VIDEO Bonnie Marranca va susţine conferinţe despre arta contemporană şi îşi va lansa un volum de eseuri, în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/bonnie-marranca-va-sustine-conferinte-despre-arta-contemporana-si-isi-va-lansa-un-volum-de-eseuri-in-romania/

Bonnie Marranca, scriitor şi profesor la New School, New York, editor al prestigioasei reviste americane de artele spectacolului PAJ (A Journal of Performance and Art), va fi prezentă în România în perioada 18 – 28 mai.

Un articol de Andrada Văsii|16 mai 2013

Bonnie Marranca, scriitor și profesor la New School, New York, editor al prestigioasei reviste americane de artele spectacolului PAJ (A Journal of Performance and Art), va fi prezentă în România în perioada 18 – 28 mai.

Aceasta va susține o serie de conferințe despre scena de artă contemporană.

Bonnie Marranca va susține conferințele cu titlul „Fluxus as a Way of Life“/ „Fluxus, un stil de viață“ și „Mediaturgy: Performance as Design“/ „Mediaturgie: Performance-ul ca design“, la Mansarda Bastion, în organizarea Teatrului Național Timișoara (18 mai), la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș (22 mai) și la Teatrul Ariel din Târgu-Mureș (23 mai).

La București, ea va susține un curs dedicat scenei americane de azi, la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii din cadrul Universității București (25, 27 și 28 mai).

Lansare de carte în trei orașe

Cu această ocazie, în toate cele trei orașe va fi lansat și volumul de eseuri semnate de Bonnie Marranca, „Ecologii teatrale“, traducere în limba română coordonată de Alina Nelega, volum editat de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS), în parteneriat cu Teatrul Național Timișoara și cu  susținerea AFCN – Fondul Cultural Național.

Seria de conferințe este organizată de către Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS), cu sprijinul Teatrului Național Timișoara, al Universității de Arte Târgu- Mureș, al Teatrului Ariel din Târgu-Mureș și al Centrului de Excelență în Studiul Imaginii (CESI) – Universitatea București. Coordonator – lector universitar doctor Cristina Modreanu.

Foto credit: captură video „Bonnie  Marranca in the European Festival of Performing Arts Timișoara“

22
/10
/18

Juan Gabriel Vásquez, un scriitor care își împarte viața între douăcontinente, multipremiat și tradus cu succes la edituri prestigioase din întreaga lume, deschideserile dedicate literaturii la ediția din acestan a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara. „Vásquez este una dintre cele mai originale voci ale literaturii latino-americane contemporane!” (Mario Vargas Llosa). 

18
/10
/18

În weekendul 20 - 21 octombrie Mega Mall devine destinația ideală pentru pasionații de știință și tehnologie de toate vârstele. Centrul comercial găzduiește SCIKiDS Festivalul Științei ediția a VI-a - 100 de ani de știință. În premieră, Profesoul Trăsnit va conduce un experiment inedit și va crea un nor uriaș artificial pe Terasa Mega Mall situată la nivelul 2B.

17
/10
/18

“Corupţia într-o ţară este invers proporţională cu gradul de dezvoltare al acelei ţări.” - Arthur Miller, autorul faimoasei piese “Moartea unui comis voiajor” (al cărei prim act a fost scris într-o singură zi!), premiată cu: Pulitzer, Tony Award şi Premiul criticii de teatru. Arthur Miller s-a născut într-o zi de 17 octombrie (1915)

15
/10
/18

Cea de a VII-a ediție a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara, care are ca motto „La Vest de Est, La Est de Vest – Timișoara deschide granițele literaturii”, va avea loc în perioada 23 – 27 octombrie, în Sala Barocă a Muzeului de Artă și la Galeria Calpe. FILTM este deschis de eseistul Horia Roman Patapievici şi închis de filosoful Mihai Şora.

14
/10
/18

METROPOLIS SPECIAL Între 3 și 7 octombrie, pășeai prin Iași ca pe tărâmul literaturii. Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași transformase orașul în spațiul fermecat în centrul căruia întâlneai la tot pasul scriitori, iar dacă aveai noroc aceștia erau Jón Kalman Stefánsson, Jonathan Franzen, Veronica Roth...

10
/10
/18

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT s-a încheiat. La cele peste 130 de evenimente și expoziții cuprinse în program, au participat aproximativ 34.000 de spectatori, care s-au bucurat de prezența a 300 de invitați din toată lumea.