BiblioCity – manifestări culturale de amploare în Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/bibliocity-manifestari-culturale-de-amploare-in-bucuresti/

BiblioCity a dat startul manifestărilor culturale în Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|20 septembrie 2013

BiblioCity a dat startul manifestărilor culturale în București. Conferința de presă pentru lansarea evenimentului „Ziua turismului Cultural Bucureștean“ a avut loc în Piața Amzei (la intrarea în Teatrul „Ion Creangă“).  Într-un autobuz RATB.  Cultura pentru toți a încăput într-un autobuz, iar la sfârșit cei prezenți s-au putut delecta cu o piesă de teatru reușită.

Este ora 13.10, iar autobuzul este pe jumătate plin. Doi jurnaliști își montează camerele de filmat, şoferul deschide şi închide uşile autobuzului, iar curioșii încep să se adune în jurul maşinii. Ora 13.20: autobuzul aproape s-a umplut: „ce se petrece?’’ întreabă un participant;  „Conferință de presă. De lansare“, răspunde altcineva. Ora 13.30: a început conferința.

Pe 22 septembrie, cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilității va avea loc ziua Turismului Cultural Bucureștean. Sau Bucureștiul văzut cu alți ochi – tururi gratis, cu ghizi informați. Excursii prin București, un Bibliocity, pe care credem că îl cunoaștem, dar despre care, se pare, mai avem câteva lucruri de aflat.

BiblioCity – excursii gratuite şi tururi ghidate

Excursiile gratuite vor avea loc după un program prestabilit.

Traseul nr. 1:  TUR PIETONAL ÎN ATELIERELE ARTIŞTILOR DIN BUCUREŞTI. Plecarea, la ora 10.30 din Pasajul Universității.

Traseul nr. 2: DESCOPERĂ ZONA IOANID. Plecarea, la ora 11.00 din fața Librăriei Cărturești-Magheru.

Traseul nr. 3: PLIMBARE PRIN CARTIERUL EVREIESC. Plecarea, la ora 11.00, din fața Templului Coral.

Traseul nr. 4: BUCUREŞTI: DE LA ÎNCEPUTURI PÂNĂ ÎN PREZENT. Plecarea, la ora 11.00 și la ora 17.00 din zona Unirii (la ceasul de la Fântână).

Traseul nr. 5: RELIGIE ŞI COMUNISM. Plecarea, la ora 13.00 de la intrarea magazinului H&M (clădirea Unirea Shopping Center).

BiblioCity

Conferința de presă pentru lansarea evenimentului „Ziua turismului Cultural Bucureștean’’ a avut loc în Piața Amzei (la intrarea în teatrul Ion Creangă).

Traseul nr. 6: PE URMELE ARHITECTULUI NICOLAE CERCHEZ. Plecarea, la ora 16.00 din fața gurii de metrou spre Teatrul Național.

Traseul nr. 7: CALEA VICTORIEI – ISTORIC ŞI MODERNITATE. Plecarea, la ora 17.00 din părculețul aflat în fața blocului turn (Piața Națiunilor Unite).

Citiţi şi: BiblioCity – Biblioteca Metropolitană Bucureşti lansează „Ziua Turismului Bucureştean”

Aflat sub motto-ul „Zece zile, Zeci de locații, Zeci de evenimente inspirate din cărți!“ evenimentul este gândit sub forma unor file de carte: Biblio Café, Biblio Scena, Biblio Cinema, Biblio Scriptum, Biblio Atelier, Biblio Junior, Biblio Tour, Biblio Street.

BiblioCity 2

Nicolae Iliescu a fost prezent la conferința de presă ca reprezentant al Bibliotecii Metropolitane București.

Timp de 10 zile, prin intermediul BiblioCity, Biblioteca Metropolitană Bucureşti oferă publicului un maraton de manifestări diverse, show-uri culturale atractive, lansări de carte, reprezentații teatrale, lecturi publice, proiecții de filme, expoziții, simpozioane, ateliere creative, acțiuni de tip Street Art care vor avea ca punct de plecare minunata lume a cărţilor.

Pentru programul complet vizitaţi www.bibliocity.ro

 

28
/07
/22

„Obiecte rănite” de George Banu, „Fiicele războiului” de Dinah Jefferies și „Șapte povești care nu se termină bine pentru toată lumea” de Cătălin Ceaușoglu sunt trei dintre titlurile noi propuse de Editura Nemira, care ne atrag atenția în această vară.

28
/07
/22

Vă invităm să descoperiți trei cazuri care au marcat istoria spionajului mondial, dezvăluite în cartea „Lumea secretă. O istorie a serviciilor de informații”, recent apărută și în limba română, la Editura Trei.

22
/07
/22

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București reîncepe proiectul Biblioteca la firul ierbii desfășurat pe parcursul a 4 ediții: 23 și 30 iulie în parcul Drumul Taberei și 13 și 20 august în parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR).

19
/07
/22

Institutul Cultural Român, rețeaua de reprezentanțe și Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR), îl aniversează, printr-un proiect online difuzat global, pe celebrul scriitor român Norman Manea, supraviețuitor al Holocaustului, una dintre marile conștiințe ale lumii contemporane, care împlinește venerabila vârstă de 86 de ani.

19
/07
/22

Zilele acestea a plecat spre librăriile din întreaga țară ediția în limba română a romanului Sărutul femeii-păianjen, cea mai cunoscută carte a scriitorului argentinian Manuel Puig, publicată în traducere de Editura Pandora M în cadrul îndrăgitei colecții Anansi. World Fiction (traducere de Ilinca Ilian). Romanul a fost ecranizat cu succes în 1985, în regia lui Héctor Babenco, filmul aducându-i un Oscar actorului William Hurt, iar peliculei mai multe nominalizări, inclusiv pentru regie. În 1992, musicalul cu același nume a fost montat pe Broadway, piesa fiind recompensată cu Premiul Tony.

18
/07
/22

Poezia înseamnă viață trăită și mult mai mult decât atât. Dincolo de o armonie și de o știință a cuvintelor, poezia se leagă de orice simțământ omenesc, de orice nuanță a firii noastre. Poetul Teodor Burnar ne invită într-o astfel de lume, unde viața trăită estre portretizată cu realism și unde cuvintele devin purtătoare de emoție într-un labirint lăuntric.

18
/07
/22

Joi, 21 iulie, Festivalul Internațional de Literatură din Roma îl are ca invitat pe Mircea Cărtărescu, la Stadium Palatinum din Roma. Letterature-Festival Internazionale di Roma este o manifestare literară anuală de mare anvergură, cu o tradiție de 20 de ani, în cadrul ciclului de evenimente culturale „Estate Romana”. Festivalul propune în fiecare an o serie de serate de lecturi de texte inedite ale unor apreciați scriitori italieni și internaționali, cu intermezzo-uri coregrafice și muzică live, în spațiul feeric și deosebit de sugestiv de la Stadium Palatinum.

13
/07
/22

La Curtea Veche Publishing se află în pregătire prima biografie tradusă în limba română a liderului ucrainean - „Volodimir Zelenski. În mintea unui erou” de Régis Genté și Stéphane Siohan.