Bookfest 2015: Un milion de volume şi lansări Houellebecq, Murakami şi Djuvara
https://www.ziarulmetropolis.ro/bookfest-2015-un-milion-de-volume-si-lansari-houellebecq-murakami-si-djuvara/

Peste 1.000.000 de volume şi 200 de edituri aşteaptă publicul la ediţia jubiliară Bookfest 2015, la eveniment urmând să fie lansate cărţi semnate de scriitorii Lucian Boia, Neagu Djuvara, Michel Houellebecq şi Haruki Murakami, dar şi de preşedintele Klaus Iohannis şi brokerul Cristian Sima.

Un articol de Petre Ivan|26 aprilie 2015

Bookfest 2015 / A zecea ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest va avea loc la complexul Romexpo din Bucureşti, între 20 şi 24 mai, iar cele circa 200 de edituri prezente la eveniment se pregătesc să aducă publicului cititor peste un milion de volume, dintre care câteva mii de titluri noi.

Vizitatorii vor putea lua parte la peste 300 de evenimente, ce variază de la lansări, dezbateri şi colocvii până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive, notează Mediafax.

Nume importante ale culturii române îşi dau întâlnire şi în acest an cu publicul cu cărţi noi şi reeditări speciale ale unor volume de succes. Lucian Boia, Horia-Roman Patapievici, Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Vladimir Tismăneanu şi Ion Mihai Pacepa sunt doar câteva dintre cei ale căror volume vor fi lansate la această ediţie a târgului.

Printre volumele care îşi fac debutul la Bookfest se numără, la standul Humanitas, unul nou semnat de Lucian Boia: „Cum s-a românizat România”. Tot pentru pasionaţii de istorie va fi lansată o ediţie ilustrată din „Thocomerius-Negru Vodă”, de Neagu Djuvara, Vladimir Tismăneanu lansează volumul „Frontiere erodate: Polemici, portrete, controverse”, iar fostul şef al spionajului extern din anii de glorie internaţională ai lui Nicolae Ceauşescu Ion Mihai Pacepa va fi prezent prin volumul scris împreună cu Ronald J. Rychlak – „Dezinformarea”.

Alte noutăţi editoriale la standul Humanitas vor fi Michel Houellebecq, cu volumul „Supunere – o incursiune ficţională într-o Franţă înfricoşată de asaltul Islamului”, şi astrofizicianul Stephen Hawking, cu „O scurtă istorie a vieţii mele”.

Pe de altă parte, „Primul pas”, o nouă carte scrisă de preşedintele României, Klaus Iohannis, care reprezintă o continuare a volumului „Pas cu pas”, publicat în 2014, va fi lansată la ediţia de anul acesta a Bookfest, după cum a anunţat recent Curtea

Haruki Murakami

Haruki Murakami

Veche Publishing.

Editura Polirom a pregătit publicului un nou volum semnat de Haruki Murakami, care cuprinde volumele „Ascultă cum cântă vântul” şi „Pinball, 1973”, scrieri care prefigurează unele dintre temele predilecte ale operei sale, ca singurătatea individului, nevoia de companie şi zădărnicia existenţei umane.

Un alt titlu care va fi lansat la Bookfest este „Marea spovedanie”, scrisă de brokerul Cristian Sima, care a fugit din ţară în 2012, după ce a pierdut mai multe milioane de euro din portofoliile clienţilor.

Invitatul de onoare al celei de-a X-a ediţii a Salonului Internaţional de Carte Bookfest este Cehia.

Sub sloganul „Cehia – Republica literaturii”, Centrul Ceh pregăteşte o serie de evenimente menite să promoveze literatura cehă şi să sporească interesul publicului român pentru autorii contemporani, dar şi clasici cehi.

Accesul la Bookfest şi la toate evenimentele din cadrul acestuia va fi gratuit.

Foto: Bookfest 2015 – facebook

21
/01
/22

Intimități, cel de-al patrulea roman al lui Katie Kitamura, scriitoare americană de origine japoneză, se înscrie deja pe linia succesului precedentelor cărți ale autoarei, traduse în peste 20 de limbi, iar una dintre ele aflată în curs de ecranizare. Pornind din start cu avantajul unor recomandări puternice din partea fostului președinte Barack Obama și a lui Oprah Winfrey, Intimități a fost apreciat atât pentru temele propuse de scriitoare, cât și pentru stilul ultramodern, nonconformist și „cool” în care e scris, după cum observa The New York Times.

18
/01
/22

„Cartea orașelor”, a doua antologie publicată în colecția „821.135.1 – Scriitori români contemporani”, atrage atenția asupra unui element important al oricărei proze, spațiul.

18
/01
/22

Autorul bestsellerului „Sub un cer sângeriu” revine în colecția Fiction Connection a Editurii Trei cu o poveste autentică, „Ultima vale verde”, al cărei fir străbate mai multe țări, printre care și România, și în care măiestria condeiului se ia la întrecere cu flerul jurnalistului.

13
/01
/22

Inclus în topul New York Times al celor mai bune 10 cărți ale anului trecut, Intimități, cel de-al patrulea roman al scriitoarei americane Katie Kitamura, a atras atenția celor mai importante publicații din Statele Unite și a primit aprecieri din partea unor cititori „de calibru greu”.

13
/01
/22

De ce este important Bitcoin pentru societatea contemporană și care sunt principiile pe care s-au bazat creatorul rămas în continuare anonim și comunitatea care contribuie la menținerea siguranței rețelei și a valorii acestei monede? Sunt câteva dintre lucrurile despre care vor discuta o parte dintre autorii bestsellerului internațional Bitcoin. Libertatea, finanțe, viitor la întâlnirea online&live de joi, 13 ianuarie, de la ora 19.30. 

11
/01
/22

La început de 2022 vă mulțumim că ne sunteți alături și apreciați lista noastră editorială, în care autorii români sunt din ce în ce mai numeroși. În ultimii ani, scriitorii români publicați de Grupul Editorial Trei au cucerit zeci de mii de cititori, așa că suntem siguri că vă doriți să aflați care vor fi noutățile în 2022.

10
/01
/22

Pentru Curtea Veche Publishing, 2021 a insemnat un an cu un puternic mesaj de intoarcere la lectura si educatie. Fiecare dintre titlurile publicate, de la noutati care s-au impus puternic pe piata, pana la editii de colectie ale bestsellerurilor care au consacrat editura in cei 23 de ani de existenta, fiecare dintre campaniile realizate au fost si sunt toate argumente pentru intoarcerea la citit intr-o perioada deloc usoara.

29
/12
/21

Vrem să mulțumim cititorilor pentru un an minunat în care am reușit să livrăm peste 500.000 de colete cu 1.500.000 de cărți și multă bucurie. Pasiunea lor pentru lectură ne-a motivat să aducem tot mai multe titluri pe rafturile noastre virtuale, așa că am pregătit o surpriză care îi va ajuta să înceapă noul an cu cele mai citite titluri din 2021. Am strâns într-un top acele cărți care ne-au reamintit să râdem cu poftă, ne-au provocat să ne punem întrebări dificile, ne-au inspirat să trăim cu pasiune, dar și să prețuim momentele de liniște alături de cei dragi.

23
/12
/21

„Lecţii nocturne în Micul Ierusalim” de Rick Held, un roman memorabil despre dragoste şi război, inspirat din fapte reale, este inspirat de amintirile tatălui său din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Roman apărut în colecţia „Biblioteca Polirom”, traducere de Iulia Gorzo. este inspirat de amintirile tatălui său din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. • Roman apărut în colecţia „Biblioteca Polirom”, traducere de Iulia Gorzo.

22
/12
/21

Într-un interviu acordat jurnalistei Alida Mocanu despre ultimul său roman, Yoga, publicat de Editura Trei, Emmanuel Carrère vorbește și despre modul cum a depășit experiența izolării, în pandemie, care în Franța a fost destul de lungă. „Ca scriitor, care prin natura profesiei caut să confer sens vieții prin scris, să dau formă literară experiențelor trăite, m-am pomenit și eu, ca toată lumea, confruntat cu această poveste enormă și inedită și habar n-am avut cum s-o înțeleg”, spune Carrère.