Cainele japonez participă la Festivalul de Film Românesc de la Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/cainele-japonez-participa-la-festivalul-de-film-romanesc-de-la-londra/

Cainele japonez, de Tudor Cristian Jurgiu va fi proiectat la Festivalul de Film Românesc de la Londra, care va avea loc între 28 noiembrie şi 2 decembrie.

Un articol de Andrada Văsii|5 noiembrie 2013

Cainele japonez, de Tudor Cristian Jurgiu va fi proiectat la Festivalul de Film Românesc de la Londra, care va avea loc între 28 noiembrie şi 2 decembrie.

Alături de acesta vor mai rula şi ,,Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism, de Corneliu Porumboiu, şi ,,Sunt o babă comunistă”, în regia lui Stere Gulea.

Astfel, potrivit site-ului evenimentului, actori populari şi regizori extrem de talentaţi vor fi prezenţi la proiecţiile londoneze, printre aceştia numărându-se actorul Victor Rebengiuc (,,Câinele japonez”), actorul şi regizorul Horaţiu Mălăele (,,Funeralii fericite”), actorul Bogdan Dumitrache (,,Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism”), actorii Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă (,,Love Building”), regizorul Stere Gulea (,,Sunt o babă comunistă”) şi regizorul Adrian Sitaru (,,Domestic”).

Începând din 28 noiembrie până pe 1 decembrie, proiecţiile vor avea loc la Curzon Soho.

Filmul Cainele japonez va fi proiectat pe 28 noiembrie. Proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul Victor Rebengiuc. Debut regizoral extrem de emoţionant, filmul se concentrează pe relaţia de reconciliere dintre un tată şi fiul său risipitor, care a emigrat cu mulţi ani în urmă. Foarte frumos condusă din punct de vedere regizoral, producţia – o miniatură superb lucrată, se bazează pe jocul excepţional al lui Victor Rebengiuc.

După Cainele japonez urmează alte filme româneşti în festival

De asemenea, pe 29 noiembrie, va fi prezentat filmul ,,Sunt o babă comunistă”, de Stere Gulea, o adaptare a romanului omonim publicat de Dan Lungu în 2007, care detaliază haosul ce se creează într-o familie dezbinată de tot felul de graniţe. Viaţa provincială liniştită a cuplului Emilia şi Ţucu este complet transformată atunci când fiica lor se întoarce din Canada, împreună cu logodnicul ei american. Din distribuţia filmului fac parte Luminiţa Gheorghiu, Marian Râlea, Ana Ularu şi Valeria Seciu.

Citiţi şi: Cainele japonez. Ultimul dintre oameni

Festivalul va prezenta pe 30 noiembrie, lungmetrajul ,,Domestic”, de Adrian Sitaru. Proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu cineastul. ,,Domestic” este povestea vieţii unui grup de rezidenţi dintr-un bloc turn. Comedia neagră a lui Sitaru scoate la lumină ce este mai rău în personajele sale. Rezultatele sunt hilare. O superbă poveste suprarealistă, ,,Domestic” este în acelaşi timp şi poveste dureros de reală. Copii, adulţi şi animale locuiesc împreună, făcând eforturi să ducă o viaţă mai bună. Distribuţia este formată din Adrian Titieni, Gheorghe Ifrim, Sergiu Costache, Ioana Flora, Clara Vodă, Dan Hurduc şi Ariadna Titieni.

Cainele japonez

Victor Rebengiuc în filmul ,,Cainele Japonez”

Festivalul de Film Românesc de la Londra continuă pe 1 decembrie cu ,,Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism”. Proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul principal Bogdan Dumitrache. Pelicula prezintă un regizor care în timpul filmărilor se confruntă cu probleme în viaţa personală, motiv pentru care se prelungeşte şi munca echipei de producţie.

De asemenea, tot pe 1 decembrie, va fi proiectată comedia ,,Love Building”, de Iulia Rugină. Proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorii principali Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorin Boguţă. ,,Love Building” este o tabără destinată refacerii relaţiilor de cuplu. Paisprezece cupluri din cadrul programului au şapte zile la dispoziţie pentru a-şi remodela vieţile amoroase. În mod nesurprinzător, lucrurile nu merg conform planului.

Festivalul se încheie pe 2 decembrie, cu filmul ,,Funeralii fericite”, iar proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu regizorul şi actorul principal Horaţiu Mălăele. Trei beţivi de meserie – un român, un rus şi un bulgar – îşi îneacă amarul în vodcă. O razie a poliţiei îi pune pe fugă. Cei trei se opresc taman în faţa unei ghicitoare, o expertă în… prezicerea morţii. Restul e destin! Din distribuţie fac parte Horaţiu Mălăele, Igor Caraş-Romanov, Mihai Gruia Sandu şi Crina Semciuc.

Festivalul de Film Românesc de la Londra este organizat de Profusion International Creative Consultancy, în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei din România şi Cinematografele Curzon.

Info:

Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni. Evenimentul este susţinut de Ambasada României în Marea Britanie, romani-online.co.uk şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Foto credit: Cainele japonez – Transilvania Film

03
/10
/16

Maren Ade, regizoarea germană care a făcut senzație la Cannes cu o comedie filmată la București, Toni Erdmann, se va întâlni cu publicul, pentru prima dată, la Les Films de Cannes à Bucarest (14 – 23 octombrie). Filmul va fi proiectat în premieră în România pe 14 octombrie, în deschiderea festivalului

03
/10
/16

Între 17 și 23 octombrie 2016, Astra Film Festival propune o incursiune itinerantă de excepție de la cinemaul documentar clasic până la cele mai noi tehnologii pe care le experimentează filmul, de la vizionări colective în sala de cinema, la experiențe inedite de proiecții crossmedia 360 de grade în dom sau vizionări de filme cu ochelari de realitate virtuală.

03
/10
/16

Compozitorul și dirijorul român Vladimir Cosma și Orchestra Română de Tineret vor susține un concert extraordinar la Palais des Congrès de Paris, duminică, 9 octombrie 2016, de la ora 17.00. Evenimentul din capitala franceză este debutul turneului desfășurat până la 17 februarie 2017 în Franța și Elveția, marcând 50 de ani de succes artistic al marelui muzician.

03
/10
/16

Unul dintre cele mai aşteptate seriale ale anului, "Westworld", cu Anthony Hopkins şi Ed Harris în distribuţie, are premiera, în această seară, la HBO. Noul serial HBO este o odisee întunecată despre începutul conştiinţei artificiale şi evoluţia păcatului care explorează o lume în care fiecare poftă umană, fie ea nobilă sau depravată, poate fi satisfăcută. Într-un parc de fantezie futurist, cunoscut ca "Westworld", mai mulţi androizi "gazdă" deviază de la scenariile programatorilor şi au un comportament haotic.

02
/10
/16

CRONICĂ DE FILM Inclus în Competiţia Festivalului de la Cannes, „Julieta”, noul film al spaniolului Pedro Almodóvar, bazat pe povestiri ale scriitoarei canadiene Alice Munro, laureată cu Nobel, este o melodramă plină de culoare în care sentimentele sunt aproape abstractizate, însă fără a exclude emoţia.

02
/10
/16

„Câini”, primul lungmetraj al lui Bogdan Mirică, film care rulează acum și în cinematografele din România, a ajuns pe 28 septembrie pe marile ecrane din Franța, unde este elogiat în presă.

30
/09
/16

În cadrul campaniei de promovare a filmului „Două lozuri”, susținută de AFI Palace Cotroceni și Cinema City, autoturismul Dacia 1300 care „a jucat alături de Bucur, Papadopol și Boguță” va fi expus la intrarea FAR din AFI Palace Cotroceni.

30
/09
/16

Lansat în cinematografele din Franța pe 28 septembrie, la o săptămână după premiera din România, filmul Câini, debutul regizorului Bogdan Mirică, este elogiat în marile publicații din Franța. Cotidienele franceze Le Figaro, Libération sau Nouvel Observateur, reviste precum Paris Match și Time Out și publicații online de cultură recomandă filmul ca una dintre cele mai importante lansări ale săptămânii. Câini poate fi văzut zilele acestea și în cinematografele din România.

30
/09
/16

Un horror psihologic care a polarizat presa internațională la Cannes și propunerile Franței, Spaniei și ale Filipine la Oscar se numără printre cele circa 30 de premiere din programul Les Films de Cannes à Bucarest (14 – 23 octombrie). Festivalul va avea loc la Cinema PRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului și Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă. Biletele sunt puse în vânzare pe Eventbook.ro.

29
/09
/16

FEST-FDR2016 oferă artelor spectacolelor sensuri noi. Anul acesta, festivalul organizat de Teatrul Național din Timișoara și-a îmbogățit oferta cu o nouă artă. Pentru prima dată în lunga sa istorie, festivalul timișorean a avut șansa de a oferi publicului său un film de artă, unul dintre cele mai tulburătoare filme ale ultimilor ani: Inimi cicatrizate, o adaptare după scrierile lui M. Blecher, în regia lui Radu Jude.

28
/09
/16

Julieta, lungmetrajul lui Pedro Almodóvar, este propunerea Spaniei pentru Oscar la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină". Distribuit de Independenţa Film, "Julieta" va fi lansat în cinematografele românești vineri, 30 septembrie, .Julieta a fost inspirat de trilogia Runaway, scrisă în 2004 de câștigătoarea Premiului Nobel Alice Munro.

27
/09
/16

“Mi-am iubit profesia, am stimat-o. În fiecare film şi spectacol laşi câte ceva din tine. Cred că fiecare om se termina aşa, dându-şi sufletul pentru fiecare lucru pe care l-a făcut.” – Sebastian Papaiani. Îndrăgitul actor s-a stins din viaţă la vârsta de 80 de ani.

26
/09
/16

Regizorul francez Alain Guiraudie, renumit pentru thriller-ul erotic L’Inconnu du lac, este invitatul special al festivalului Les Films de Cannes à Bucarest (14 – 23 octombrie). Cineastul își va prezenta noul film, Rester Vertical, considerat de presa internațională filmul-șoc al ediției de anul acesta a Festivalului de la Cannes.