Ben Affleck, premiat pentru regie la gala Sindicatului regizorilor americani 2013. Lista câştigătorilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/ben-affleck-premiat-pentru-regie-la-gala-sindicatului-regizorilor-americani-2013-lista-castigatorilor/

Ben Affleck a primit pentru filmul „Argo” marele premiu al Sindicatului regizorilor americani (Directors Guild of America/ DGA), la cea de-a 65-a gală a asociaţiei, care a avut loc sâmbătă seară, la Los Angeles. Premiile decernate de Sindicatul regizorilor americani, alături de cele ale sindicatelor actorilor, scenariştilor şi producătorilor americani, acordate înainte de premiile Academiei […]

Un articol de Andrada Văsii|4 februarie 2013

Ben Affleck a primit pentru filmul „Argo” marele premiu al Sindicatului regizorilor americani (Directors Guild of America/ DGA), la cea de-a 65-a gală a asociaţiei, care a avut loc sâmbătă seară, la Los Angeles.

Premiile decernate de Sindicatul regizorilor americani, alături de cele ale sindicatelor actorilor, scenariştilor şi producătorilor americani, acordate înainte de premiile Academiei de film americane, ajută la restrângerea spectrului de posibili câştigători la Oscar, informează indiewire.com.

Însă Ben Affleck a devenit, sâmbătă, a treia persoană din istorie care câştigă premiul pentru regie decernat de Sindicatul regizorilor americani, dar nu deţine şi o nominalizare la aceeaşi categorie a premiilor Oscar.

Acest lucru i s-a mai întâmplat lui Ron Howard, câştigătorul premiului DGA din 1995, pentru filmul „Apollo 13”, şi lui Steven Spielberg, câştigătorul din 1986, pentru „Culoarea purpurie/ The Color Purple”.

La premiul DGA 2013 pentru cel mai bun regizor al unui lungmetraj au mai fost nominalizaţi Steven Spielberg („Lincoln”), Kathryn Bigelow („Zero Dark Thirty), Ang Lee („Life of Pi”) şi Tom Hooper („Les Misérables”).

„Argo” prezintă rocambolesca, dar reala poveste a misiunii de salvare a diplomaţilor americani în timpul Revoluţiei iraniene din 1979, refugiaţi în ambasada Canadei din Teheran. Pentru această misiune, un agent CIA i-a deghizat pe acei diplomaţi şi i-a plimbat prin Teheran, pretinzând că sunt tehnicieni dintr-o echipă de filmare aflaţi în căutarea unor locuri de turnare pentru un lungmetraj SF.

Lungmetrajul „Argo” a primit mai multe premii importante acordate la Hollywood în această perioadă. Astfel, el a fost recompensat cu două Globuri de Aur, pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor, cu premiul Sindicatului producătorilor americani pentru cel mai bun film şi cu cel al Sindicatului actorilor americani pentru cea mai bună distribuţie. De asemenea, „Argo” a primit şapte nominalizări la premiile Oscar, ce vor fi acordate pe 24 februarie.

La gala DGA 2013 au mai fost premiaţi

  • Malik Bendjelloul – cel mai bun regizor de documentar, pentru „Searching For Sugar Man”,
  • Lena Denham – cel mai bun regizor al unui serial de comedie („Girls”),
  • Rian Johnson – cel mai bun regizor al unui serial-dramă („Breaking Bad”),
  • Jay Roach – cel mai bun regizor de film TV/ miniserie („Game Change”),
  • Glenn Weiss – cel mai bun regizor de musical-show de divertisment (cea de-a 66-a ediţie a premiilor Tony),
  • Brian Smith – cel mai bun regizor de reality show („MasterChef”),
  • Jill Mitwell – cel mai bun regizor al unui serial difuzat în timpul zilei („One Life To Live”, „Between Heaven and Hell”),
  • Paul Hoen – cel mai bun regizor al unei emisiuni pentru copii („Let it Shine”).

Anul trecut, marele premiu al Sindicatului regizorilor americani i-a revenit cineastului francez Michel Hazanavicius, recompensat ulterior şi cu premiul Oscar pentru cel mai bun regizor. Hazanavicius şi filmul său „The Artist” au fost, de altfel, marii învingători ai Oscarurilor 2012, impunându-se la categoria „cel mai bun regizor”, „cel mai bun film” şi „cel mai bun actor” (Jean Dujardin).

În istoria galei DGA, până anul acesta, doar de şase ori câştigătorul premiului DGA nu s-a impus şi la premiile Oscar. Cea mai recentă „inadvertenţă” a avut loc în 2003, când Rob Marshall a câştigat DGA Award pentru musicalul „Chicago”, dar a pierdut Oscarul în favoarea lui Roman Polanski, recompensat în acel an pentru drama „Pianistul/ The Pianist”.

 

 

Sursa: Mediafax

31
/08
/17

În urmă cu 20 ani, pe 31 august, Prinţesa Diana își pierdea viața. Cea mai iubită prințesă britanică a murit la 36 de ani, într-un accident de mașină produs în pasajul de sub podul Alma, din Paris. Se afla în mașină cu prietenul ei, Dodi Al-Fayed, și cu șoferul, care au decedat și ei. Echipajele de salvare au ajuns în câteva minute, dar a fost nevoie de mai bine de o oră să taie carcasa mașinii ca să o scoată dintre fiarele contorsionate și să o transporte la spital.

30
/08
/17

Cochetele veacului al XVII-lea, cu pielea înroșită de la diverse mâncăruri picante sau vinuri rare, sau cu tenul devastat de varicelă și alte boli, aveau un adevărat arsenal de batiste, pomezi, ape angelice și creme parfumate pentru obținerea carnației ideale.

29
/08
/17

Pe 2 septembrie are loc prima ediție Walk & Shoot destinată începătorilor în fotografie. Fotograful coordonator va fi Alex Axon, iar echipa de povestitori va fi asigurată de Merg.În.România.

29
/08
/17

Tocmai s-a sfârșit cea de-a opta ediție a Divan Film Festival (Divanul Degustătorilor de Film și Artă Culinară). Cum a fost?

29
/08
/17

Jucăm cu Armenia şi aceasta este o veste cu adevărat bună, având în vedere că singura victorie oficială la cârma echipei României a germanului Daum este în faţa acestei echipe.

29
/08
/17

Calul era unicul motiv de mândrie al lui Florea. Căruţa nu, pentru că în zilele geroase de iarnă din ea mai rămâneau doar osiile și roțile, restul intra pe foc.

29
/08
/17

Una dintre cele mai iubite și cunoscute ecranizări din istoria cinematografiei românești, Moromeții, va avea parte de o continuare, la 30 de ani de la lansarea filmului regizat de Stere Gulea. Personajele lui Marin Preda se întorc pe marele ecran sub regia aceluiași cineast și surprinse de camera directorului de imagine Vivi Drăgan Vasile.

28
/08
/17

Actorul Orlando Bloom va produce şi va fi protagonistul serialului “Carnival Row” care va fi lansat de Amazon în 2019, informează Variety. Acţiunea serialului are loc într-un oraş neo-victorian în care creaturi mitice s-au refugiat din cauza războaielor care le-au distrus locurile natale.

28
/08
/17

“Simţurile nu înşală, judecata înşală.” - Johann Wolfgang von Goethe / „Dacă ne cercetăm bine, aproape întotdeauna vom găsi la noi un păcat pe care-l osândim la alţii.” – Lev Tolstoi. Lev Tolstoi şi Goethe, doi dintre sei mai importanţi gânditori ai lumii, s-au născut într-o zi de 28 august.

27
/08
/17

Romanul „Clar de femeie” (traducere din limba franceză de Daria-Laura Bârsan) a fost publicat la editura Humanitas Fiction în 2017. În original, cartea a apărut acum patruzeci de ani și a fost ecranizată de Costa-Gavras, în 1979. A ieșit un film de cinema inubliabil, cu Romy Schneider și Yves Montand.