Auditie Nationala – festival dedicat tinerilor actori / Viitorul începe azi
https://www.ziarulmetropolis.ro/auditie-nationala-festival-dedicat-tinerilor-actori-viitorul-incepe-azi/

UNATC „I.L. Caragiale“ anunţă deschiderea înscrierilor pentru cea de-a doua ediţie a Audiţiei Naţionale – festival dedicat tinerilor actori şi studenţilor din ultimul an de studiu, specializarea Arta Actorului, de la toate universtăţile din ţară, de stat şi private.

Un articol de Petre Ivan|27 octombrie 2014

Auditie Nationala / Desfășurat sub formă de competiție, festivalul este o ocazie importantă de afirmare la început de carieră artistică în teatru și film, de cunoaștere a colegilor de generație și de explorare a unor metode și tehnici de lucru pe care tinerii au șansa să le împărtășească.

Audiția Națională este organizată de către UNATC ”I.L.Caragiale” București, în parteneriat cu ArCub, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis și următoarele case de producție: Libra Film Productions, 4 Proof Film și beneficiază de tot suportul necesar pe care aceste instituții le pot pune la dispoziție.

Audiția Națională se desfășoară în următoarele etape:

În prima etapă concurenții se înscriu până pe data de 16 noiembrie, prin trimitearea CV-ului și a unei înregistrări de 7-10 minute a unui one man show / one woman show la alegere, pe adresa [email protected].Auditie Nationala

Înregistrările sunt evaluate în perioada 17 – 23 noiembrie de un juriu alcătuit din profesori ai UNATC București – Radu Gabriel, Florin Grigoraș, Mircea Rusu, Anca Ioniță şi Laura Baron.

Actorii din cele mai apreciate înregistrări participă la cea de-a doua etapă a Audiției, desfășurată în zilele de 3, 4, 5 decembrie. La Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti, ei susțin live, one man/one woman show-ul de 7-10 minute trimis pe suport video la înscriere, în fața unui juriu final format din profesori ai UNATC, directorii teatrelor participante și regizori de film.

Premiile constau în roluri oferite de către directorii teatrelor partenere în spectacolele din stagiunea 2014-2015 și în roluri acordate de regizorii de film.

Audiția Națională se adresează tinerilor actori cu vârsta până în 35 de ani, studenți din ultimul an de studiu și absolvenți ai Facultăților de Teatru din toată țara. Nu există condiții restrictive referitoare la statutul profesional – angajat, independent etc.

La ediția din 2013 a Audiției Naționale, zece tineri actori au primit ca premiu şansa de a lucra pe scena unui teatru important din Bucureşti, alături de actori consacraţi.

Pe data de 10 octombrie Teatrul Mic, în coproducţie cu Teatrul de Comedie, a prezentat în sala Teatrului Foarte Mic premiera spectacolului Numele de Jon Fosse, în regia lui Vlad Cristache. Câștigătorii Ana Bianca Popescu, Aida Avieriţei, Cezar Grumăzescu şi Bogdan Nechifor s-au întâlnit pe scenă cu actorii Ana Ciontea şi Gheorghe Visu.

Teatrul Bulandra și Teatrul Metropolis pregătesc în prezent, un spectacol care are în distribuție o parte din tinerii actori premiați la Audiția Națională 2013. Premiera, în regia lui Bobi Pricop, va avea loc în luna noiembrie 2014.

Pentru mai multe informații: www.unatc.ro, blog.unatc.ro

Foto: Auditie Nationala – unatc.ro

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.