Bilete online pentru muzeele MNAR! Mai #AproapedeArtă cu MNAR și Booktes.com
https://www.ziarulmetropolis.ro/bilete-online-pentru-muzeele-mnar-mai-aproapedearta-cu-mnar-si-booktes-com/

Din 1 aprilie 2021, Muzeul Naţional de Artă al României şi Booktes.com pun la dispoziţia publicului posibilitatea achiziţionării de bilete din mediul online, pentru galeriile permanente de la sediul central, muzeele satelit, dar şi pentru expoziţiile temporare în termen.

Un articol de Liliana Matei|5 aprilie 2021

Prin includerea acestui serviciu online, MNAR doreşte să faciliteze accesul publicului larg, într-un mod rapid și confortabil. Mai mult, biletele astfel cumpărate sunt valabile până la finalul anului 2021 pentru Galeriile permanente și muzeele satelit, respectiv până la finalul perioadei pentru expozițiile temporare.

Acest sistem oferă posibilitatea unei planificări din timp a vizitei cu prietenii, cu familia și susține chiar transformarea unei vizite la MNAR într-un cadou inedit de oferit celor dragi.

„În procesul demarat de MNAR de transformare digitală, ne asumăm misiunea de a  permite accesul tuturor la cultură și cunoaștere în era digitală. În continuare, ne dorim să fim mai aproape de public și să aducem oamenii mai #AproapedeArtă, concept pe care l-am lansat chiar la începutul pandemiei. Încurajăm publicul să cumpere bilete online şi le oferim posibilitatea de a face cadouri celor dragi – o vizită la muzeu. Este o idee care prinde contur din ce în ce mai bine în relația noastră cu publicul, mulți dorind să facă astfel de surprize celor dragi. Ne bucurăm să primim deja multe solicitări din partea companiilor, care îşi propun să ofere angajaților vouchere culturale, achiziţionate online, ca pachete de vizitare a muzeelor MNAR”, declară Cristina Verona Tobi, Manager interimar MNAR.

Biletele online sunt accesibile atât pe site-ul MNAR, cât și direct din platforma Booktes.com, la categoria muzee și Muzeul Național de Artă al României.

Odată biletul cumpărat și primit pe e-mailul vizitatorului, acesta se prezintă la intrarea în muzeu pe telefon/dispozitiv, fiind scanat pentru validare. Nu este nevoie de prezentare a biletului în format tipărit.

Pentru primele două săptămâni de la introducerea facilităţii, la fiecare bilet cumpărat online, se acordă o vizită gratuită în cadrul expoziţiei temporare Piranesi. Arhitecturi şi Fanstasme, deschisă până la 25 aprilie a.c.

Pentru Galeriile permanente de la sediul central MNAR preţul unui bilet întreg este de 22 lei, respectiv 5,5 lei pentru elevi şi studenţi şi 11 lei pentru pensionari. Pentru Muzeul Colecţiilor de Artă preţul unui bilet întreg este de 35,2 lei, respectiv 8,8 lei pentru elevi şi studenţi şi 17,6 lei pentru pensionari.

Pentru Muzeul K. H. Zambaccian şi Muzeul Theodor Pallady preţul unui bilet întreg este de 13,2 lei, respectiv 3,3 lei pentru elevi şi studenţi şi 6,6 lei pentru pensionari. Pentru toate expoziţiile temporare preţurile unui bilet de intrare sunt de 13,2 lei pentru adulţi, 3,3 lei pentru elevi şi studenţi și 6,6 lei pentru pensionari.

MNAR şi muzeele satelit pot fi vizitate de miercuri până duminică, în intervalul orar 10:00-18:00. Ultima intrare la MNAR și la Muzeul Colecțiilor de Artă se face la ora 17.00, iar la Muzeul Theodor Pallady, Muzeul K.H. Zambaccian și în expozițiile temporare, ultimul acces are loc la ora 17.30.

 

 

08
/06
/22

În mai puțin de o săptămână începe cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, acolo unde teatrul, dansul și efervescența evenimentelor conexe își dau întâlnire cu spectactorii dornici să se bucure de o nouă atmosferă și un nou concept „sub nori”.

31
/05
/22

Inițiat în 2012, de către Fundația M&V Schmidt și Fundația Tabaluga/ Peter Maffay Stiftung, festivalul Săptămâna Haferland are misiunea de a promova cultura și tradițiile sașilor din Transilvania și de a dezvolta sectorul turistic din zona respectivă. Regiunea săsească din Transilvania, cuprinsă între Brașov și Sighișoara, a fost denumită Țara Ovăzului sau Haferland cu sute de ani în urmă, datorită localnicilor care obișnuiau să cultive cu precădere ovăzul, din cauza climatului mai aspru.

30
/05
/22

Să presupunem că o sticlă de plastic, un pet, și-ar dori să plece dintr-un sat din Transilvania și ar vrea călătorească până la Marea Neagră, ori poate și mai departe. Credeţi că ar putea? La această întrebare și-au dorit să găsească răspunsul un grup de voluntari din România. Realizată într-un proiect inedit tip experiment, "Călătoria mea spre mare" este de fapt o poveste despre oameni, mentalităţi și educaţie.