Cainele japonez participă la Festivalul de Film Românesc de la Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/cainele-japonez-participa-la-festivalul-de-film-romanesc-de-la-londra/

Cainele japonez, de Tudor Cristian Jurgiu va fi proiectat la Festivalul de Film Românesc de la Londra, care va avea loc între 28 noiembrie şi 2 decembrie.

Un articol de Andrada Văsii|5 noiembrie 2013

Cainele japonez, de Tudor Cristian Jurgiu va fi proiectat la Festivalul de Film Românesc de la Londra, care va avea loc între 28 noiembrie şi 2 decembrie.

Alături de acesta vor mai rula şi ,,Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism, de Corneliu Porumboiu, şi ,,Sunt o babă comunistă”, în regia lui Stere Gulea.

Astfel, potrivit site-ului evenimentului, actori populari şi regizori extrem de talentaţi vor fi prezenţi la proiecţiile londoneze, printre aceştia numărându-se actorul Victor Rebengiuc (,,Câinele japonez”), actorul şi regizorul Horaţiu Mălăele (,,Funeralii fericite”), actorul Bogdan Dumitrache (,,Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism”), actorii Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă (,,Love Building”), regizorul Stere Gulea (,,Sunt o babă comunistă”) şi regizorul Adrian Sitaru (,,Domestic”).

Începând din 28 noiembrie până pe 1 decembrie, proiecţiile vor avea loc la Curzon Soho.

Filmul Cainele japonez va fi proiectat pe 28 noiembrie. Proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul Victor Rebengiuc. Debut regizoral extrem de emoţionant, filmul se concentrează pe relaţia de reconciliere dintre un tată şi fiul său risipitor, care a emigrat cu mulţi ani în urmă. Foarte frumos condusă din punct de vedere regizoral, producţia – o miniatură superb lucrată, se bazează pe jocul excepţional al lui Victor Rebengiuc.

După Cainele japonez urmează alte filme româneşti în festival

De asemenea, pe 29 noiembrie, va fi prezentat filmul ,,Sunt o babă comunistă”, de Stere Gulea, o adaptare a romanului omonim publicat de Dan Lungu în 2007, care detaliază haosul ce se creează într-o familie dezbinată de tot felul de graniţe. Viaţa provincială liniştită a cuplului Emilia şi Ţucu este complet transformată atunci când fiica lor se întoarce din Canada, împreună cu logodnicul ei american. Din distribuţia filmului fac parte Luminiţa Gheorghiu, Marian Râlea, Ana Ularu şi Valeria Seciu.

Citiţi şi: Cainele japonez. Ultimul dintre oameni

Festivalul va prezenta pe 30 noiembrie, lungmetrajul ,,Domestic”, de Adrian Sitaru. Proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu cineastul. ,,Domestic” este povestea vieţii unui grup de rezidenţi dintr-un bloc turn. Comedia neagră a lui Sitaru scoate la lumină ce este mai rău în personajele sale. Rezultatele sunt hilare. O superbă poveste suprarealistă, ,,Domestic” este în acelaşi timp şi poveste dureros de reală. Copii, adulţi şi animale locuiesc împreună, făcând eforturi să ducă o viaţă mai bună. Distribuţia este formată din Adrian Titieni, Gheorghe Ifrim, Sergiu Costache, Ioana Flora, Clara Vodă, Dan Hurduc şi Ariadna Titieni.

Cainele japonez

Victor Rebengiuc în filmul ,,Cainele Japonez”

Festivalul de Film Românesc de la Londra continuă pe 1 decembrie cu ,,Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism”. Proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul principal Bogdan Dumitrache. Pelicula prezintă un regizor care în timpul filmărilor se confruntă cu probleme în viaţa personală, motiv pentru care se prelungeşte şi munca echipei de producţie.

De asemenea, tot pe 1 decembrie, va fi proiectată comedia ,,Love Building”, de Iulia Rugină. Proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorii principali Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorin Boguţă. ,,Love Building” este o tabără destinată refacerii relaţiilor de cuplu. Paisprezece cupluri din cadrul programului au şapte zile la dispoziţie pentru a-şi remodela vieţile amoroase. În mod nesurprinzător, lucrurile nu merg conform planului.

Festivalul se încheie pe 2 decembrie, cu filmul ,,Funeralii fericite”, iar proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu regizorul şi actorul principal Horaţiu Mălăele. Trei beţivi de meserie – un român, un rus şi un bulgar – îşi îneacă amarul în vodcă. O razie a poliţiei îi pune pe fugă. Cei trei se opresc taman în faţa unei ghicitoare, o expertă în… prezicerea morţii. Restul e destin! Din distribuţie fac parte Horaţiu Mălăele, Igor Caraş-Romanov, Mihai Gruia Sandu şi Crina Semciuc.

Festivalul de Film Românesc de la Londra este organizat de Profusion International Creative Consultancy, în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei din România şi Cinematografele Curzon.

Info:

Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni. Evenimentul este susţinut de Ambasada României în Marea Britanie, romani-online.co.uk şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Foto credit: Cainele japonez – Transilvania Film

01
/06
/21

Documentarul, care a avut premiera mondială anul trecut în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin, unde a fost selectat în secțiunea competițională Forum, va fi distribuit de microMULTILATERAL cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Lansarea documentarului „Ieșirea trenurilor din gară” va marca cei 80 de ani de la Pogromul de la Iași, unul dintre cele mai violente masacre din istoria evreilor din România.

01
/06
/21

Așteptarea cinefililor s-a încheiat: se redeschid cinematografele! Pe 1 Iunie, de Ziua Copilului, prichindeii pot urmări pe marile ecrane, în avanpremieră, noile aventuri ale nătăflețului “Peter, iepuraşul fugit de-acasă”, iar din 11 iunie 2021, filmul va rula pe marile ecrane din toată țara. Oare ce pozne mai isprăvește Peter și prin ce peripeții trece alături de prietenii lui? Aflăm curând, la cinema – prilej de distracție pentru întreaga familie!

26
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Sunt greu de ghicit mizele din spatele noului film ca regizor al lui Horaţiu Mălăele, „Luca” (2020), realizat după un scenariu de Adrian Lustig. Adevărul e că lungmetrajul pare un amestec între unele din obsesiile lui Mălăele şi unele din obsesiile lui Lustig, cei doi colaborând şi la „Nunta mută” (2008) şi „Funeralii fericite” (2013).

24
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Dacă e ceva ce diferenţiază cu adevărat „Undine” (2020), noul titlu al cunoscutului regizor Christian Petzold, de alte filme din categoria sa, adică opere europene de autor cu priză în festivaluri şi gale de premiere, este prezenţa mai multor trimiteri la romantismul german. Cam toate cronicile au remarcat de altfel aspectul de basm modern.

24
/05
/21

Cinematografia spaniolă va fi celebrată la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august 2021) printr-un program amplu, Focus Spania, care va include proiecții și evenimente speciale, întâlniri cu cineaști, masterclass-uri, inițiative de industrie și expoziții.

24
/05
/21

Începând cu ultimul weekend al lunii mai, Arhiva Activă lansează un program de recuperare și de promovare critică a cinematografiei românești, în parteneriat cu Arhiva Națională de Filme și cu Cinemateca Română.

20
/05
/21

Filmul „Câmp de maci” (r. Eugen Jebeleanu) a câștigat atât Premiul pentru cel mai bun film în secțiunea Fest Focus a Festivalului Internațional de Film din Belgrad, cât și Premiul pentru cel mai bun film queer (oferit de festivalul Merlinka). De asemenea, și juriul Festivalului D’A Film Barcelona din Spania a recompensat filmul cu cel mai important premiu din secțiunea Talents.

19
/05
/21

Independența Film lansează pe 21 mai în cinematografele deschise din țară „Undine”, o poveste de dragoste modernă inspirată din basme și semnată de Christian Petzold, regizorul german cunoscut publicului din România pentru „Transit” (2018). Paula Beer, protagonista filmului, a câștigat premiului pentru Cea mai bună actriță la Premiile Academiei Europene de Film și la Berlinale 2020 pentru acest rol. Filmul a fost recompensat și cu Premiul FIPRESCI la același festival.

18
/05
/21

Serialul de televiziune cu Matthias Schoenaerts în rolul principal, una dintre cele mai spectaculoase producții cinematografice europene, a început filmările în România Serialul este o producție CANAL+ și Sky Studios realizat de Cattleya (Italia), Atlantique Productions (Franța), în colaborare Odeon Fiction, StudioCanal și Frame Film (România).

17
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Cu „Femeia de la fereastră” (2021), proaspăt lansat pe Netflix, regizorul Joe Wright propune un film de suspans care se inspiră din „Rear Window” (1954) al lui Alfred Hitchcock. Însă nu trece de nivelul de pastişă.

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.