Călătorie de-a lungul Volgăi la MNAR
https://www.ziarulmetropolis.ro/calatorie-de-a-lungul-volgai-la-mnar/

În lunile martie şi aprilie 2013, Programele pentru familii organizate de Muzeul Naţional de Artă al României se desfăşoară în expozitia Între Est şi Vest. Pictură rusă din patrimoniul MNAR. Secolele XVI –XX, sub titlul: Călătorie de-a lungul Volgăi Anul acesta, la început de primăvară, sunteti invitati la nuntă. Cum fericiţii însurăţei locuiesc în îndepartata Rusie, […]

Un articol de Andrada Văsii|28 februarie 2013

În lunile martie şi aprilie 2013, Programele pentru familii organizate de Muzeul Naţional de Artă al României se desfăşoară în expozitia Între Est şi Vest. Pictură rusă din patrimoniul MNAR. Secolele XVI –XX, sub titlul:

Călătorie de-a lungul Volgăi

Anul acesta, la început de primăvară, sunteti invitati la nuntă. Cum fericiţii însurăţei locuiesc în îndepartata Rusie, vă vom călăuzi de-a lungul Volgăi, de la Novgorod până în munţii Caucaz. Pe parcursul călătoriei veti străbate locuri pline de farmec şi vom întâlni alţi nuntaşi.

Programele se desfăşoară astfel:

  • Sâmbătă,  2 martie 2013, ora 11:00, program pentru familii cu copii cu vârste între 4 şi 6 ani;
  • Duminică, 3 martie 2013, ora 11:00, program pentru familii cu copii cu vârste între 7 şi 8 ani;
  • Sâmbătă, 9 martie 2013, ora 11:00, program pentru familii cu copii cu vârste între 9 şi 10 ani;
  • Duminică, 10 martie 2013, ora 11:00, program pentru familii cu copii cu vârste între 11 şi 12 ani;
  • Sâmbătă,  6 aprilie 2013, ora 11:00, program pentru familii cu copii cu vârste între 7 şi 8 ani;
  • Duminică, 7 aprilie 2013, ora 11:00, program pentru familii cu copii cu vârste între 4 şi 6 ani;
  • Sâmbătă, 13 aprilie 2013, ora 11:00, program pentru familii cu copii cu vârste între 11 şi 12 ani;
  • Duminică, 14 aprilie 2013, ora 11:00, program pentru familii cu copii cu vârste între 9 şi 10 ani;

Număr de locuri: 10 copii
Preţ bilet: 5 lei/ persoană

Participarea la programe se face pe bază de înscriere, în limita locurilor disponibile, la numerele de telefon: 021/314.81.19 şi 021/313.30.30.30 interior 923 sau prin e-mail la adresa: [email protected], în săptămâna în care se desfăşoară programul.

Expoziţia Între Est şi Vest. Pictură rusă din patrimoniul MNAR. Secolele XVI –XX prezintă, pentru prima dată după mai bine de 20 de ani, 59 de lucrări de artă rusă – 31 de icoane şi 28 de picturi din colecţiile Secţiei de Artă Europeană şi Decorativă a muzeului – creaţii semnificative pentru intervalul cronologic dintre secolele XVI-XX.
Selecţia lucrărilor ilustrează, prin câteva exemple reprezentative, evoluţia unei şcoli de pictură care a început sub semnul artei bizantine, a continuat sub influenţa celei occidentale, ajungând la începutul secolului XX să contribuie la schimbarea profundă a artei europene.

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.