Bilanṭ la sfârşit de FNT
https://www.ziarulmetropolis.ro/bilan%e1%b9%ad-la-sfarsit-de-fnt/

In urma unui comunicat lansat de cãtre organizatorii Festivalului Naṭional de Teatru (FNT) aflãm cã a venit momentul în care se realizeazã bilanṭul. Iar acesta este unul prolific : piese multe, frumoase, public numeros şi o mulṭime de evenimente duse la bun sfârşit. In bilanṭ au intrat momente precum aducerea pe scenã a doi titani-prin scrierile […]

Un articol de Andrada Văsii|9 noiembrie 2012

In urma unui comunicat lansat de cãtre organizatorii Festivalului Naṭional de Teatru (FNT) aflãm cã a venit momentul în care se realizeazã bilanṭul. Iar acesta este unul prolific : piese multe, frumoase, public numeros şi o mulṭime de evenimente duse la bun sfârşit.

In bilanṭ au intrat momente precum aducerea pe scenã a doi titani-prin scrierile lor: Caragiale şi Strindberg ( celebraṭi de cãtre FNT, dar şi de UNESCO), dezbateri, conferinṭe, ateliere şi lansãri de carte.

Un alt eveniment memorabil a fost cel al lansãrii documentarului Insula. Intr-o furtunã : Silviu Purcãrete de cãtre cineastul laurenṭiu Damian. Nu trebuie uitatã nici decizia Asociaṭiei Internaṭionale a Criticilor de Teatru (AICT/IATC) de a acorda la aceastã ediṭie premiul ,,Tânãrã speranṭã’’ al criticii de specialitate.

Aşteptãm cu interes ediṭia viitoare.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești