Bendeac îl joacă pe Dinescu la Politică şi delicateţuri
https://www.ziarulmetropolis.ro/bendeac-il-joaca-pe-dinescu-la-politica-si-delicateturi/

Mircea Dinescu se află duminică, 21 decembrie, la Politică şi delicateţuri, faţă în faţă cu un personaj care îl cunoaşte… ca pe buzunarul lui! Actorul Mihai Bendeac îl înâlneşte pentru prima dată pe Mircea Dinescu, cel pe care îl imită constant în emisiunile sale de umor. Politică şi delicateţuri poate fi urmărită duminică, de la ora 15.25, la TVR 1, TVR HD, precum şi online, pe TVR+.

Un articol de Petre Ivan|18 decembrie 2014

În contrapartidă, poetul îi serveşte lui Bendeac un… „cappuccino de hribi” în ediţia din 21 decembrie a emisiunii de la TVR 1, TVR HD şi TVR+, difuzată de la ora 15.25.

Încântat de evervescenţa şi talentul invitatului său, Dinescu mărturiseşte că nu s-a supărat, ci chiar l-a amuzat faptul că a devenit unul dintre personajele actorului: „Bendeac este un creator, puţini actori români ştiu să creeze personaje, pentru asta îţi trebuie imaginaţie şi inteligenţă artistică”, susţine poetul.

Drept urmare, îi găteşte invitatului său mâcare de măcriş şi un… „cappuccino de hribi”, adică o cremă fină de ciuperci, făcută cu lapte şi smântână dulce, în care, spre dezamăgirea şi amuzamentul lui Bendeac, nu pune şi zeamă de portocală… Bendeac îl asistă atent în timpul preparării bucatelor, gustă din celebra dulceaţă de ardei iute şi nu se poate abţine să nu îl imite din nou, spre deliciul gazdei sale.

În cramă, cei doi ascultă muzica lăutărească a profesorului de fizică Nelu Greblă, iar Dinescu îşi amiteşte de momentele fierbiniţi din decembrie ‘89 şi îi povesteşte tânărului său invitat lucruri neştiute despre acele zile.

Despre Mihai Bendeac

Mihai Bendeac s-a născut pe 16 februarie 1983 la Bucureşti. În anul 2005, a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografie,

Mircea Dinescu si Mihai Bendeac

Mircea Dinescu si Mihai Bendeac

clasa prof. univ. dr. Gelu Colceag. După absolvirea facultăţii, a avut câteva roluri însemnate în teatru, printre care: Patrick Bennet în „Lady Di” de Tomislav Zajec, regia Andreea Vulpe, Orsino în „A douăsprezecea noapte” de Shakespeare, regia Gelu Colceag, Vic Jonhson în „Bani din cer” de Ray Cooney, regia Horaţiu Mălăele, Locotenentul în „Pălăria” de Labiche, regia Horaţiu Mălăele, Brindsley Miller în „Comedie neagră” de Peter Shaffer, regia Alex Mihail, Proteus în „Doi tineri din Verona” de Shakespeare, regia Felix Alexa, Regele Peter în „Leonce şi Lena” de G. Buckner, regia Horaţiu Mălăele. A cochetat şi cu marele ecran, apărând în producţii ca „Milionari de weekend”, „Fix alert”, „Eminescu vs Eminem”, „Restul e tăcere” şi „Supravieţuitorul”.

A obţinut premii importante, ca: Premiul special al juriului „Gala Absolvenţilor 2005″, Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar la Festivalul de Teatru Clasic Arad 2005, Cel mai bun actor într-un rol principal la Festivalul „Hyperion” în 2005 şi 2006, Premiul APTR pentru cel mai bun pamflet.

Mihai Bendeac s-a făcut cunoscut în televiziune datorită apariţiilor lui în serialul tv „Mondenii”, precum şi în emisiunile „iComedy”, „Jurnalul unui burlac”, „În puii mei”.

Foto: Mihai Bendeac şi Mircea Dinescu – TVR

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.