Campania „Români pentru o lume“ a ajuns la ultima etapă: Concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti“
https://www.ziarulmetropolis.ro/campania-romani-pentru-o-lume-a-ajuns-la-ultima-etapa-concursul-tribut-valorilor-culturale-romanesti/

Campania „Români pentru o lume” a ajuns la cea treia etapă, şi ultima, respectiv concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti” ce promovează valorile naţionale şi încurajează tânăra generaţie în a-şi urma visul, indiferent de segmentul cultural în care activează.

Un articol de Andrada Văsii|13 august 2013

Campania „Români pentru o lume” a ajuns la cea treia etapă, şi ultima, respectiv concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti“ ce promovează valorile naţionale şi încurajează tânăra generaţie în a-şi urma visul, indiferent de segmentul cultural în care activează.

Concursul se desfăşoară online pe website-ul campaniei  şi pe pagina de Facebook „Români pentru o lume” şi oferă tinerilor români, orientaţi către cultură, oportunităţi prin care aceştia pot fi descoperiţi, pot debuta artistic, pot fi promovaţi, pot performa şi pot primi burse care să le asigure progresul necesar în a deveni viitorii reprezentanţi ai culturii româneşti.

„Tribut Valorilor Culturale Româneşti” este menit să umple golul reprezentat de lipsa unor astfel de iniţiative tocmai pentru a oferi mai mult decât o şansă acestor tineri cât şi viitorului cultural al României.

Conform calendarului, concursul se va desfășura astfel: înscrierea în concurs: 2 septembrie – 14 octombrie 2013; selecţie dosare pe criterii de eligibilitate: 15 – 28 octombrie 2013; afişarea listei participanţilor declaraţi admişi: 30 octombrie 2013; promovarea participanţilor admişi, pe website-ul oficial al campaniei şi pe pagina de Facebook: 30 octombrie – 27 noiembrie 2013; jurizare: 30 octombrie – 27 noiembrie 2013; anunţarea câştigătorilor: 27 noiembrie 2013

Cinci categorii de concurs

Categoriile concursului sunt: 1. Muzică clasică: Canto, Vioară, Pian, Nai, Instrumente cu corzi grave (violă, violoncel, contrabass), Instrumente de suflat (flaut, oboi, clarinet, fagot), Instrumente de alamă (trompetă, corn, trombon, tubă); 2. Arte plastice: Pictură, Sculptură; 3. Teatru şi film: Actorie, Regie teatru, Regie film, Imagine; 4. Dans clasic: Balet (interpretare şi coregrafie),Dans contemporan (interpretare şi coregrafie); 5. Literatură şi filozofie: Poezie, Proză scurtă şi Eseu filozofic.

Pentru fiecare categorie a concursului a fost alcătuit un juriu de specialitate desemnat de către Fundaţia Sergiu Celibidache, ce urmează a fi anunţat săptămâna următoare.

poster concurs etapa 3

Pot participa la acest concurs toate persoanele fizice, cetăţeni români, rezidenţi în România sau în alte ţări, având în momentul înscrierii vârsta maximă de 25 ani. Participanţii nu au dreptul să se înscrie de mai multe ori la aceeaşi secţiune sau la mai multe categorii/subcategorii.

Premii și like-uri 

Premiile constau în oferirea de suport educaţional (burse, şcoli de vară, Masterclass-uri, cursuri de specializare, în România sau în străinătate), acordat în funcţie de vârsta şi nivelul educaţional al fiecărui câştigător în parte.

Vor exista două categorii de premii: Premii Subcategorii (se va desemna câte un câştigător pentru fiecare subcategorie în parte, luându-se în calcul cea mai mare notă obţinută în urma jurizării) şi Premiul Publicului (va exista un singur câştigător pentru întreg concursul, desemnat de către public, prin acumularea celui mai mare număr de voturi, date sub formă de Like-uri, înregistrate pe pagina de Facebook a campaniei „Români pentru o lume”).

Info:

Regulamentul concursului, dar şi alte detalii despre desfăşurarea lui, sunt disponibile aici pe  şi pe pagina oficială de Facebook a campaniei.

Perioada de desfăşurare a concursului este 2 septembrie – 28 noiembrie 2013.

Foto credit: Campania „Români pentru o lume”

27
/04
/15

"Enescu şi Viena", o serie de evenimente dedicate compozitorului român, de la a cărui moarte se împlinesc 60 de ani în 2015, debutează pe 7 mai, în capitala Austriei, cu un concert care va conţine lucrări de George Enescu, Gustav Mahler şi Richard Strauss.

26
/04
/15

Joi, 7 mai 2015, de la ora 20.00, la Sala „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Corul Regal, format din tineri muzicieni, studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, va susţine un concert de gală intitulat „Nihil Sine Deo”, un omagiu adus celei mai longevive Zile Naţionale din istoria României.

24
/04
/15

Corul de Copii Radio, un ambasador artistic al României peste hotare, invitat frecvent la festivaluri internaţionale şi implicat în diferite proiecte culturale în ţară şi în străinătate, împlineşte în acest an 70 de ani de existenţă.

24
/04
/15

În 27 aprilie se împlinesc 100 ani de la dispariția compozitorului Aleksandr Skriabin: nu mă iluzionez crezând că sunt prea mulți cei care au auzit vreodată de Aleksandr Skriabin, deși el este unul dintre cei mai importanți și interesanți compozitori care au trăit la granița secolelor al XIX-lea și XX.

24
/04
/15

Folkul alternativ și gospelul se instalează în premieră pe 26 aprilie la Silver Church, prin trupa americană Wovenhand, care-și lansează al șaptelea album, „Refractory Obdurate”.

22
/04
/15

Cântărețul britanic de origine nigeriană, Ola Onabule, unul dintre artiștii marcanți ai soul-jazzului britanic va concerta la București, în 27 aprilie la Sala ArCub. Concertul face parte din turneul de promovare al Zilei Internaționale a Jazzului în Romania (www.jazzday.ro) și este de asemenea prilej de aniversare a celor 70 de ani UNESCO.

21
/04
/15

Tinerimea Română prezintă pe 26 aprilie la ora 19.00 la Ateneul Român, Ceaikovski in love - un concert-eveniment marca Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal.

20
/04
/15

Cu prilejul sărbătoririi celui de-al IV-lea Centenar de la publicarea părţii a doua a romanului “Don Quijote de la Mancha” de Miguel de Cervantes y Saavedra (1615-2015), Institutul Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul Filarmonicii “George Enescu”, organizează marţi, 21 aprilie, ora 19.00, la Sala Mare a Atenelui Român, recitalul de muzică veche “Cervantes şi muzica. Donde hay música no puede haber cosa mala / Unde-i muzică, nu poate fi nimica rău”, în interpretarea grupului ZARABANDA (Spania).

20
/04
/15

Jazz Night Out revine la Sala Radio, pe 21 aprilie, cu trupa americană Oregon. Patru nominalizări la Grammy, prezența la Woodstock în ’69 a doi dintre membri și peste patru decenii de înregistrări sunt câteva dintre poveștile care-i recomandă. Ca să nu mai spunem că au urcat pe scene legendare precum Carnegie Hall, Lincoln Center sau Berlin Philarmonic Hall.

20
/04
/15

Vineri, 24 aprilie (19.00), Bogdan Zvorișteanu revine pe scena Sălii Radio împreună cu vioara sa de patrimoniu universal Gagliano (realizată în 1761) pentru a interpreta, alături de Orchestra Naţională Radio, Concertul nr. 3 pentru vioară şi orchestră semnat de compozitorul francez romantic Camille Saint-Saëns.

16
/04
/15

Mickey Mouse şi gaşca sa de prieteni au sosit la Bucureşti pentru a pregăti Disney Live! Mickey's Music Festival, un spectacol muzical pentru întreaga familie, care se va desfăşura între 22 şi 26 aprilie, la Sala Palatului.