Bucharest inside the Beltway – Spectacol lectură
https://www.ziarulmetropolis.ro/bucharest-inside-the-beltway-spectacol-lectura/

Bucharest Inside the Beltway este o platformă de teatru, care îşi propune să conecteze scena independentă din Statele Unite ale Americii cu cea din România. Evenimentul de lansare Bucharest inside the Beltway are loc vineri, 17 octombrie 2014, de la ora 20.00, la Carol 53.

Un articol de Petre Ivan|17 octombrie 2014

Bucharest inside the Beltway / Mai exact, este vorba despre o lectură de o oră și jumătate din două piese contemporane, una în engleză și cealaltă în română. Ambele piese se citesc în premieră la București.

Piesa “Districtland” este scrisă de Cristina Bejan – dramaturg american de origine română, iar piesa “La nimfomane” de Rucsandra Pop, scriitoare româncă.

Cele două scriitoare sunt motoarele principale ale platformei Bucharest inside the Beltway. Actorii care vor citi fragmente din cele două piese sunt Grațiela Bădescu și Gabriel Sandu.

Cea mai nouă piesă a Cristinei Bejan, “Districtland” s-a jucat în cadrul festivalului fringe din Washington D.C., cu casa închisă. Piesa este o satiră a vieții în Washington D.C., pornind de la motto-ul „viața este mai mult decât o carte de vizită”.

“La nimfomane” este povestea unei tinere femei care este supusă unui ritual de reconstituire a inimii din bucăți pierdute pe la diverși bărbați de care a fost îndrăgostită.

Intrarea la eveniment este liberă.

Foto: Bucharest inside the Beltway –  bucharestinsidethebeltway.com

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.