului, un moment artistic de 10 minute (monolog, one man/woman show). Numele câștigătorilor vor fi anunțate pe data de 26 noiembrie, la scurt timp după încheierea concursului

Se vor acorda șapte premii constând în roluri într-un proiect al Teatrului Metropolis, care va fi pus în scenă anul viitor.

Evenimentul Audiție Națională2017, ediția a V-a este organizat de către UNATC „I.L.Caragiale” București cu sprijinul Teatrului Metropolis din București.

Foto: AUDIȚIE NAȚIONALĂ 2017 – facebook

 

 

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.