„Bucureştiul de azi, Micul Paris de ieri” , expoziţie de pictură la Teatrul „Constantin Tănase”
https://www.ziarulmetropolis.ro/bucurestiul-de-azi-micul-paris-de-ieri-expozitie-de-pictura-la-teatrul-constantin-tanase/

O expoziţie de pictură intitulată „Bucureştiul de azi, Micul Paris de ieri”, cu lucrări semnate de artistul Zoltan Lörencz, va fi vernisată marţi, la ora 18.30, la Teatrul „Constantin Tănase”. Expoziţia este itinerantă şi va fi vernisată în luna martie şi la Paris. La Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti va rămâne deschisă până pe 28 februarie.

Un articol de Petre Ivan|22 ianuarie 2018

Vernisajul, care va avea loc în foaierul Sălii Savoy a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, este integrabil în programul Centenarul Marii Uniri de la 1918 şi România la Preşedenţia Consiliului Uniunii Europene (2018 – 2019).

Vor fi prezente personalităţi din lumea cultural-artistică, a teatrului şi filmului, a artelor vizuale şi a fotografiei, critici literari şi de artă, istorici, arhitecţi.

La vernisaj vor participa orchestra Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, dirijor Dan Dimitriu, All’s Choir, care va prezenta un fragment din spectacolul „La Paris, Monşer!” (cu: soprana Mădălina Constantin, baritonul Adrian Strezea, actorii Anfisa Fugaru, Ligia Necula, Alin Horia Mânzat; la pian, Gabi Stănescu), precum şi actriţa Veronica Gheorghe, care va prezenta „De la Minulescu la Cărtărescu” (recital de poezie inspirată de Bucureştii de altădată şi din prezent).

Una dintre picturile lui Zoltan Lörencz, care va fi prezentată în expoziţie, este dedicată Sălii Savoy a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” de pe Calea Victoriei, un reper în viaţa culturală a Bucureştilor. Pictura va fi oferită teatrului, care va aniversa anul viitor 100 de ani.

Proiectul „Bucureştiul de azi, Micul Paris de ieri” constă într-o înregistrare şi redare a unor instantanee din Bucureştii de azi, având ca teme şi subiecte principale clădiri şi locuri care readuc în memorie Bucureştii primei jumătăţi de secol XX.

Zoltan Lörencz este unul dintre artiştii plastici promovaţi de Fundaţia Dignitas în programul său permanent de susţinere a artei contemporane româneşti. Aceasta i-a organizat în 2017 expoziţia de pictură „Lucid Dreams” la Art Gallery (Muzeul de Artă) din Balcic, Bulgaria.

Bistro Ciresica – Zoltan Lorencz

Calea Victoriei – Zoltan Lörencz

Muzeul National de Istorie al Romaniei – _Zoltan Lorencz

Foto: Bucureştiul de azi, Micul Paris de ieri, expoziţie de pictură – facebook

 

17
/02
/22

Muzeul Național Cotroceni, în parteneriat cu Societatea Colecţionarilor de Artă din România, invită publicul, în perioada 17 februarie – 3 aprilie 2022, în Spațiile Medievale, să viziteze expoziția „Reprezentări feminine în arta românească”, un elogiu adus femeii, conturată prin mijloacele de exprimare specifice artelor plastice.

14
/02
/22

În 2022, Art Safari, ajuns la ediția a 9-a, se reinventează pentru tine și îți oferă o nouă experiență de vizitare: două sezoane expoziționale. Anul acesta, mai mult decât oricând, Art Safari te invită să te îndrăgostești de artă și dedică evenimentul din acest an, iubirii.

03
/01
/22

Arta Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi vă invită să vizitaţi, până pe 20 februarie 2022, expoziţia temporară semnată de Silvia Trăistaru, intitulată „Istoria unei zile/ Istoria unei zile pe timp de pandemie – The Story of a Day/ The Story of a Day During the Pandemic”, proiect curatoriat de Ioana Marinescu.

27
/12
/21

Fundația Amfiteatru, alături de partenerii săi Arte Development & Management, Lise Wulff și Asociația Omnia Photo, au organizat marți, 21 decembrie, o conferință online, disponibilă pe site-ul dialog.fundatia-amfiteatru.ro, unde au fost prezentate rezultatele activităților din cadrul proiectului DIALOG (Diversity in Arts. Learning Opportunities and Growth).

20
/12
/21

În an centenar, Opera Națională București găzduiește în cea de-a doua jumătate a lunii decembrie expoziția de desen și pictură „PO în forme și culori “ a lui David Mihai. Expoziția este deschisă publicului larg în perioada 23 decembrie – 29 decembrie 2021, la Opera Naţională București. Accesul la expoziție se realizează la spectacolele din repertoriu sau în cadrul tururilor ghidate. Pentru programare tur ghidat este necasar să trimiteți un mail la [email protected]