Aparițiile editoriale Nemira în 2021
https://www.ziarulmetropolis.ro/aparitiile-editoriale-nemira-in-2021/

Pentru 2021, Editura Nemira pregăteşte noutăţi editoriale şi surprize de neratat – romane premiate, colecţii noi, continuări de serii de autor, cât şi reeditări mult aşteptate.

Un articol de |11 ianuarie 2021

Editura Nemira a publicat în 2020 titluri noi în toate colecțiile consacrate, precum și un proiect special care a luat pulsul anului dificil prin care am trecut cu toții: ebook-ul IZOLARE, o antologie cu texte scrise de autori, jurnaliști și artiști români despre perioada de lockdown (toate încasările obținute din vânzarea acestui ebook se donează către Asociația Dăruiește Viață).

Top 10 cărți Nemira în 2020

Biblioteca de la miezul nopții, de Matt Haig

Institutul, de Stephen King (imprintul Armada)

Sărutul pictat, de Elizabeth Hickey (colecția Babel)

Turnul rândunicii (seria Witcher), de Andrzej Sapkowski

Peste cinci ani, de Rebecca Serle (colecția Damen Tango)

Leii Siciliei, de Stefania Auci (colecția Babel)

Balada șerpilor și păsărilor cântătoare, de Suzanne Collins (imprintul Armada)

Străinul, de Stephen King (imprintul Armada)

Bărbatul cu haină roșie, de Julian Barnes (colecția Babel)

Te-am iubit deja în visul meu, de Holly Miller (colecția Damen Tango)

Top cinci cărți pentru copii în 2020

Învață să cheltuiești (seria Moneybunny), de Cinders McLeord

Dar motan (seria Dar Motan), de Cristina Andone

Planetele la orizont, de Céline Manillier (seria Nemi Explorator)

Mozart și curcubeul muzical (seria Povești din Pădurea Muzicală), de Cristina Andone

Lama lama, ce dezordine!, de Anna Dewdney

În 2021, Nemira pregătește multe surprize editoriale și proiecte noi. Printre titlurile din prima jumătate a anului se numără următoarele:

O trilogie prequel a seriei Dune: Casa Atreides, Casa Corrino și Casa Harkonnen, de Brian Herbert și Kevin J. Anderson – romane scrise de fiul legendarului Frank Herbert despre conflictele dintre cele trei mari case, cu 30 de ani înainte ca Paul Atreides să pășească pe Arrakis.

Domnița Lacului, volumul al VI-lea din seria Witcher, de Andrezj Sapkowski: continuarea poveștii lui Geralt, acum ecranizată pe Netflix.

Seria de autor Stephen King se îmbogățește cu cel mai nou roman al autorului, Later, cu noi ediții ale clasicelor Carrie și Christine, precum și cu volumul de povestiri Anotimpuri diferite care cuprinde, printre altele, nuvela care a stat la baza filmului Shawshank Redemption.

În imprintul Armada de science fiction, fantasy și thriller o să mai apară: Project Hail Mary, de Andy Weir (lansată simultan cu celelalte ediții străine), Devolution, de Max Brooks, A deadly education, de Naomi Novik și The witch elm, de Tana French.

În colecția Babel apare Seria Mituri, inițiată de Canongate, care a invitat scriitori contemporani de prestigiu să rescrie mituri celebre. Seria se deschide cu Penelopiada lui Margaret Atwood și va continua cu Weight, de Jeanette Winterson și A short history of myth, de Karen Armstrong. Pe lângă acestea, alte două romane notabile sunt Fiica Reichului, de Louise Fein, și senzaționalul debut al lui C Pam Zhang – How Much of These Hills is Gold, nominalizat la ediția 2020 a Man Booker Prize.

În colecția Damen Tango o să apară un nou roman de la Josie Silver, autoarea bestsellerului O zi de decembrie, Cele două vieți ale Lydiei Bird, un nou roman al îndrăgitei Dinah Jefferies, The missing sister, și Artista henna, de Alka Joshi, carte aleasă la Reese’s Book Club x Hello Sunshine.

Pentru cititorii Young Adult, 2021 înseamnă o nouă serie de la autoarea Victoria Aveyard – The realm breaker și alte câteva serii noi.

Micii cititori se vor bucura de continuările seriilor Dar Motan și Povești din Pădurea muzicală, de Cristina Andone, Istoria povestită copiilor, de Simona Antonescu, și volume noi în seria Nemi Explorator, cărți care îi vor ajuta pe cei mici să înțeleagă lumea înconjurătoare, animalele, plantele, stelele, universul. Pete motanul și iepurașul Matei se întorc și ei cu volume noi de aventuri.

21
/01
/22

Intimități, cel de-al patrulea roman al lui Katie Kitamura, scriitoare americană de origine japoneză, se înscrie deja pe linia succesului precedentelor cărți ale autoarei, traduse în peste 20 de limbi, iar una dintre ele aflată în curs de ecranizare. Pornind din start cu avantajul unor recomandări puternice din partea fostului președinte Barack Obama și a lui Oprah Winfrey, Intimități a fost apreciat atât pentru temele propuse de scriitoare, cât și pentru stilul ultramodern, nonconformist și „cool” în care e scris, după cum observa The New York Times.

18
/01
/22

„Cartea orașelor”, a doua antologie publicată în colecția „821.135.1 – Scriitori români contemporani”, atrage atenția asupra unui element important al oricărei proze, spațiul.

18
/01
/22

Autorul bestsellerului „Sub un cer sângeriu” revine în colecția Fiction Connection a Editurii Trei cu o poveste autentică, „Ultima vale verde”, al cărei fir străbate mai multe țări, printre care și România, și în care măiestria condeiului se ia la întrecere cu flerul jurnalistului.

13
/01
/22

Inclus în topul New York Times al celor mai bune 10 cărți ale anului trecut, Intimități, cel de-al patrulea roman al scriitoarei americane Katie Kitamura, a atras atenția celor mai importante publicații din Statele Unite și a primit aprecieri din partea unor cititori „de calibru greu”.

13
/01
/22

De ce este important Bitcoin pentru societatea contemporană și care sunt principiile pe care s-au bazat creatorul rămas în continuare anonim și comunitatea care contribuie la menținerea siguranței rețelei și a valorii acestei monede? Sunt câteva dintre lucrurile despre care vor discuta o parte dintre autorii bestsellerului internațional Bitcoin. Libertatea, finanțe, viitor la întâlnirea online&live de joi, 13 ianuarie, de la ora 19.30. 

11
/01
/22

La început de 2022 vă mulțumim că ne sunteți alături și apreciați lista noastră editorială, în care autorii români sunt din ce în ce mai numeroși. În ultimii ani, scriitorii români publicați de Grupul Editorial Trei au cucerit zeci de mii de cititori, așa că suntem siguri că vă doriți să aflați care vor fi noutățile în 2022.

10
/01
/22

Pentru Curtea Veche Publishing, 2021 a insemnat un an cu un puternic mesaj de intoarcere la lectura si educatie. Fiecare dintre titlurile publicate, de la noutati care s-au impus puternic pe piata, pana la editii de colectie ale bestsellerurilor care au consacrat editura in cei 23 de ani de existenta, fiecare dintre campaniile realizate au fost si sunt toate argumente pentru intoarcerea la citit intr-o perioada deloc usoara.

29
/12
/21

Vrem să mulțumim cititorilor pentru un an minunat în care am reușit să livrăm peste 500.000 de colete cu 1.500.000 de cărți și multă bucurie. Pasiunea lor pentru lectură ne-a motivat să aducem tot mai multe titluri pe rafturile noastre virtuale, așa că am pregătit o surpriză care îi va ajuta să înceapă noul an cu cele mai citite titluri din 2021. Am strâns într-un top acele cărți care ne-au reamintit să râdem cu poftă, ne-au provocat să ne punem întrebări dificile, ne-au inspirat să trăim cu pasiune, dar și să prețuim momentele de liniște alături de cei dragi.

23
/12
/21

„Lecţii nocturne în Micul Ierusalim” de Rick Held, un roman memorabil despre dragoste şi război, inspirat din fapte reale, este inspirat de amintirile tatălui său din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Roman apărut în colecţia „Biblioteca Polirom”, traducere de Iulia Gorzo. este inspirat de amintirile tatălui său din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. • Roman apărut în colecţia „Biblioteca Polirom”, traducere de Iulia Gorzo.

22
/12
/21

Într-un interviu acordat jurnalistei Alida Mocanu despre ultimul său roman, Yoga, publicat de Editura Trei, Emmanuel Carrère vorbește și despre modul cum a depășit experiența izolării, în pandemie, care în Franța a fost destul de lungă. „Ca scriitor, care prin natura profesiei caut să confer sens vieții prin scris, să dau formă literară experiențelor trăite, m-am pomenit și eu, ca toată lumea, confruntat cu această poveste enormă și inedită și habar n-am avut cum s-o înțeleg”, spune Carrère.