Bani, sex și photoshop într-un spectacol intens și provocator: „NSFW”
https://www.ziarulmetropolis.ro/bani-sex-si-photoshop-intr-un-spectacol-intens-si-provocator-nsfw/

Pe 11 decembrie va avea loc premiera spectacolului „NSFW” în regia lui Horia Suru. NSFW – Not Safe For Work, este abrevierea folosită pentru paginile sau website-urile care conţin materiale erotice sau pornografice ce nu ar trebui accesate în public sau la locul de muncă.

Un articol de Liliana Matei|9 decembrie 2015

Textul NSFW este montat în premieră națională la POINT în regia lui Horia Suru. Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Emilian Oprea, Gabriel Răuță, Ana-Maria Moldovan, Alexandru Potocean și Rareș Andrici, iar scenografia este semnată de Sonia Constantinescu și Anca Miron.

Piesa scrisa de Lucy Kirkwood este o satiră proaspătă care analizează într-un mod curajos jocurile de putere din lumea media, într-o eră a photoshop-ului, a exibitionismului pe internet, a șomerilor cu studii superioare, a oamenilor supracalificați forțați să accepte orice doar pentru a putea supraviețui într-o societate în plin declin economic în care sexul vinde orice, oricând.

Cunoscută inițial pentru scenariul producției de televiziune Skins, Lucy Kirkwood și-a consolidat stilul său unic în teatru ajungând în scurt timp unul dintre cei mai apreciați tineri dramaturgi britanici. Textele sale atent documentate, bazate mult pe dialog și pe acțiunea dozată cu istețime au fost produse in Marea Britanie de National Theatre, Royal Court Theatre, Clean Break și Almeida Theatre/ Headlong.

„NSFW vorbește despre felul în care media folosește uneori definiții unilaterale ale celor doua mari grupuri țintă cărora se adresează – femei și bărbați, bazate pe cel mai rudimentar numitor comun – obsesia corpului. La bărbați plăcerea contemplarii corpului feminin gol și obsesia pentru tinerețe și la femei insecurităţile legate de propriul corp și obsesia pentru „imperfecțiunile” care îl pot face neatrăgător.Folosind aceste șabloane, revistele pentru femei și cele pentru bărbați atrag cititorii într-un cerc vicios, oferindu-le atât promisiunea satisfacerii definitive a acestor nevoi cat și noi și noi resurse care sa le alimenteze perpetuu obsesiile. Totul pentru a vinde și următorul număr.

NSFW vorbeşte despre lupta de supravieţuire din aceste redacții de reviste, despre relația dintre consumatori si producători, dar şi despre lupta personală a individului cu el însuşi, cu munca, cu etica şi cu propriile limitări”, a declarat Horia Suru, regizorul piesei.

Pentru rezervări puteți accesa linkul: https://eventbook.ro/hall/point

Despre POINT

POINT este un spațiu extrem de actual, destinat evenimentelor și acțiunilor
culturale. Este acel loc în care se vor descoperi, dezvolta și lansa piese noi de teatru. Locul care incită, provoacă și inspiră atât artiștii cat si spectatorii. Ne dorim crearea unui tip de teatru onest si empatic, care sa aducă în atenția publicului teme actuale care macină societatea și indivizii. Un mediu in care artiștii talentați să-și poată valorifica potențialul.

„NSFW este spectacolul care inaugurează un nou spaţiu de cultură în Bucureşti într-o perioadă în care multe dintre spaţiile cunoscute îşi închid porţile fără a şti dacă şi când se vor redeschide, fără un plan concret din partea autorităţilor. Îmi doresc ca spectatorii să descopere POINT prin intermediul acestui spectacol şi să înveţe drumul către Eremia Grigorescu nr 10“, a adăugat regizorul.

NSFW

De Lucy Kirkwood
Regia: Horia Suru

Distribuția: Emilian Oprea, Gabriel Răuță, Ana-Maria Moldovan, Alexandru Potocean, Rareș Andrici

Scenografia: Sonia Constantinescu & Anca Miron
Video design: Cinty Ionescu
Light design: Bogdan Gheorghiu
Ilustrația muzicală: Andreea Veder
Photo&edit: Cristiana Cott Negoescu
Traducerea: Andreea Vasile
Mulțumiri: Oana Maria Zaharia, Mihaela Vasiloi, Iulia Goicea, Ionuț Grama

 

 

20
/01
/16

„Filme pentru liceeni” debutează în 2016 cu o nouă peliculă văzută de liceenii din 13 orașe din țară: Mustang, debutul regizoarei Deniz Gamze Ergüven. Filmul este premiat cu Europa Cinema Label la Festivalul de Film de la Cannes, cu premiul LUX, oferit de Parlamentul European și este propunerea Franței la premiile Oscar.

19
/01
/16

Victor Babeș, Anghel Saligny, Petrache Poenaru, Emil Palade, Aurel Vlaicu, Henri Coandă, Ana Aslan, Ion Cantacuzino, Hermann Oberth, Nicolae Vasilescu Karpen, Gogu Constantinescu și Traian Vuia sunt câţiva dintre românii incluşi în seria de filme documentare intitulată „Gândit în România, care va fi lansată joi, 21 ianuarie 2016, de la ora 17.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, București).

19
/01
/16

Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional din Bucureşti spune că este pe picior de război cu ministrul Vlad Alexandrescu, din cauza că Ministerul Culturii vrea ca la conducerea instituţiilor de cultură să fie numite şi persoane din alte domenii de activitate decât cele culturale.

18
/01
/16

În această seară, de la ora 20:10, pe TVR 2, iubitorii teatrului pot vedea „SHAKESPEARE, FOLIA & CO”, de Gigi Căciuleanu , prima reprezentaţie din ciclul Shakespeare 400, un program care marchează cei 400 de ani de la moartea celui mai cunoscut dramaturg din istorie. Versiunea tv a spectacolului este o coproducţie a TVR şi Teatrul Metropolis.

18
/01
/16

Sezonul premierelor cinematografice românești va fi deschis de un thriller 100% ardelenesc. Este vorba despre cel de-al treilea lungmetraj regizat de Marian Crișan, „Orizont”, care va rula pe marile ecrane din 12 februarie 2016.

18
/01
/16

Actorul american Sean Penn a asigurat că interviul său cu traficantul de droguri mexican, Joaquín El Chapo Guzmán, a eșuat pentru că nu scos la suprafață dezbaterea de fond privind războiul împotriva drogurilor, ceea ce era principala sa intenție

16
/01
/16

Cabaretul cuvintelor, spectacolul a cărui premieră recentă a deschis stagiunea actuală de la Sala Mare a Teatrului Naţional ieşean, se va bucura de prezenţa în rândul spectatorilor a autorului însuşi, scriitorul Matei Vişniec, cel mai jucat dramaturg român în străinătate.