Brâncuşi, omagiat la Festivalul de Statui Vivante
https://www.ziarulmetropolis.ro/brancusi-omagiat-la-festivalul-de-statui-vivante-de-la-bucuresti/

Cea de a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Statui Vivante, organizat de Teatrul Masca, se va desfăşura în perioada 16 – 20 iunie în Grădina Casei Filipescu-Cesianu, Parcul Crângaşi şi Parcul Alexandru Ioan Cuza. „Ediţia din acest an îl va omagia pe Constantin Brâncuşi, adus în atenţia publicului prin două statui vivante: prima reprezentându-l în atelierul din Paris şi a doua, prin Rugăciune, una dintre celebrele sale opere”, spune Mihai Mălaimare, fondatorul Teatrului Masca

Un articol de Petre Ivan|7 iunie 2016

Festivalul va reuni peste 40 de statui vivante prezentate în premieră de Teatrul Masca, precum și 20 de invitați străini din Olanda, SUA, Israel, Macedonia, Germania, Marea Britanie, Portugalia și Rusia.

Serile de festival se vor încheia cu spectacole ale Teatrului Masca, realizate în tehnica statuii și a tablourilor vivante — Zidul și Arca lui Lenin.

Bucureștiul se numără printre puținele capitale din lume în care statuia vivantă are un astfel de eveniment. De altfel, prin acest eveniment internațional, Teatrul Masca sprijină Proiectul București 2021 — Capitală Europeană a Culturii. (…) Alegerea spațiului de la Casa Filipescu-Cesianu nu este deloc întâmplătoare; printr-un parteneriat durabil cu Muzeul Municipiului București vom încerca să aducem la lumină 300 de ani de istorie – Mihai Mălaimare.

Organizatorul evenimentului este Teatrul Masca cu sprijinul Primăriei Municipiului București, Primăriei sectorului 3, Primăriei sector 6 prin Centrul Cultural European sector 6, Muzeul Municipiului București, ArCub, cofinanțator fiind UNITER din încasările speciale ale timbrului teatral.

Intrarea publicului este liberă.

Foto: Festivalul Internațional de Statui Vivante – masca.ro

20
/04
/23

Spotlight – Bucharest International Light Festival revine între 21 şi 23 aprilie la Bucureşti cu noi experienţe şi locaţii în premieră. Cea de-a şaptea ediţie Spotlight Festival se numeşte ”Geometry of the City” şi transformă Calea Victoriei şi ARCUB – Hanul Gabroveni prin spectacole de video mapping, proiecţii de lumină şi instalaţii multimedia din Franţa, Austria, Ungaria şi România.

20
/04
/23

Expoziția colectivă centrală Chronic desire – Sete cronică, inaugurată odată cu Deschiderea Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, va avea finisajul în acest sfârșit de săptămână. Evenimentul ce se va desfășura pe parcursul a trei zile va conține ateliere, dezbateri, performance, tururi ghidate și concerte care intră în dialog cu sau activează lucrările din expoziție.

10
/04
/23

La începutul lunii, ca într-un city break în care au devorat tot ce se putea în materie de artă contemporană, mai mulți membri ai Comisiei pentru Cultură și Educație (CULT) din Parlamentul European au văzut tot ce are de oferit Timișoara în prezent, în muzee, săli de spectacol și spații neconvenționale. Expresia redundantă, care a fost rostită de mai mulți parlamentari europeni a fost: „Cum putem să ajutăm“?

05
/04
/23

ARCUB, Institutul Francez și Goethe-Institut își unesc forțele pentru o expoziție-eveniment, care aduce laolaltă fotografie, pictură, sculptură, obiect, instalație audio și video, artiști din Germania, Japonia, Franța, Italia și România: 𝙐𝙉𝘿𝙀𝙍 𝙏𝙃𝙀 𝙃𝙊𝙐𝙎𝙀. 

04
/04
/23

Muzeul Național de Artă al României oferă un program special de vizitare în data de 5 aprilie 2023, prima zi de miercuri a lunii în care toți vizitatorii beneficiază de gratuitate.