Bizoni. Fabula urbană #2, în regia lui Afrim, a încheiat FNT 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/bizoni-fabula-urbana-2-in-regia-lui-afrim-a-incheiat-fnt-2015/

Festivalul Naţional de Teatru, ediţia a XXV-a, s-a încheiat duminică seară cu spectacolul „Bizoni. Fabula urbană #2” după Pau Miro, în regia lui Radu Afrim, producţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu. Evenimentul, desfăşurat la Sala Studio a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, a început cu un moment de reculegere şi mesajul UNITER pentru tragedia din clubul Colectiv.

Un articol de Petre Ivan|3 noiembrie 2015

Ultima zi a FNT a fost deschisă de expoziția In memoriam Valentin Nicolau — „Viața și opera”, prezentată la Sala Mică a Teatrului Metropolis, urmată de lansarea cărții „All Inclusive” pe texte de Bogdan Georgescu, la Sala Cafenea a Centrului Cultural European ArCuB de la Hanul Gabroveni.

Printre spectacolele ultimei zile a festivalului s-au numărat „Flori pentru Algernon” după Daniel Keyes, „Aniversarea” de Jeroen van den Berg, „N(AUM)” după textele lui Gellu Naum, „Terorism” de Frații Presniakov, regia Felix Alexa, și „Trădare” de Harold Pinter.

Solidari cu victimele tragediei din 30 octombrie, organizatorii FNT au reprogramat în cursul lunii noiembrie patru dintre spectacolele ultimelor două zile de festival — „Cerere în căsătorie’ — o producție a Teatrului „Fani Tardini” din Galați, reprezentație unică marți, 3 noiembrie, de la orele 20,00; „The History Boys. Povești cu parfum de liceu” — o producție a Teatrului Excelsior, reprogramat pentru 13 decembrie, la ora 18,00; „Steaua fără nume” — o producție a Centrului Cultural European pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, reprogramat pentru 9, respectiv 16 noiembrie, de la ora 19,00; și „Coada” — o FNT 2015producție a Teatrului Bulandra, datele de reprogramare a acestui spectacol vor fi anunțate ulterior.

Timp de zece zile — 41 de spectacole reprezentative din întreaga țară, alături de trei producții teatrale invitate din străinatate și peste 50 de evenimente au fost programate în diferite spații din Capitală — Teatrele Odeon, „L.S. Bulandra”, „Nottara”, Metropolis, ACT, UNTEATRU, Comedie, Țăndărică, Excelsior, Mic, de Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” și ARTMARK.

Spectacolele teatrelor din țară prezentate la FNT au fost selecționate de criticul Marina Constantinescu, director artistic al festivalului.

Festivalul Național de Teatru, desfășurat în perioada 23 octombrie — 1 noiembrie, a fost organizat de UNITER, în colaborare cu Ministerul Culturii, Teatrul Național ‘I.L.Caragiale’ din București, Primăria Municipiului București și ARCUB — Centrul Cultural al Municipiului București, sub înaltul patronaj al președintelui Klaus Iohannis.

Foto: FNT 2015 – fnt.ro

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.