Balul Bucurestiului Interbelic – perla Lunii Bucureștilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/balul-bucurestiului-interbelic-perla-lunii-bucurestilor/

Joi, 22 mai, de la ora 20.00, Fundaţia Calea Victoriei vă invită la a cincea ediţie a Balului Bucureştiului Interbelic, un eveniment retro intrat în tradiţia manifestărilor culturale din capitală.

Un articol de Elena Simion|9 mai 2014

Balul Bucurestiului Interbelic este un eveniment oferit iubitorilor Bucureștiului istoric, dar și celor pasionați de fascinanta lume interbelică. Poți retrăi atmosfera petrecerilor de altădată, cu ajutorul costumației din anii ’20-’30, ascultând muzica din perioada interbelică (jazz, foxtrot, charleston sau tango), într-unul dintre cele mai frumoase palate de pe Calea Victoriei – Cercul Militar Național.

Aflat la cea de-a V-a ediție, Balul este una dintre manifestările culturale care sărbatoresc capitala, promovează istoria și cultura orașului, în cadrul festivalului Luna Bucurestilor (9 mai – 9 iunie).

Ca în fiecare an, evenimentul organizat de Fundația Calea Victoriei în parteneriat cu Cercul Militar Național se va desfășura în două săli impresionante prin frumusețea arhitectonică: Sala Bizantină și Sala Gotică din Cercul Militar Național.

Începând din acest an, Festivalul Luna Bucureștilor și Balul se vor desfășura sub Înaltul Patronaj al Principesei Margareta.

Atmosfera petrecerii va fi animată de actorii de comedie Smaranda Caragea si Nae Alexandru, care vor da viață unor personaje din epocă.

Programul Balului include demonstrații de dansuri de epocă, muzică din anii ’20-’30, masa festivă, multă socializare și amuzament. La această petrecere elegantă se pot câștiga un premii, dacă te remarci printre cei mai dezinvolți dansatori sau porți unul dintre cele mai bune costume de epocă.

Vestimentația participanților la bal trebuie să fie de inspirație interbelică: rochii charleston, perle și accesorii pentru doamne, iar pentru domni frac sau costum negru de seară.

Balul Bucurestiului Interbelic Programul LUNII BUCUREȘTILOR 2014:

  • Vineri, 9 mai, 18:30 – Conferința “Luna Bucureștilor: Cum se distrau bucureștenii în interbelic?”, cu istoricul Anita Sterea, la sediul Fundației Calea Victoriei – participare pe bază de înscriere la [email protected] (intrare liberă – locurile sunt limitate
  • vineri, 16 mai, 18:30 – proiecția unui film de epocă – Sala de Cinema a Cercului Militar Național – “Visul unei nopți de iarnă” – invitat regizorul Vlad Trandafir – participare pe bază de înscriere la [email protected] (intrare liberă – locurile sunt limitate)
  • Joi, 22 mai, 20:00 – Balul Bucurestiului Interbelic – Sala Bizantină și Gotică (taxă de participare: 150 ron / 135 ron posesorii cardului de fidelitate)
  • Sâmbata, 31 mai, 17:00 – Concert Musica Viva: Arii, lieduri si vocalize, cu Musica Viva si soprana Andreea-Madalina Barbu la UNMB (Conservator) (taxa: 30 ron / 25 ron) – înscriere pe [email protected]
  • Miercuri, 4 iunie, 19:00 – proiecție de interviuri cu personalități din “Colțuri de București”, în prezența regizorului Vlad Trandafir – Colecție de confidențe, petrecute în colţuri din Bucureşti, împărtășite de iubitori de Bucureşti: Neagu Djuvara, Georgeta Filitti, Tiberiu Soare, Vintilă Mihăilescu, Adina Nanu, Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Paul Ipate și Eugen Istodor, la Urbanesc – participare pe bază de înscriere la [email protected] (intrare liberă – locurile sunt limitate)
  • Sâmbata, 7 iunie – Plimbare culturală în Parcul Herăstrău (fost Luna Bucureștilor) și zona de nord, cu istoricul Anita Sterea – participare pe bază de înscriere la [email protected] (intrare liberă – locurile sunt limitate)

Informații legate de înscriere: [email protected]

tel.:0723 167 892 sau 021-321.30.22

Foto cu Balul Bucurestiului Interbelic 2012, 2013 – Cristiana Oprea, Fundația Calea Victoriei



16
/01
/17

Cartea „Zgomotul timpului” a fost publicată anul trecut în colecția Babel de la Editura Nemira (ediția a II-a, traducere de Virgil Stanciu).

16
/01
/17

Spectacolul No Man`s Land, jucat la Teatrul Naţional din București, este o adaptare scenică după filmul cu acelaşi nume de DanisTanović (câștigător al premiului Oscar pentru cel mai bun film străin în 2001), în regia bulgarului Alexander Morfov.

16
/01
/17

Un film pentru televiziune despre viaţa şi cariera cântăreţului Michael Jackson va fi produs la Hollywood in februarie si se va intitula ”Michael Jackson: Searching for Neverland”. Rolul principal va fi interpretat de Navi, unul dintre cei mai cunoscuți imitatori ai cântăreţului.

16
/01
/17

În urma succesului înregistrat după lansarea, în octombrie, a primelor 5 Atelierele „Micul Artist”, Opera Comică pentru Copii oferă, începând din luna februarie, un nou curs pentru cei mici: Atelierul de Flamenco, susținut de dansatorul argentinian Lucas Molina.

16
/01
/17

Poetul, prozatorul, criticul literar și publicistul Mircea Cărtărescu a fost desemnat, duminică seară, câștigător al celei de-a XXVI-a ediții a Premiului Național de Poezie Mihai Eminescu pentru Opera Omnia, care se acordă, în fiecare an, pe 15 ianuarie, la Botoșani.

14
/01
/17

CRONICĂ DE FILM „Jackie”, lungmetrajul cu care chilianul Pablo Larrain s-a aflat în 2016 în Competiţia Festivalului de la Veneţia, se situează la intersecţia dintre un film biografic mainstream, cu superstaruri, şi un film de autor care încearcă să împrospăteze convenţiile genului. De aici şi frumuseţea sa.

13
/01
/17

Apărut în 2007 şi relansat acum la liber pe platforma Cinepub, "Război pe calea undelor", de Alexandru Solomon, se înscrie în demersul regizorilor Noului Cinema Românesc, fie ei autori de filme de ficţiune sau de documentare, de a chestiona prezentul prin analiza trecutului, în special a comunismului, şi de a înţelege trecutul pentru o mai bună situare în prezent.

13
/01
/17

Începând din acest weekend, Nino, personajul îndrăgit din seria de concerte-lecție ale Operei Comice pentru Copii "Cu Nino în jurul Lumii", îi așteaptă pe cei mici pe Patinoarul Copiilor, deschis în curtea instituției din Calea Giulești nr. 16.

13
/01
/17

Căciuleanu pune o oglindă în faţa unor tineri şi ne arată cum vorbesc: un limbaj codificat, cu multe prescurtări, deopotrivă amuzant şi ciudat, susţinut de un acompaniament coregrafic dinamic, pe măsură.

13
/01
/17

Duminică, 15 ianuarie 2017, spectacolul” Natură moartă cu nepot obez” de la Teatrul Odeon aniversează 101 reprezentații. În cei aproape 5 ani de la premieră, piesa scrisă de Ion Sapdaru, regizată de Eugen Făt, în scenografia lui Constantin Ciubotariu, a fost prezentată în 17 turnee și festivaluri.