Bucharest Photofest la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/bucharest-photofest-la-tnb/

Festivalul Internaţional de fotografie Bucharest Photofest se va desfăşura între 10 şi 20 septembrie, organizat de Grupul Filos, se desfăşoară în câteva locuri din Bucureşti, între care şi Teatrul Naţional din Bucureşti, în foaierul nou deschis, dinspre Bulevardul Carol.

Un articol de Liliana Matei|10 septembrie 2016

Lansat sub sloganul „Let’s get visual!”, la care se adaugă un conținut deosebit, Bucharest Photofest îşi propune să aducă în oraș, sub ochii noștri, frumusețea în manifestările ei artistice și să ne implice într-o poveste culturală din care toți să ieșim mai bogați. Organizatorii ne îmbie cu o atmosferă specială de efervescență cultural-vizuală, din care, spun ei, nu avem cum să nu facem parte, fie că suntem profesioniști sau doar iubitori de fotografie.

Ediția de anul acesta evidențiază artiștii și cultura din Maroc și Franța, iar temele sunt fotografia comercială și fotografia fine art. Împreună, ne vom bucura de prezența unor artişti de anvergură internaţională, care își vor expune lucrările și își vor împărtăși poveștile în mijlocul publicului din România.

Începând din 12 septembrie 2016, Foaierul TNB dinspre Bd. Carol, dedicat, înainte de reconstrucţia şi modernizarea teatrului, Sălii Amfiteatru, devine unul din cele mai importante spații din tot festivalul, unde vor avea loc expoziții, întâlniri şi dezbateri.

„Bucharest Photofest  e una dintre poveștile care pot fi spuse despre fotografie. Dar ne dorim s-o povestim atât de frumos, încât să nu rămână doar o întâmplare, ci s-o purtați cu voi până la ediția de anul viitor, a declarat Ionuț Trandafirescu, directorul festivalului.

Bucharest Photofest  e despre atmosferă. Despre întâlniri așteptate și neașteptate, despre efuziune și efervescență. Despre profesioniști și iubitori de fotografie care au ce să-și spună”.

Festivalul vă aşteaptă la Teatrul Naţional din Bucureşti cu următorul program:

  • 12 septembrie, ora 18.00, vernisaj expoziţie (Colorful Morocco), de Dan Mirică; de la ora 20.00, vernisaj expoziţie (Imaginary reality) de Anka Zhuravleva (Rusia)
  • 14 septembrie, ora 19.00, dezbatere pe marginea expoziţiei lui Dan Mirică, fotograf de origine română
  • 15 septembrie, ora 18.00, vernisaj expoziţie (Ballerina Project), de Alberto Bolocan Simonis, fotograf, chitaristul formatiei Talisman, fotograful oficial al festivalului
  • 16 septembrie, ora 18.00, vernisaj expoziţie (Twisted Flesh), de Marius Budu, fotograf român, stabilit în prezent în Danemarca; 19.30 – Discuţii pe marginea expoziţiei Marius Budu
  • 17 septembrie, ora 12.00 – lighting workshop (LightingLights Up); de la ora 14.00 – workshop  (Commercial Photography) – Dan Samoilă, fotograf şi artist vizual, director de creaţie al festivalului
  • 20 septembrie, ora 19.00,  vernisaj expoziţie (Witness), aparţinând lui Troy Moth (Canada), fotograf, coordonator internaţional al festivalului.

Spaţiul expoziţional poate fi vizitat zilnic în perioada mai sus menţionată, între orele 12.00 – 21.00.

(Foto Dan Mirică)

05
/07
/22

15 profesioniști de top din domeniul cultural, marketing și antreprenoriat au acceptat invitația de a deveni mentori la prima ediție Whatifany, programul inovator de orientare profesională dedicat liceenilor. Un demers educațional gândit ca o completare a eforturilor depuse de-a lungul celor 12 ani de studiu, programul debutează cu o ediție-pilot în luna septembrie, la București. Organizat în două etape, începând cu luna septembrie, Whatifany le va oferi participanților șansa de a interacționa atât cu experții din cele trei domenii, cât și cu mediile profesionale în care aceștia activează, în cadrul unor stagii de internship.

03
/07
/22

Ceea ce am văzut la Art Safari, la ediția din acest an, cea cu numărul 9, nu poate fi uitat niciodată. Îți rămân întipărite în minte nu doar arta expusă, extraordinar reprezentată prin lucrările lui Theodor Aman, ale inegalabililor Pablo Picasso și Salvador Dali, Marcel Iancu, dar și parfumul de ulei și acuarelă, întinse cu măiestrie pe pânza veche, ce păstrează patina timpului.

17
/06
/22

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.

14
/06
/22

Începând cu acest an, MiniCloud, ediția pentru copii și adolescenți a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, aflat la cea de a XV a ediție, capătă amploare și își deschide porțile zilnic pentru zeci de copii, în perioada 13 – 19 iunie 2022, în București, pe Calea Griviței.

09
/06
/22

Muzeul Abandonului a pornit în toamna anului trecut un amplu proiect de reunire, într-o arhivă digitală, a unor arhive personale și instituționale, deocamdată disparate, toate legate de instituționalizarea și dezinstituționalizarea copiilor din România comunistă și post-comunistă.

09
/06
/22

Artistele Andreea Novac, Irina Marinescu și Alina Ușurelu, împreună cu psiholoaga Mihaela Vechiu, socioloaga Fidelie Kalambayi și medicul Roxana Negureanu prezintă (burn)OUT - Prelegeri și incursiuni performative, la AREAL spațiu pentru dezvoltare coregrafică.

08
/06
/22

În mai puțin de o săptămână începe cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, acolo unde teatrul, dansul și efervescența evenimentelor conexe își dau întâlnire cu spectactorii dornici să se bucure de o nouă atmosferă și un nou concept „sub nori”.