Elvis și Audrey Hepburn, cele mai emblematice coafuri
https://www.ziarulmetropolis.ro/audrey-si-elvis-cele-mai-emblematice-coafuri/

Cocul purtat de Audrey Hepburn în „Breakfast at Tiffany’s”, „moţul” cântăreţului Elvis Presley şi tunsoarea actriţei Jennifer Aniston în rolul Rachel din serialul TV „Friends” se numără printre cele mai emblematice coafuri din istorie.

Un articol de Petre Ivan|1 ianuarie 2014

Cocul purtat de Audrey Hepburn în „Breakfast at Tiffany’s”, „moţul” cântăreţului Elvis Presley şi tunsoarea actriţei Jennifer Aniston în rolul Rachel din serialul TV „Friends” se numără printre cele mai emblematice coafuri din istorie.

Cocul făcut celebru de personajul interpretat de Audrey Hepburn în „Breakfast At Tifanny’s”, Holly Golightly, s-a clasat pe primul loc într-un top al celor mai memorabile coafuri din ultimii 50 de ani.

Elvis

Elvis, ocupantul locului secund în top „Cele mai memorabile coafuri din ultimii 50 de ani”

„Moţul” cântăreţului Elvis Presley s-a poziţionat pe locul al doilea, urmat de tunsoarea rasta a interpretului de reggae Bob Marley şi de coafura personajului Rachel interpretat de actriţa Jennifer Aniston în serialul de televiziune „Friends”.

Cocul foarte înalt purtat de Amy Winehouse, bogatul bob cu vârfurile întoarse spre interior al prinţesei Diana şi coafura răvăşită a actriţei Brigitte Bardot au fost incluse în acest top realizat pentru a marca 50 de ani de la înfiinţarea saloanelor de coafură britanice Toni & Guy.

Elvis

Buclele brunete ale ducesei Catherine, stilul adoptat de actorul James Dean, tunsoarea scurtă în stilul anilor ’90 a fostului fotbalist David Beckham, părul foarte lung şi drept al cântăreţei Cher,

tunsoarea bufantă purtată de Jackie Kennedy, tunsoarea scurtă a actriţei Halle Berry, buclele retro ale modelului Dita Von Teese, faimosul coc al prinţesei Leia din franciza „Star Wars” nu au lipsit nici ele din acest inedit top, notează Mediafax.

De notat că pe poziția 50 s-a clasat regina Elizabeth a II-a, cu buclele sale scurte perfect coafate.

Foto: Audrey Hepburn, Elvis Presley și James Dean – Cinemagia

30
/06
/20

Drama suedeză „Beartown/Scandalul” va avea premiera în toate teritoriile HBO Europe, în această toamnă. Serialul, bazat pe romanul bestseller al lui Fredrik Backman, este regizat de Peter Grönlund și îi are în rolurile principale pe Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe și Oliver Dufaker.

29
/06
/20

Cele mai noi filme distribuite pe ecranele din România de către Independența Film se văd la TIFF (31 iulie - 9 august, Cluj), în timp ce contul de Vimeo al casei de distribuție primește titluri de referință, producții prezentate și premiate la Cannes.

25
/06
/20

”Grilele, genurile, toate categoriile fixate sunt inamicii criticului” şi ”Libertatea criticului este de a nu se supune ierarhiilor gata făcute”. Sunt doar două dintre numeroasele idei stimulante despre critica de film dintr-un dosar din revista franceză „Cahiers du cinéma” pe aprilie, în ultimul număr înainte de schimbarea echipei editoriale.

21
/06
/20

CRONICĂ DE FILM Realizat în Franţa şi cu o distribuţie formată din Catherine Deneuve, Juliete Binoche şi Ethan Hawke, „La vérité”/”The Truth” (2019) nu este printre cele mai reuşite titluri ale regizorului japonez Hirokazu Koreeda. Un film lejer, dar tonic.

19
/06
/20

Până pe 21 iunie, inclusiv, pot fi văzute gratuit scurtmetraje realizate de regizori români în timpul autoizolării impuse de pandemie, alături de o selecție de filme scurte din 21 de țăre europene, curatoriată de Andrei Tănăsescu, directorul artistic al acestei ediţii.

17
/06
/20

Fascinanta Italie, aflată în vizorul lumii, într-un an cu totul neobișnuit, este în centrul atenției și la Festivalul Internațional de Film Transilvania, de data aceasta, pentru cinema-ul ei seducător.

16
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Nu știu să existe vreo carte în limba română despre Alain Delon, nici măcar în traducere. Dar pentru că accesul la volume în limbi străine e mai ușor decât oricând, recomand două splendide albume în franceză – „L'encyclopédie Alain Delon” (2016) și „Alain Delon. Film par film” (2019).

12
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Cea mai nou apariţie în colecţia de cărţi de film a Editurii Noi Media Print, volumul „Noul cinema, două decenii şi ceva”, de Marian Sorin Rădulescu, adună o serie de texte ale criticului timişorean – de la eseuri mai elaborate, la simple note – despre câteva din filmele regizorilor reprezentativi ai cinematografiei române post-2000.

11
/06
/20

Cele mai bune documentare de mediu din ultimul an, alături de producții recente care s-au remarcat prin povești nebănuite, vor putea fi vizionate online, gratuit, în cadrul celei de-a 9-a ediții Pelicam - Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni, între 10-19 iulie.