Braşovul subiectiv, într-un album foto inedit
https://www.ziarulmetropolis.ro/brasovul-subiectiv-intr-un-album-foto-inedit/

Fotografii ale Braşovului realizate în decursul a 14 ani văd lumina tiparului vara aceasta la Editura Vellant.

Un articol de Andrada Văsii|25 iulie 2013

Fotografii ale Braşovului realizate în decursul a 14 ani văd lumina tiparului vara aceasta la Editura Vellant.

Un album cu fotografii declarate de autor profund subiective, „Braşovul meu” compune în alb-negru, în peste 200 de pagini, viaţa unui oraş în schimbare: clădiri vechi şi noi, centru şi periferie, străzi sub zăpadă şi maidane însorite, oameni de-ai locului şi turişti, totul surprins deopotrivă în momente de tensiune şi răgaz.

brasovul meu_coperta

Un altfel de Brașov

Eugen Andronic mărturiseşte că a căutat să reflecte în album Braşovul „de dincolo de poleiala sărbătorească sau turistică”, un oraş privit de autor cu nostalgie, admiraţie, umor şi răbdare.

Cele trei grupaje de fotografii din volum – „Locuri vechi”, „Locuri noi”, „Oameni vechi şi noi” – sunt însoţite de mărturii, impresii şi amintiri semnate de Maria David, Dorin Lazăr şi Adriana Bărbat şi de un interviu cu Valer Rus, directorul Muzeului Casa Mureşenilor din Braşov.

Brasovul meu- album foto

Prefaţa este semnată de Bogdan Bălan. Textele incluse în volum sunt bilingve (română şi engleză).

O carte-obiect de făcut cadou şi de deschis atunci când ni se face dor de Braşov şi de oamenii săi, „Braşovul meu” aparţine de-acum nu doar autorului, ci şi cititorilor.

Eugen Andronic este inginer IT şi fotograf din când în când (sau invers). Fotografiază din 1986. Trăieşte în Braşov, iar acesta este primul său volum de fotografii.

Info:

Puteţi urmări poveştile foto ale autorului pe site-ul personal, eugenandronic.ro.

Foto credit: Eugen Andronic

 

08
/10
/21

Proiectul Vitrine Imposibile, o instalație performativă produsă de Vanner Collective, în regia Iuliei Grigoriu, aduce în văzul lumii Supra Fețele, creaturi care prind contur în spațiile a trei galerii din centrul capitalei, aflate pe Calea Victoriei, în datele de 9, 10, 23 și 24 octombrie.

05
/10
/21

Muzeul Național de Artă al României în parteneriat cu Asociațiile Artelier D, Proiecte pentru copii, ArtCrowd, artiști în educație și De-a arhitectura, lansează o nouă ofertă educativă pentru anul școlar 2021-2022, structurată pe grupe vârste, corelată cu ciclurile preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

04
/10
/21

Între 15 septembrie și 3 octombrie 2021, Art Safari a oferit publicului 18 zile de bucurie, socializare și artă. Mii de vizitatori au luat la pas cei 6.000 de metri pătrați ai Palatului Dacia-România, sediul principal al Pavilionului, pentru a privi cele peste 800 de opere de artă expuse.

30
/09
/21

Website-ul digitizArte, platforma interactivă online de debut și auto-publicare (self-publishing) destinată tinerilor creativi - muzicieni, artișt plasticii, designeri, ilustratori, graficieni - susține artiștii emergenți înscriși printr-un un program educațional compus din cinci ateliere online, ce pot fi urmate pe website, un ghid pentru tinerii creativi și o galerie cu lucrările câștigătoare alese în urma apelului deschis. Cele șapte activități pot fi urmate pe digitizArte, începând din luna septembrie.

30
/09
/21

Asociația Qolony - Colonia pentru Artă și Știință organizează prima conferință internațională Fusion: Talks, ediția I, 2021. Conferința este un eveniment hibrid, care se desfășoară online și, în funcție de evoluția situației epidemiologice și a restricțiilor aferente, cu public la POINT Hub, str. General Eremia Grigorescu nr. 10, București, în perioada 11-14 octombrie 2021.

29
/09
/21

Pe 4 și 5 octombrie, aveți ocazia de a-l cunoaște pe Jiří Jírů, cel care i-a fost alături lui Václav Havel între 1993-2000 ca fotograf personal. În ziua de luni, are loc o discuție cu acesta, la Centrul Ceh, iar marți puteți participa la vernisajul expoziției „Václav Havel: întâlnire cu lumea”, ce va fi deschisă între 1-10 octombrie, la Muzeul Național al Țăranului Român.

27
/09
/21

Pavilionul de Artă București Art Safari își prelungește programul cu o săptămână, de marți 28 septembrie până duminică 3 octombrie, pentru a permite miilor de iubitori de artă, care și-au achiziționat săptămânile trecute bilete online, să reușească să viziteze Pavilionul Art Safari (în care accesul, în condițiile măsurilor de prevenție sanitară, a fost încetinit de măsurile de control al fluxului).