Bookfest Iasi îi reuneşte pe Larry Watts, Herta Müller şi Lucian Boia
https://www.ziarulmetropolis.ro/bookfest-iasi-ii-reuneste-pe-larry-watts-herta-muller-si-lucian-boia/

Herta Müller, Andrei Kurkov, Lucian Boia, Ioana Pârvulescu, Larry Watts, Emil Brumaru şi alte personalităţi de renume se vor întâlni cu cititorii la Bookfest Iaşi, în perioada 25 – 27 octombrie, la Sala Paşilor Pierduţi de la Universitatea ,,Al. I. Cuza”.

Un articol de Andrada Văsii|15 octombrie 2013

Herta Müller, Andrei Kurkov, Lucian Boia, Ioana Pârvulescu, Larry Watts, Emil Brumaru şi alte personalităţi de renume se vor întâlni cu cititorii la Bookfest Iasi, în perioada 25 – 27 octombrie, la Sala Paşilor Pierduţi de la Universitatea „Al. I. Cuza”.

La Salonul de Carte Bookfest Iaşi, cititorii vor avea ocazia să se întâlnească cu cele mai bune cărţi, la cele mai bune preţuri, dar şi cu unii dintre cei mai renumiţi autori ai momentului.

Aproximativ 30.000 de volume îi aşteaptă pe vizitatorii Bookfest Iasi, majoritatea cu reduceri de circa 50% faţă de preţul din librării, aduse de cele mai importante edituri din ţară – Humanitas, Polirom, Curtea Veche, Rao, Litera, Art, All, Corint, Nemira, Eikon, Trei, dar şi puternice edituri locale ca Gama, Doxologia şi Adenium.

Bookfest îi aşteaptă pe cititori să se întâlnească cu nume sonore de pe scena literară românească şi internaţională.

Editura Humanitas a pregătit o serie de evenimente pentru toate gusturile. Istoricul Lucian Boia vine pentru a prezenta ediţia de colecţie a volumului „Capcanele istoriei”, în compania lui Alexandru-Florin Platon, director al Centrului de Studii Europene din cadrul Universităţii Cuza.

Întâlniri inedite cu autorii, la Bookfest Iasi

Poetul Emil Brumaru îşi va prezenta la Bookfest Iasi volumul „Rezervaţia de îngeri”, iar Ioana Pârvulescu, laureata premiului Uniunii Europene pentru Literatură 2013, va lansa romanul „Viitorul începe luni”. Profesorul Ştefan Afloroaei, director al Centrului de Hermeneutică din cadrul Universităţii Cuza, le va vorbi cititorilor despre volumul său „Privind altfel lumea celor absurde”, proaspăt lansat la editura Humanitas.

Citiţi şi: Îngerii lui Emil Brumaru au venit la Humanitas

La 169 de ani de la naşterea lui Friedrich Nietzsche (15 octombrie 1844), editura Humanitas va prezenta la Bookfest Iasi noile apariţii din seria dedicată filosofului: „Ştiinţa voioasă”, „Filozofia în epoca tragică a grecilor” şi „Ecce Homo”. Evenimentul va fi susţinut de George Bondor, asistat de Ştefan Afloroaei, Liviu Antonesei şi Alexandru-Florin Platon.

Bookfest Iasi

Ioana Pârvulescu va prezenta la Bookfest Iasi romanul „Viitorul începe luni”

Istoricul Larry Watts vine la Bookfest Iasi ca să prezinte publicului cele două volume de succes despre perioada Războiului Rece, „Fereşte-mă, Doamne, de prieteni” şi „Cei din urmă vor fi cei dintâi”, apărute la editura Rao.

Rectorul Academiei Militare, generalul locotenent Theodor Frunzetti, se întoarce la Bookfest Iasi cu volumul „Mareşali ai României”, pe care l-a coordonat şi pe care editura îl lansează în premieră la Salonul de Carte Bookfest Iaşi.

Editura Nemira propune iubitorilor de lectură două lansări la Bookfest Iasi: „Richter 8.9″, romanul poliţist al lui Andrei Călăraş, şi monografia „Jung. Îndrăgostit de suflet”, de Lavinia Bârlogeanu.

Copiii vor avea şi ei parte de momente dedicate lor la Bookfest Iasi, unul dintre ele fiind pregătit de editura Curtea Veche, care va organiza un atelier de lectură pentru cei mici şi lansarea colecţiei „Cărţile Copilăriei”.

De asemenea, cinematograful de artă gratuit Bookfest îi aşteaptă pe cei interesaţi să vizioneze pelicule premiate la festivaluri internaţionale, precum „Poligamy” (2009, comedie, Ungaria), „Examenul” (2011, dramă, Ungaria) şi „Ungaria sălbatică” (2011, documentar, Ungaria).

Info:

Intrarea în cadrul salonului, cât şi la toate evenimentele care vor avea loc în perioada acestuia va fi gratuită. Programul zilnic va fi între orele 10.00 şi 20.00.

Salonul de Carte Bookfest Iasi se desfăşoară în cadrul Festivalului Internaţional de Literatură şi Traduceri Iaşi (FILIT).

Foto credit: Wikipedia şi Giani Oprina, scriitori prezenţi la Bookfest Iasi

 

13
/01
/21

Publicată pentru prima dată în Franța în 2020, cartea scrisă de Simone de Beauvoir în 1954, anul în care i se decerna Premiul Goncourt, și dedicată prietenei sale Zaza Lacoin, este disponibilă și în limba română, la Editura Litera. „Inseparabilele” este o nuvelă memorabilă despre prietenie și condiția femeii de-a lungul timpului.

13
/01
/21

Aflată în pregătire în colecția „musai” a Editurii Art, în traducerea lui Virgil Stanciu, „Anul fugarilor” semnată de britanicul Sunjeev Sahota este o carte despre migrație și lumea în care trăim, distinsă cu Premiul Uniunii Europene pentru Literatură și finalistă Booker Prize.

12
/01
/21

Scriitorul japonez Haruki Murakami s-a născut pe 12 ianuarie 1949, la Kyoto. Cartea sa pe care v-o propunem astăzi spre lectură este volumul de eseuri „Meseria de romanicer” (Editura Polirom, traducere din limba japoneză şi note de Andreea Sion).

11
/01
/21

Una dintre cele mai atrăgătoare noutăți propuse de Editura Humanitas Fiction în acest început de an este volumul „Dimineți la Café Rostand” de Ismail Kadare, în pregătire în colecția „Raftul Denisei”.

11
/01
/21

Pentru 2021, Editura Nemira pregătește noutăți editoriale și surprize de neratat – romane premiate, colecții noi, continuări de serii de autor, cât și reeditări mult așteptate.

07
/01
/21

CARTEA DE CINEMA Dialogul dintre literatură și cinema e vechi cât istoria filmului, însă nu a fost niciodată studiat pe cât ar fi meritat. O contribuție importantă la înțelegerea complexității acestei relații este volumul nou apărut „Adaptarea cinematografică a operelor literare”, de Anda Ionaș.

04
/01
/21

Albumul bilingv „Azur de Lisabona”/ „Azul de Lisboa”, realizat de Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, cu sprijinul Fundației Bonte, a avut prezentarea oficială în ultima lună a anului.

30
/12
/20

2020 a fost un altfel de an, cu provocări complet diferite, dar ne bucurăm că, deși a fost greu pentru toată lumea, iubitorii de lectură, mari și mici, au ales să călătorească în cărți și s-au putut delecta cu aventuri magice. Pentru ei, Grupul Editorial Corint are în pregătire pentru anul viitor o listă bogată de cărți de ficţiune şi non-ficţiune pentru toate vârstele și toate gusturile. Dintre acestea, vă prezentăm cele mai așteptate 21 de titluri care cu siguranță vor influenţa modul de gândire în 2021.