Bookfest 2017. Suedia, ţară învitată de onoare
https://www.ziarulmetropolis.ro/bookfest-2017-suedia-tara-invitata-de-onoare/

Salonul Internaţional de Carte Bookfest va avea loc la Romexpo, în perioada 24 – 28 mai, iar Suedia este ţară învitată de onoare şi propune 20 de evenimente cu accent pe educaţie şi literatură pentru copii, egalitatea de gen, incluziunea socială şi promovarea diversităţii.

Un articol de Petre Ivan|7 aprilie 2017

Sub sloganul ”Sweden: Creating Stories”, nouă scriitori, ilustratori, editori şi manageri culturali suedezi vor fi prezenţi la târg.

Suntem foarte bucuroşi că Suedia este ţară invitată de onoare în acest an la Bookfest. Le vom oferi românilor de toate vârstele gustul literaturii şi societăţii suedeze în cadrul celor peste 20 de evenimente interactive şi informative pe care le pregătim. –  Anneli Lindahl Kenny, ambasadorul Suediei în România.

Ficţiunea suedeză contemporană se află în topul celor mai traduse 10 literaturi ale lumii, cărţile autorilor suedezi văzând lumina tiparului în traduceri ce depăşesc 50 de limbi.

În plus, evenimentele dedicate celor mai tineri dintre cititori au un loc special în agenda ţării invitate anul acesta la Bookfest.

Standul Suediei, în calitate de invitat de onoare al Salonului de Carte Bookfest, ediţia a XII-a, va fi amplasat în pavilionul C4, iar cele aproximativ 20 de evenimente organizate de Ambasada Suediei în România, în colaborare cu partenerii săi, vor avea loc atât la stand, cât şi la spaţiul de evenimente din cadrul pavilionului C4.

Foto: Bookfest 2017 – bookfest.ro

13
/01
/21

Publicată pentru prima dată în Franța în 2020, cartea scrisă de Simone de Beauvoir în 1954, anul în care i se decerna Premiul Goncourt, și dedicată prietenei sale Zaza Lacoin, este disponibilă și în limba română, la Editura Litera. „Inseparabilele” este o nuvelă memorabilă despre prietenie și condiția femeii de-a lungul timpului.

13
/01
/21

Aflată în pregătire în colecția „musai” a Editurii Art, în traducerea lui Virgil Stanciu, „Anul fugarilor” semnată de britanicul Sunjeev Sahota este o carte despre migrație și lumea în care trăim, distinsă cu Premiul Uniunii Europene pentru Literatură și finalistă Booker Prize.

12
/01
/21

Scriitorul japonez Haruki Murakami s-a născut pe 12 ianuarie 1949, la Kyoto. Cartea sa pe care v-o propunem astăzi spre lectură este volumul de eseuri „Meseria de romanicer” (Editura Polirom, traducere din limba japoneză şi note de Andreea Sion).

11
/01
/21

Una dintre cele mai atrăgătoare noutăți propuse de Editura Humanitas Fiction în acest început de an este volumul „Dimineți la Café Rostand” de Ismail Kadare, în pregătire în colecția „Raftul Denisei”.

11
/01
/21

Pentru 2021, Editura Nemira pregătește noutăți editoriale și surprize de neratat – romane premiate, colecții noi, continuări de serii de autor, cât și reeditări mult așteptate.

07
/01
/21

CARTEA DE CINEMA Dialogul dintre literatură și cinema e vechi cât istoria filmului, însă nu a fost niciodată studiat pe cât ar fi meritat. O contribuție importantă la înțelegerea complexității acestei relații este volumul nou apărut „Adaptarea cinematografică a operelor literare”, de Anda Ionaș.

04
/01
/21

Albumul bilingv „Azur de Lisabona”/ „Azul de Lisboa”, realizat de Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, cu sprijinul Fundației Bonte, a avut prezentarea oficială în ultima lună a anului.

30
/12
/20

2020 a fost un altfel de an, cu provocări complet diferite, dar ne bucurăm că, deși a fost greu pentru toată lumea, iubitorii de lectură, mari și mici, au ales să călătorească în cărți și s-au putut delecta cu aventuri magice. Pentru ei, Grupul Editorial Corint are în pregătire pentru anul viitor o listă bogată de cărți de ficţiune şi non-ficţiune pentru toate vârstele și toate gusturile. Dintre acestea, vă prezentăm cele mai așteptate 21 de titluri care cu siguranță vor influenţa modul de gândire în 2021.