Aventurează-te în lupta intergalactică din „Gardienii Galaxiei Vol. 2”!
https://www.ziarulmetropolis.ro/aventureaza-te-in-lupta-intergalactica-din-gardienii-galaxiei-vol-2/

Biletele pentru continuarea mult aşteptată a poveştii din Universul Marvel se pot achiziţiona începând cu data de 21 aprilie. Filmul „Gardienii Galaxiei Vol. 2” va ajunge în cinematografele din România începând din seara datei de 4 mai. Cumpărarea biletelor în avans îţi oferă posibilitatea de a fi printre primii care se reîntâlnesc cu gaşca de eroi improbabili.

Un articol de Liliana Matei|23 aprilie 2017

Filmul „Gardienii Galaxiei Vol. 2” este distribuit de Forum Film România şi va fi disponibil în format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D şi Dolby Atmos.

În Vol. 2, personajele colorate şi pline de umor au o altă dinamică, conturând altfel de relaţii, suprinzându-ne cu o nouă aventură. În prima parte, Gardienii devin o familie, însă în a doua parte accentul se mută pe relaţiile dintre personaje în interiorul familiei. Aşa cum spune şi James Gunn: „Este o poveste complicată pentru că vorbim în primul rând despre un grup de inadaptaţi care devin o familie, însă nu se ştie unde duce acest lucru.” Fiecare personaj este unic în felul său şi fiecare aduce ceva special, iar până vă reîntâlniţi cu ei pe marile ecrane, vă facem şi mai curioşi, povestindu-vă puţin despre ei.

Chris Pratt aka Star-Lord/Peter Quill

După ce a salvat galaxia, aventurierul intergalactic semi-uman devine foarte cunoscut, fiind foarte mândru de asta. La fel de mândru cum a fost şi Chris Pratt când a primit rolul lui Peter Quill. James Gunn spune despre acesta: „Când am început casting-ul pentru Star Lord, căutam pe cineva care să intre în sală, să facă tot ce era trecut pe foaie, să o facă bine, într-un mod amuzant, însă voiam în acelaşi timp pe cineva care să aducă ceva în plus personajului. Voiam acel ceva care să îl facă pe Peter Quill puţin diferit. Chris a venit şi a făcut asta imediat. Este un actor unic pentru că îmbină foarte bine masculinitatea şi vulnerabilitatea, pe care le transmite cu uşurinţă pe ecran. Şi cred că asta îl face un actor modern şi actual.”

Zoe Saldana aka Gamora

Zoe Saldana se reîntoarce în rolul Gamorei, asasinul plătit care încearcă să-şi ispăşească păcatele din trecut, prin faptele sale eroice. Ea trebuie să se lupte cu proprii demoni, în confruntarea cu sora adoptivă, Nebula. Gunn spune despre ea: „Gamora este înconjurată de zevzeci, de Gardienii Galaxiei, care îi fac viaţa foarte dificilă. Ţine la ei, şi ea ştie asta, însă băieţii se ceartă constant şi sunt greu de suportat, având în vedere că nu are lângă ea companie de sex feminin.”

Dave Bautista aka Drax

Dave Bautista este Drax, războinicul intimidant, taciturn şi plin de tatuaje. Drax este un personaj complex, care este la fel de ameninţător şi de iubitor în aceeaşi măsură. Nu este conştient de natura sa foarte categorică şi de modul extrem în care percepe lumea. Gunn spune despre el: „Cred că ştim cu toţii foarte clar că Drax nu este foarte bun în a descifra anumite indicii sociale. Nu înţelege foarte bine ce vorbeşte lumea în jurul său, amuzându-se de lucruri pe care nu ar trebui să le găsească haioase.”

Bradley Cooper aka Rocket

Rocket, creatura modificată genetic, este un membru nepreţuit în echipă. Deşi e uneori reticent şi foarte acid, el este foarte grijuliu, mai ales cu Groot, care este acum doar un puiuţ. James Gunn este familiarizat şi apropiat cel mai mult de Rocket, mărturisind că se regăseşte cel mai mult în acest personaj. Rocket este o mică fiară torturată, care nu şi-a pierdut din amuzament şi afecţiune, fiind interpretat cu măiestrie de Bradley Cooper, actor nominalizat la Oscar.

Vin Diesel aka Baby Groot

După ce Groot a făcut sacrificiul suprem în primul film „Gardienii Galaxiei”, Micuţul Groot s-a născut din rămăşiţele sale. Deşi este adorabil, el se chinuie cu accese de furie şi are o relaţie de dragoste-ură cu ceilalţi Gardieni.

Micuţul Groot comunică spunând doar trei cuvinte, „I am Groot”. În ciuda înfăţişării sale neobişnuite şi a vocabularului limitat, Groot şi-a făcut loc în inima privitorilor doar cu aceste cuvinte. Este un aliat de încredere şi un prieten loial pentru Rocket. Este, de asemenea, un personaj complet diferit faţă de Groot din primul film. Gunn spune că el nu îşi aduce aminte de el ca adult, iar toate celelalte personaje relaţionează foarte diferit acum cu el. Drax nu îl place, Rocket ţipă mereu la el, Gamora are instincte materne faţă de el, iar Quill abia îşi dă seama că există.

05
/01
/15

Anul 2015 aduce în peisajul cinematografic noi proiecte ale unor regizori premiaţi la Cannes, Berlin şi Veneţia, printre filmele româneşti care vor fi lansate în cinema numărându-se thrillere politice, un western balcanic, un documentar animat, dar şi comedii, drame şi pelicule poliţiste.

02
/01
/15

Nedistribuite în cinematografe, văzute puțin în festivaluri, ignorate nejustificat, filmele de nonficțiune merită o mai mare atenție. La început de an, Ziarul Metropolis vă propune 10 documentare străine din 2013 și 2014, demne de reținut.

01
/01
/15

S-au ivit pe cerul teatrului stele care au lucit orbitor o vreme, care au stârnit admiraţie unanimă. Criticii au făcut prognoze artistice pe termen lung, însă, apoi, luminile lor s-au stins. Cu actorul Gheorghe Dinică nu a fost aşa.

30
/12
/14

Ovidiu Iuliu Moldovan: ardeleanul greco-catolic cu privirea directă şi faţa neîmblânzită de zâmbet, sigur în gesturi, un om ce nu putea fi scos din ale lui, cu trăsături tipice zodiei Capricornului... Duritatea lui masculină era arma cu care confisca mintea oricărei femei.

30
/12
/14

Anul 2014 poate fi considerat unul aproape anost prin prisma box office-ului nord-american, aflat la cel mai scăzut nivel al său din ultimii şase ani, dar a cărui calitate cinematografică a fost totuşi "salvată" în a doua jumătate a lui de revenirea în forţă a filmelor biografice.

29
/12
/14

O selecție de 14 dintre filmele premiate care au marcat ultimul an va fi proiectată la Cinema Studio din București, între 2 și 8 ianuarie 2015. Spectatorii vor avea ocazia să (re)vadă filme semnate de regizori ca Lars von Trier, Jim Jarmusch, Joel și Ethan Coen, David Cronenberg, Paolo Sorrentino, Michel Hazanavicius sau Corneliu Porumboiu.

23
/12
/14

CRONICĂ DE FILM Când resemnarea părea să fie singura cale de a încheia un an cinematografic românesc mediocru, apare - doar la HBO, nu și în săli - un documentar revigorant și (cu adevărat) emoționant, „Toto și surorile lui”, capabil să dărâme prejudecăți.

19
/12
/14

CRONICĂ DE FILM Nimic nu părea să anunțe schimbarea de direcție. După ce a regizat două parodii reușite la filmele cu spioni și, în special, la seria cu James Bond și, ulterior, filmul de mega-succes „The Artist”, francezul Michel Hazanavicius se lansează în drama de război.

18
/12
/14

Cea de-a 5-a ediție a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF s-a încheiat duminică, 14 decembrie, la CinemaPRO, după 5 zile de festival, 3 proiecții sold out, 75 de filme și 4 evenimnete speciale experimentate și vizionate de peste 7000 de spectatori.

18
/12
/14

Trei documentare istorice care conservă o bucată vie a românilor vor încheia proiectul inițiat de Radio România Cultural în parteneriat cu Docuart, “Baricada Culturală”. Documentarele cu temă comunistă semnate de Andrei Ujică și Sinisa Dragin vor fi difuzate în regim live streaming în zilele de 18, 22 și 23 decembrie, începând cu ora 22:00 pe radioromaniacultural.ro.

18
/12
/14

Filmul "Ida", regizat de cineastul polonez Pawel Pawlikowski, a fost recompensat miercuri cu premiul LUX pe 2014, decernat de Parlamentul European în cadrul unei sesiuni extraordinare a forului european, organizată la Strasbourg.