Bach to the future – primul concert al Duetului  Hess ||: Horia
https://www.ziarulmetropolis.ro/bach-to-the-future-primul-concert-al-duetului-hess-horia/

Miercuri , 17 septembrie 2014, de la ora 20.30, Duetul Hess ||: Horia va susţine concertul de muzică de cameră „Bach to the future“, la ceainăria Serendipity, din Bucureşti.

Un articol de Elena Simion|14 septembrie 2014

Duetul Hess ||: Horia este alcătuit Ben Hess – violoncel şi Cristi Horia – vioară și s-a format recent, din dorința de a bucura spectatorii cu armonii clasice.

Cei doi artiști vă  invită să vă opriţi din ritmul agitat al vieții cotidiene și să vă delectaţi cu o serată de muzică de cameră barocă şi romantică cu armonii clasice din preajma secolului al XVIII-lea. Repertoriul va include lucrări de  Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Joseph Haydn, Handel-Halvorsen.

Ben Hess s-a pregătit ca violoncelist profesionist în Marea Britanie, studiind la Royal Northern College of Music şi terminând un Master la Trinity College of Music, Londra. A colaborat cu câteva dintre cele mai cunoscute orchestre din Marea Britanie, printre care BBC Concert Orchestra, Royal Liverpool Philharmonic şi London Mozart Players.

Muzica de cameră este pasiunea sa. Recent, a interpretat, în cadrul unui trio londonez cu pian, un repertoriu latino-american şi în special tangourile lui Piazzolla. Britanicul se află de puțină vreme în București își continuă explorările muzicale pe meleaguri străine prin colaborarea cu violonistul român Cristi Horia.

Cristi Horia a studiat vioara la Conservatorul din București, pe care l-a absolvit în 2003, fiind pasionat şi de alte instrumente precum viola şi chitara. După o activitate camerală de mai mulţi ani în cvartetul de coarde Renaissance, Cristi şi-a continuat călătoria muzicală explorând şi alte genuri muzicale precum jazz, muzică electronică, rock şi Irish. A colaborat cu numeroşi artiști din ţară şi străinătate, printre care Mihai Mărgineanu, Ioan Gyuri Pascu, Cornel Cristei. De asemenea, este membru în proiectul muzical When violin meets guitar.

Participarea la eveniment se face pe bază de rezervare. Rezervarea se face exclusiv la adresa de email: [email protected],  cu rugămintea să includă un număr de telefon de contact pentru a putea face reconfirmarea telefonică a numărului de locuri în ziua evenimentului.

07
/05
/16

Institutul Cultural Român din Londra organizează, intre 4 mai şi 8 iunie, într-un foarte onorant parteneriat cu Opera Regală Covent Garden, „Luna Oedip la Londra” - un amplu program menit să celebreze capodopera enesciană prin evenimente muzicale, expoziții, conferințe și proiecții speciale, având ca protagoniști mari vedete ale scenei de operă, muzicologi de anvergură internațională, dar și artiști de prim rang fascinați de muzica lui Enescu.

07
/05
/16

Primăria Sectorului 3 organizează sâmbătă, 7 mai, în Parcul Titan, de la ora 17:00, cea de-a IV-a ediţie a concertului „Flori pentru suflet-Remember Florian Pittiş”, unde vor cânta muzică folk în memoria actorului român Ducu Bertzi, Mircea Vintilă, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu şi alţi muzicieni. Accesul publicului la acest eveniment este liber.

03
/05
/16

Opening Gala Concert deschide Festivalul Internațional EUROPAfest 2016, 12-21 mai - București & Sibiu. Festivalul are un concept unic, fiind singurul eveniment din România care reunește jazz, blues, pop și muzică clasică.

28
/04
/16

În perioada 23-29 mai, Sibiul va răsuna din nou în ritmuri de jazz. Șapte zile de concerte în spații convenționale și neconvenționale, indoor și outdoor, jam sessions, spectacole stradale și expoziții, acestea sunt câteva dintre propunerile Sibiu Jazz Festival din acest an.

28
/04
/16

În această seară, de la ora 20:00, Charles Aznavour va urca din nou, exact după 53 de ani, pe scenă Sălii Palatului din Bucureşti. Charles Aznavour se află într-un turneu restrâns, ce se desfăşoară în doar câteva din capitalele europene şi care cuprinde şi spectacolul de la Bucureşti.

26
/04
/16

Kobborg şi Cojocaru nu mai au voie sa intre în sediul Operei! Angajaţii de la Biroul personal al Operei şi directorul economic au emis astazi o circulară în care se specifică faptul că lui Johan Kobborg şi Alinei Cojocaru le-au ”încetat” contractele şi, ca atare, le este interzisă intrarea în sediul Operei Naţionale. Între timp, balerina i-a acordat jurnalistului Dan Turturică (pentru digi24.ro) primul interviu după izbucnirea scandalului de la Opera Bucureşti în care îşi expune punctul de vedere cu privire la acest conflict fără sfârşit.

25
/04
/16

Din cauza conditiile meteo, Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 a reprogramat a treia ediţie a Concertului Extraordinar de Paște pentru data de 28 aprilie, de la ora 19,00. Publicul este aşteptat în Joia Mare , în Parcul Titan – Parcul Artelor la o întâlnire de excepţie cu muzica sacră pascală dedicată principalelor confesiuni religioase din România.

22
/04
/16

Cântărețul american Prince, decedat joi la 57 de ani în apropiere de Minneapolis (Minnesota, nord), a fost găsit în stare de inconștiență într-un lift al studiourilor de înregistrare situate în reședința sa, a informat șeriful comitatului Carver, Jim Olson. Echipele de salvare au încercat resuscitarea, fără succes, a spus Olson.

21
/04
/16

Prince Rogers Nelson a fost găsit mort în studioul său de înregistrări, situat în Paisley Park, California. Potrivit şerifului local, Jason Kamerud, autorităţile au fost solicitate pentru o urgenţă medicală, găsind o persoană decedată

21
/04
/16

CRONICĂ DE FILM Ajuns discret şi în repertoriul cinematografelor de la noi, „Janis: Little Girl Blue” (2015), al cineastei americane Amy Berg, investighează viaţa legendarei Janis Joplin. A apărut în același an cu „Amy”, documentarul biografic mai premiat al britanicului Asif Kapadia despre Amy Winehouse.

21
/04
/16

Zilele trecute, pe scena Operei din Viena s-a petrecut,un episod inedit care a avut-o protagonistă pe faimoasă soprană Angela Gheorghiu. Aceasta uită să intre pe scenă, iar Jonas Kaufmann, cel mai în vogă tenor al lumii, cântă: „Nu avem soprană”