Bookfest 2014 – Polonia, invitată de onoare a Salonului de Carte
https://www.ziarulmetropolis.ro/bookfest-2014-polonia-invitata-de-onoare-a-salonului-de-carte/

Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2014 se va desfăşura în perioada 28 mai – 1 iunie, la Bucureşti, Polonia fiind ţara invitată de onoare a târgului.

Un articol de Andrada Văsii|18 noiembrie 2013

Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2014 se va desfăşura în perioada 28 mai – 1 iunie, la Bucureşti, Polonia fiind ţara invitată de onoare a târgului.

Polonia va fi prezentă la Bookfest 2014 sub sloganul „Quo vadis, Polonia? Spre următorul Nobel” şi îşi propune să prezinte publicului o galerie de nume importante ale literaturii poloneze contemporane.

Pe lângă scriitori şi profesionişti ai breslei din Polonia, Bookfest îl va avea ca oaspete şi pe editorul polonez Piotr Marciszuk, preşedintele Federaţiei Europene a Editorilor, cea mai importantă organizaţie patronală din domeniul editorial din Uniunea Europeană.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2014 este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România şi cu sprijinul Institutului Polonez din Bucureşti.

 Bookfest 2014

Bookfest este un salon de carte cu tradiţie

Bookfest 2014 este unul dintre cele mai importante saloane de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. Anul trecut, invitatul de onoare al Salonului Internaţional de Carte a fost Franţa, iar publicul a avut ocazia să se întâlnească cu personalităţi importante ale culturii contemporane franceze, ca Bernard Pivot şi Michel Houellebecq.

Anul acesta, circa 95.000 de vizitatori au trecut pe la Salonul Internaţional de Carte Bookfest (29 mai – 2 iunie), luând parte la peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, evenimente pentru copii, proiecţii cinematografice şi evenimente interactive), notează  Mediafax.

Invitat de onoare a fost literatura germană, prin participarea Austriei, Elveţiei şi Germaniei în proiectul Trei ţări, aceeaşi limbă. La această ediţie au fost prezente nume cu răsunet internaţional, precum Cătălin-Dorian Florescu, Katharina Hacker, Michael Stavarič, Joseph Winkler, Jan Koneffke, Christian Haller, Saša Stanišić, Julya Rabinowich şi Jolanda Pinel.

Foto credit: Bookfest 2014

20
/12
/20

Visele și călătoriile. În destinul personal, ele au configurat totul, spunea Nikos Kazantzakis, ale cărui jurnale Ziarul Metropolis vă invită să le citiți și recitiți.

06
/12
/20

Joi, 3 decembrie 2020, în cadrul Conferinței Naționale a Managerilor Culturali (CNMC), Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) a anunțat rezultatele parțiale ale celui mai recent studiu „Tendințe ale consumului cultural în pandemie”, sondaj de opinie care reflectă intenția respondenților de a desfășura activități culturale în spațiul public și non-public pe parcursul anului 2020.

29
/11
/20

Iată un bun motiv pentru cei care vor să se întoarcă la plăcerile lecturii. Cărțile au fost și vor rămâne cel mai bun însoțitor, cu atât mai mult când în care stăm departe de ceilalți, iar călătoriile sunt dificile.

18
/11
/20

Miercuri, 18 noiembrie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Trenul de Erlingen sau Metamorfoza lui Dumnezeu de Boualem Sansal, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, traducere din franceză semnată de Mădălina Ghiu. O distopie virulentă, luxuriantă, lumea ei semănând din ce în ce mai mult cu a noastră, noul roman al lui Boualem Sansal avertizează asupra proliferării extremismului religios în zonele fragile ale societății actuale.

13
/11
/20

Nadia Terranova este un nume nou din librăriile din România. Publicată pentru prima dată în limba română, scriitoarea se alătură autoarelor din Italia publicate la noi, dintre care cea mai citită rămâne Elena Ferrante, fenomenul ultimilor ani.

13
/11
/20

Luni, 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc live, pe pagina de Facebook a Institutului Francez, o masă rotundă, cu ocazia lansării celor două numere ale revistei Secolul 21, consacrate lui George Banu.