Black Glass şi “Tânărul prozator al anului 2013”, la Humanitas Cişmigiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/black-glass-si-tanarul-prozator-al-anului-2013-la-humanitas-cismigiu/

Bogdan Coşa, câştigătorul premiului pentru Tânărul prozator al anului 2013, la Gala Tinerilor Scriitori, va citi fragmente din romanul „Black Glass”, apărut recent la editura Cartea Românească, dar şi în ediţie digitală, duminică, de la ora 17.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu din Capitală.

Un articol de Petre Ivan|22 ianuarie 2014

Bogdan Coşa, câştigătorul premiului pentru Tânărul prozator al anului 2013, la Gala Tinerilor Scriitori, va citi fragmente din romanul „Black Glass„, apărut recent la editura Cartea Românească, dar şi în ediţie digitală, duminică, de la ora 17.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu din Capitală.

„Black Glass” este cel de-al doilea roman al trilogiei „Poker”, o tulburătoare şi autentică poveste de dragoste, care i-a adus lui Bogdan Coşa premiul pentru Tânărul prozator al anului 2013.

Noul roman al lui Bogdan Coşa este o tulburătoare şi autentică poveste de dragoste, care, prin hiperrealismul atroce, devine mărturia devastatoare a unui om singur, păşind tot mai absent, tot mai aproape pe zi ce trece de fluviul învolburat al nebuniei.

Black Glass

Bogdan Coşa, autorul romanului Black Glass, câştigător al premiului pentru Tânărul prozator al anului 2013

Bogdan Coşa s-a născut pe 24 ianuarie 1989, la Codlea. A absolvit studiile de masterat în teoria literaturii la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti.

A publicat, în 2011, „Poker”, primul roman al trilogiei cu acelaşi titlu, în urma câştigării premiului pentru debut al editurii Cartea Românească, în 2010. În 2013, i-a apărut la aceeaşi editură volumul de poezii „O formă de adăpost primară”, notează Mediafax.

Bogdan Coşa este inclus, alături de 19 romancieri din Europa, în antologia „European First Novel Festival”.

Foto cu Black Glass şi Bogdan Coşa – facebook, wikipedia

26
/08
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT Florența a contribuit ca puține alte orașe la îmbogățirea patrimoniului cultural al lumii. Opera florentinului Dante Alighieri (1265-1321), poet, prozator, filosof, gânditor politic, stă mărturie în această privință.

08
/08
/18

Zilele trecute, scriitorul și scenaristul Florin Lăzărescu a trecut pe la o vulcanizare, de mai multe ori - cum veți putea citi în povestirea ce urmează -, fapt ce a dat naștere unei "relatări", o povestire (cinematografică) deprimantă & plină de humor, așa cum este și țara în care continuăm să conviețuim...

05
/08
/18

Cu acțiunea plasată în Roma, în anii de după al Doilea Război Mondial, Roma cartierelor mărginașe aflate în sărăcie și lipsuri, „Băieții străzii” (editura Litera), de Pier Paolo Pasolini, spune povestea unui grup de copii, deveniți adolescenți, de la periferia societății.

01
/08
/18

Cartea „Homo Deus – scurtă istorie a viitorului”, de Yuval Noah Harari, traducere din limba engleză și note de Lucia Popovici, a fost publicată la editura Polirom în anul 2018. Am selectat pentru dumneavoastră zece fragmente care caută să ne rezume viitorul, fragmente din care afli lucruri cu adevărat uimitoare.

24
/07
/18

Mâine (miercuri), 25 iulie 2018, de la ora 17.30, la Galeria Galateca (București), Cornel Brad lansează cartea de portrete fotografice “Oameni.Putere.România.”. Prezentarea cărții va fi făcută de către domnul Andrei Ţărnea, comisarul Sezonului România-Franţa.

19
/07
/18

Institutul Național al Patrimoniului împreună cu agenția de comunicare creativă Zaga Brand au lansat campania #CronicariDigitali, prin care își propun să apropie pentru prima dată valorile și tradițiile României de generația millennials. Astfel, tinerii sunt stimulați să cunoască, să înțeleagă, să aprecieze și să promoveze patrimoniul cultural național și UNESCO din România.