Cainele japonez participă la Festivalul de Film Românesc de la Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/cainele-japonez-participa-la-festivalul-de-film-romanesc-de-la-londra/

Cainele japonez, de Tudor Cristian Jurgiu va fi proiectat la Festivalul de Film Românesc de la Londra, care va avea loc între 28 noiembrie şi 2 decembrie.

Un articol de Andrada Văsii|5 noiembrie 2013

Cainele japonez, de Tudor Cristian Jurgiu va fi proiectat la Festivalul de Film Românesc de la Londra, care va avea loc între 28 noiembrie şi 2 decembrie.

Alături de acesta vor mai rula şi ,,Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism, de Corneliu Porumboiu, şi ,,Sunt o babă comunistă”, în regia lui Stere Gulea.

Astfel, potrivit site-ului evenimentului, actori populari şi regizori extrem de talentaţi vor fi prezenţi la proiecţiile londoneze, printre aceştia numărându-se actorul Victor Rebengiuc (,,Câinele japonez”), actorul şi regizorul Horaţiu Mălăele (,,Funeralii fericite”), actorul Bogdan Dumitrache (,,Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism”), actorii Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă (,,Love Building”), regizorul Stere Gulea (,,Sunt o babă comunistă”) şi regizorul Adrian Sitaru (,,Domestic”).

Începând din 28 noiembrie până pe 1 decembrie, proiecţiile vor avea loc la Curzon Soho.

Filmul Cainele japonez va fi proiectat pe 28 noiembrie. Proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul Victor Rebengiuc. Debut regizoral extrem de emoţionant, filmul se concentrează pe relaţia de reconciliere dintre un tată şi fiul său risipitor, care a emigrat cu mulţi ani în urmă. Foarte frumos condusă din punct de vedere regizoral, producţia – o miniatură superb lucrată, se bazează pe jocul excepţional al lui Victor Rebengiuc.

După Cainele japonez urmează alte filme româneşti în festival

De asemenea, pe 29 noiembrie, va fi prezentat filmul ,,Sunt o babă comunistă”, de Stere Gulea, o adaptare a romanului omonim publicat de Dan Lungu în 2007, care detaliază haosul ce se creează într-o familie dezbinată de tot felul de graniţe. Viaţa provincială liniştită a cuplului Emilia şi Ţucu este complet transformată atunci când fiica lor se întoarce din Canada, împreună cu logodnicul ei american. Din distribuţia filmului fac parte Luminiţa Gheorghiu, Marian Râlea, Ana Ularu şi Valeria Seciu.

Citiţi şi: Cainele japonez. Ultimul dintre oameni

Festivalul va prezenta pe 30 noiembrie, lungmetrajul ,,Domestic”, de Adrian Sitaru. Proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu cineastul. ,,Domestic” este povestea vieţii unui grup de rezidenţi dintr-un bloc turn. Comedia neagră a lui Sitaru scoate la lumină ce este mai rău în personajele sale. Rezultatele sunt hilare. O superbă poveste suprarealistă, ,,Domestic” este în acelaşi timp şi poveste dureros de reală. Copii, adulţi şi animale locuiesc împreună, făcând eforturi să ducă o viaţă mai bună. Distribuţia este formată din Adrian Titieni, Gheorghe Ifrim, Sergiu Costache, Ioana Flora, Clara Vodă, Dan Hurduc şi Ariadna Titieni.

Cainele japonez

Victor Rebengiuc în filmul ,,Cainele Japonez”

Festivalul de Film Românesc de la Londra continuă pe 1 decembrie cu ,,Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism”. Proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul principal Bogdan Dumitrache. Pelicula prezintă un regizor care în timpul filmărilor se confruntă cu probleme în viaţa personală, motiv pentru care se prelungeşte şi munca echipei de producţie.

De asemenea, tot pe 1 decembrie, va fi proiectată comedia ,,Love Building”, de Iulia Rugină. Proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorii principali Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorin Boguţă. ,,Love Building” este o tabără destinată refacerii relaţiilor de cuplu. Paisprezece cupluri din cadrul programului au şapte zile la dispoziţie pentru a-şi remodela vieţile amoroase. În mod nesurprinzător, lucrurile nu merg conform planului.

Festivalul se încheie pe 2 decembrie, cu filmul ,,Funeralii fericite”, iar proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu regizorul şi actorul principal Horaţiu Mălăele. Trei beţivi de meserie – un român, un rus şi un bulgar – îşi îneacă amarul în vodcă. O razie a poliţiei îi pune pe fugă. Cei trei se opresc taman în faţa unei ghicitoare, o expertă în… prezicerea morţii. Restul e destin! Din distribuţie fac parte Horaţiu Mălăele, Igor Caraş-Romanov, Mihai Gruia Sandu şi Crina Semciuc.

Festivalul de Film Românesc de la Londra este organizat de Profusion International Creative Consultancy, în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei din România şi Cinematografele Curzon.

Info:

Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni. Evenimentul este susţinut de Ambasada României în Marea Britanie, romani-online.co.uk şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Foto credit: Cainele japonez – Transilvania Film

28
/02
/17

Festivalul Internațional de Film DaKINO aduce la București, în proiecții speciale, în premieră în România, o serie de filme nominalizate la Premiile Oscar. Evenimentul va avea loc în perioada 1-5 martie la: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Cinema PRO, Cinema Muzeul Țăranului - Studioul Horia Bernea.

28
/02
/17

Între 1-5 martie 2017 la Cinemateca Union din Bucureşti va avea loc o retrospectivă In Memoriam, a filmelor regizate de Radu Gabrea, unde spectatorii vor putea vedea o selecţie de 10 filme regizate de regretatul cineast român. Filmele vor fi precedate de documentarul Interviuri cu Radu Gabrea. Intrarea va fi liberă.

28
/02
/17

Între 28 martie și 2 aprilie, în parteneriat cu Arsenal - Institute for Film and Video Art și cu sprijinul generos al Goethe-Institut, Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF oferă publicului românesc rara oportunitate de a viziona câteva dintre cele mai provocatoare titluri din selecția prestigiosului Festival Internațional de Film de la Berlin, din secțiunea sa de avangardă: Berlinale Forum Expanded.

28
/02
/17

„Moonlight” / „În lumina lunii” a câștigat, ieri dimineață, premiul pentru Cel mai bun film la cea de-a 89-a ediție a galei Premiilor Oscar. Drama scrisă și regizată de Barry Jenkins a mai obținut statuetele pentru Cel mai bun actor în rol secundar (Mahershala Ali) și Cel mai bun scenariu adaptat (Barry Jenkins). Din 10 martie, Moonlight poate fi văzut în cinematografele din țară, distribuit de Transilvania Film.

28
/02
/17

CORESPONDENŢĂ DE LA BERLIN Despre filmul maghiar câştigător al Ursului de Aur, „A Teströl és Lélekröl”/„On Body and Soul”, regizat de Ildikó Enyedi. Şi despre „The Dinner”, în regia Oren Moverman şi cu Richard Gere şi Steve Coogan - o dramă americană desfășurată în jurul unei cine dintr-un restaurant simandicos.

27
/02
/17

Într-o zi de 27 februarie se năștea Elizabeth Taylor, ”actriţa cu ochi violet”, considerată cea mai frumoasă femeie din lume în anii ’50. Elizabeth Taylor, „ultimul star al Hollywoodului de altădată”, a fost distinsă cu Premiul Oscar de două ori, una dintre cele mai răsfăţate actriţe din toate timpurile, dar şi, cea mai “scumpă”, pentru rolul din “Cleopatra” primind în anul 1962, peste un milion de dolari...

27
/02
/17

CORESPONDENȚĂ DE LA BERLIN Despre cât de greu se obţin biletele la proiecţiile din cadrul Festivalului de Film de la Berlin. Despre filmul care a deschis ediţia din acest an - "Django", povestea celebrului chitarist de jazz Django Reihardt. Şi despre o dramă japoneză plină de sensibilitate şi candoare.

26
/02
/17

Filmul „Lion/Saroo: Drumul spre acasă” care se bucură de un succes răsunător în toate colţurile lumii, se bazează pe o poveste reală, emoţionantă şi plină de candoarea şi speranţa regăsirii familiei.

25
/02
/17

În perioada 14-17 septembrie 2017, va avea loc a doua ediție a DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din București. Proiecțiile, concertele, evenimentele și atelierele pentru copii și tineri se vor desfășura în mai multe cartiere ale capitalei.

24
/02
/17

CRONICĂ DE FILM Danny Boyle ţinteşte resursele de nostalgie după tinereţe ale spectatorilor, cu „T2 Trainspotting”, reîntâlnirea a patru personaje celebre după 20 de ani. În schimb, „Copacul cu poveşti”, de spaniolul J.A. Bayona, este o melodramă care evadează din când în când în fantastic, însă fără o mare îndrăzneală.

23
/02
/17

„Bacalaureat” (regia Cristian Mungiu)”, „Câini” (regia Bogdan Mirică), „Două lozuri” (regia Paul Negoescu), „Inimi cicatrizate” (regia Radu Jude) și „Sieranevada” (regia Cristi Puiu) intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo 2017 la categoria „Cel mai bun film”.

22
/02
/17

Cele mai bune filme de peste an vin în 2017 la Festivalul Internațional de Film Transilvania, a cărui ediție cu numărul 16 va avea loc între 2 și 11 iunie. Premiate în marile festivaluri sau incluse în topurile de sfârșit de an ale criticilor, primele titluri anunțate din programul festivalului prefigurează o selecție eclectică, din care nu vor lipsi filme ce abordează teme fierbinți ale momentului - politică, religie, societate - , dar și filme de gen cu cârlig la marele public.