Bookfest Iasi îi reuneşte pe Larry Watts, Herta Müller şi Lucian Boia
https://www.ziarulmetropolis.ro/bookfest-iasi-ii-reuneste-pe-larry-watts-herta-muller-si-lucian-boia/

Herta Müller, Andrei Kurkov, Lucian Boia, Ioana Pârvulescu, Larry Watts, Emil Brumaru şi alte personalităţi de renume se vor întâlni cu cititorii la Bookfest Iaşi, în perioada 25 – 27 octombrie, la Sala Paşilor Pierduţi de la Universitatea ,,Al. I. Cuza”.

Un articol de Andrada Văsii|15 octombrie 2013

Herta Müller, Andrei Kurkov, Lucian Boia, Ioana Pârvulescu, Larry Watts, Emil Brumaru şi alte personalităţi de renume se vor întâlni cu cititorii la Bookfest Iasi, în perioada 25 – 27 octombrie, la Sala Paşilor Pierduţi de la Universitatea „Al. I. Cuza”.

La Salonul de Carte Bookfest Iaşi, cititorii vor avea ocazia să se întâlnească cu cele mai bune cărţi, la cele mai bune preţuri, dar şi cu unii dintre cei mai renumiţi autori ai momentului.

Aproximativ 30.000 de volume îi aşteaptă pe vizitatorii Bookfest Iasi, majoritatea cu reduceri de circa 50% faţă de preţul din librării, aduse de cele mai importante edituri din ţară – Humanitas, Polirom, Curtea Veche, Rao, Litera, Art, All, Corint, Nemira, Eikon, Trei, dar şi puternice edituri locale ca Gama, Doxologia şi Adenium.

Bookfest îi aşteaptă pe cititori să se întâlnească cu nume sonore de pe scena literară românească şi internaţională.

Editura Humanitas a pregătit o serie de evenimente pentru toate gusturile. Istoricul Lucian Boia vine pentru a prezenta ediţia de colecţie a volumului „Capcanele istoriei”, în compania lui Alexandru-Florin Platon, director al Centrului de Studii Europene din cadrul Universităţii Cuza.

Întâlniri inedite cu autorii, la Bookfest Iasi

Poetul Emil Brumaru îşi va prezenta la Bookfest Iasi volumul „Rezervaţia de îngeri”, iar Ioana Pârvulescu, laureata premiului Uniunii Europene pentru Literatură 2013, va lansa romanul „Viitorul începe luni”. Profesorul Ştefan Afloroaei, director al Centrului de Hermeneutică din cadrul Universităţii Cuza, le va vorbi cititorilor despre volumul său „Privind altfel lumea celor absurde”, proaspăt lansat la editura Humanitas.

Citiţi şi: Îngerii lui Emil Brumaru au venit la Humanitas

La 169 de ani de la naşterea lui Friedrich Nietzsche (15 octombrie 1844), editura Humanitas va prezenta la Bookfest Iasi noile apariţii din seria dedicată filosofului: „Ştiinţa voioasă”, „Filozofia în epoca tragică a grecilor” şi „Ecce Homo”. Evenimentul va fi susţinut de George Bondor, asistat de Ştefan Afloroaei, Liviu Antonesei şi Alexandru-Florin Platon.

Bookfest Iasi

Ioana Pârvulescu va prezenta la Bookfest Iasi romanul „Viitorul începe luni”

Istoricul Larry Watts vine la Bookfest Iasi ca să prezinte publicului cele două volume de succes despre perioada Războiului Rece, „Fereşte-mă, Doamne, de prieteni” şi „Cei din urmă vor fi cei dintâi”, apărute la editura Rao.

Rectorul Academiei Militare, generalul locotenent Theodor Frunzetti, se întoarce la Bookfest Iasi cu volumul „Mareşali ai României”, pe care l-a coordonat şi pe care editura îl lansează în premieră la Salonul de Carte Bookfest Iaşi.

Editura Nemira propune iubitorilor de lectură două lansări la Bookfest Iasi: „Richter 8.9″, romanul poliţist al lui Andrei Călăraş, şi monografia „Jung. Îndrăgostit de suflet”, de Lavinia Bârlogeanu.

Copiii vor avea şi ei parte de momente dedicate lor la Bookfest Iasi, unul dintre ele fiind pregătit de editura Curtea Veche, care va organiza un atelier de lectură pentru cei mici şi lansarea colecţiei „Cărţile Copilăriei”.

De asemenea, cinematograful de artă gratuit Bookfest îi aşteaptă pe cei interesaţi să vizioneze pelicule premiate la festivaluri internaţionale, precum „Poligamy” (2009, comedie, Ungaria), „Examenul” (2011, dramă, Ungaria) şi „Ungaria sălbatică” (2011, documentar, Ungaria).

Info:

Intrarea în cadrul salonului, cât şi la toate evenimentele care vor avea loc în perioada acestuia va fi gratuită. Programul zilnic va fi între orele 10.00 şi 20.00.

Salonul de Carte Bookfest Iasi se desfăşoară în cadrul Festivalului Internaţional de Literatură şi Traduceri Iaşi (FILIT).

Foto credit: Wikipedia şi Giani Oprina, scriitori prezenţi la Bookfest Iasi

 

22
/07
/22

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București reîncepe proiectul Biblioteca la firul ierbii desfășurat pe parcursul a 4 ediții: 23 și 30 iulie în parcul Drumul Taberei și 13 și 20 august în parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR).

19
/07
/22

Institutul Cultural Român, rețeaua de reprezentanțe și Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR), îl aniversează, printr-un proiect online difuzat global, pe celebrul scriitor român Norman Manea, supraviețuitor al Holocaustului, una dintre marile conștiințe ale lumii contemporane, care împlinește venerabila vârstă de 86 de ani.

19
/07
/22

Zilele acestea a plecat spre librăriile din întreaga țară ediția în limba română a romanului Sărutul femeii-păianjen, cea mai cunoscută carte a scriitorului argentinian Manuel Puig, publicată în traducere de Editura Pandora M în cadrul îndrăgitei colecții Anansi. World Fiction (traducere de Ilinca Ilian). Romanul a fost ecranizat cu succes în 1985, în regia lui Héctor Babenco, filmul aducându-i un Oscar actorului William Hurt, iar peliculei mai multe nominalizări, inclusiv pentru regie. În 1992, musicalul cu același nume a fost montat pe Broadway, piesa fiind recompensată cu Premiul Tony.

18
/07
/22

Poezia înseamnă viață trăită și mult mai mult decât atât. Dincolo de o armonie și de o știință a cuvintelor, poezia se leagă de orice simțământ omenesc, de orice nuanță a firii noastre. Poetul Teodor Burnar ne invită într-o astfel de lume, unde viața trăită estre portretizată cu realism și unde cuvintele devin purtătoare de emoție într-un labirint lăuntric.

18
/07
/22

Joi, 21 iulie, Festivalul Internațional de Literatură din Roma îl are ca invitat pe Mircea Cărtărescu, la Stadium Palatinum din Roma. Letterature-Festival Internazionale di Roma este o manifestare literară anuală de mare anvergură, cu o tradiție de 20 de ani, în cadrul ciclului de evenimente culturale „Estate Romana”. Festivalul propune în fiecare an o serie de serate de lecturi de texte inedite ale unor apreciați scriitori italieni și internaționali, cu intermezzo-uri coregrafice și muzică live, în spațiul feeric și deosebit de sugestiv de la Stadium Palatinum.

13
/07
/22

La Curtea Veche Publishing se află în pregătire prima biografie tradusă în limba română a liderului ucrainean - „Volodimir Zelenski. În mintea unui erou” de Régis Genté și Stéphane Siohan.

04
/07
/22

Heather Morris, autoarea bestsellerurilor Tatuatorul de la Auschwitz, Călătoria Cilkăi și Trei surori, vândute în peste 15 000 000 de exemplare în întrega lume, vine la București și se va întâlni cu publicul în cadrul a două evenimente, pe 4 și 5 iulie.

04
/07
/22

Încă un nume important al literaturii universale intră în portofoliul colecției Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M. Este vorba despre Roberto Bolaño, unul dintre cei mai importanți scriitori ai secolului XX din America Latină, a cărui operă, publicată postum, a creat un adevărat cult în lumea literară internațională, fiind tradus pe toate meridianele globului.

24
/06
/22

Miercuri, 29 iunie, începând cu ora 19.00, la Palas Mall Iași, va avea loc o întâlnire cu Cristian Tudor Popescu, prilejuită de apariția volumului „Dumnezeu nu e mort. Interceptări. Note informative”, bestsellerul editurii Polirom la Bookfest 2022, la secțiunea nonfiction.