Bucharest International Dance Film Festival – cel mai plin de viață eveniment cinematografic al toamnei
https://www.ziarulmetropolis.ro/bucharest-international-dance-film-festival-cel-mai-plin-de-viata-eveniment-cinematografic-al-toamnei/

Cea de-a doua ediţie a celui mai plin de viaţă eveniment cinematografic al toamnei, Bucharest International Dance Film Festival va avea loc în perioada 9-13 noiembrie 2016. Evenimentul este dedicat producţiilor de dans realizate de coregrafi, regizori de film şi artişti din întreaga lume.

Un articol de Petre Ivan|19 august 2016

Anul acesta BIDFF va proiecta filme de dans (în competiție și în afara competiției), va organiza prezentări și conferințe ale artiștilor invitați, precum și o expoziție de instalații la Galeria Galateca.

Competiția este dedicată filmelor de scurt metraj (ficțiune, animație, documentare) și instalațiilor, oferind premii în valoare de 3000 de euro. În cadrul programului ‘off competition’ vor fi proiectate filme de lungmetraj de ficțiune și documentare.

În 2016 tema Bucharest International Dance Film Festival este corpul digital, fiind vizate lucrările video care dezbat dualitatea dintre esență și expresie în era comunicării digitale și a unei nesiguranțe constante.

Astfel, organizatorii au dat startul înscrierilor în ‘COMPETIȚIA INTERNAȚIONALĂ DE SCURTMETRAJ’ pentru filme în care mișcarea surprinsă și transformată prin lentila aparatului de filmat prinde forma unor filme art house în care sensurile ne sunt arătate mai mult sau mai puțin codat, antrenând privitorul să intre într-un schimb de informație dinamic despre viața socială, politică, emoții puternice, peisaje naturale și urbane. ‘Încurajăm sincretismul și dialogul dintre dans și diversele genuri cinematografice de la cele narative, pînă la cele mai experimentale.

Competiția se adresează filmelor de maxim 15 minute, produse în ultimii doi ani și care au o calitate minimă Full HD’, declară selecționerul festivalului, Simona Deaconescu.Bucharest International Dance Film Festival

Cei interesați își pot înscrie filmul aici.

Tot în cadrul festivalului va fi organizată o expoziție dedicată corpului digital. În cadrul manifestării vor fi expuse lucrări de artă digitală care surprind tema festivalului — corpul digital.

Organizatorii vor selecta cu precădere instalații video dar vor fi acceptate și alte tipuri de instalații: de sunet, micro-sculpturi digitale, generative, imersive, interactive, aplicații web, grafică, fotografie. Expoziția va fi găzduită de Galeria Galateca în perioada 9 — 13 noiembrie 2016.

Bucharest International Dance Film Festival va acoperi costurile de deplasare și cazare ale artiștilor selectați și va oferi un premiu pentru cea mai reprezentativă lucrare din cadrul expoziției. Lucrările expuse trebuie să fie finalizate la data înscrierii.

Artiștii își pot înscrie lucrările aici .

Foto: Bucharest International Dance Film Festival – bidff.ro

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.