Când praful de pe mașini devine artă
https://www.ziarulmetropolis.ro/cand-praful-de-pe-masini-devine-arta/

Artistul multimedia Nikita Golubev a transformat mai multe autovehicule murdare din Moscova în adevărate opere de artă. Sub pseudonimul „ProBoyNick”, Golubev a pictat, în ultimele două săptămâni, diverse desene pe mai multe maşini din capitala Rusiei şi a distribuit online fotografiile cu operele create. Artistul rus realizează aceste desene folosindu-se de degete şi pensule.

Un articol de Petre Ivan|20 aprilie 2017

Prima sa lucrare de acest tip, care înfățișează chipul unui bărbat cu o țigară în gură, ”pictată” pe partea din spate a unei autoutilitare, a acumulat peste 400 de like-uri.arta

În dreptul acesteia artistul a recunoscut, într-un scurt mesaj, că: ”încearcă o nouă tehnică”.

Una dintre cele mai recente opere ale sale este o caracatiță, desenată pe o mașină de marfă murdară. În mesajul alăturat fotografiei publicate pe Instagram, însoțită de hashtag-ul #dirtpainting, artistul a scris: ”O nouă zi, o nouă murdărie”.

Contul de Instagram al lui Golubev se bucură de o atenție din ce în ce mai mare, având acum peste 10.000 de ”urmăritori”.

Printre operele sale inedite realizate pe mașinile murdare de praf se numără imagini cu un rechin, o gorilă, o pisică, o bufniță, flori și un grup de surferi.

Foto: Arta lui Golubev – Nikita Golubev

19
/12
/21

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?], în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) are plăcerea să anunțe deschiderea a trei noi expoziții și intervenții din seria SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI la Suprainfinit Gallery, THE INSTITUTE și Switch Lab, sâmbătă, 18 decembrie. De asemenea, în prima expoziție SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI (1-245), la Combinatul Fondului Plastic, vor avea loc o serie de tururi ghidate.

13
/12
/21

Muzeul Național de Artă al României vă invită la o nouă „Întâlnire la muzeu” marți, 14 decembrie, ora 18.00, cât și la un ghidaj cu tema „Reprezentări ale Nașterii Domnului în Galeria de Artă Europeană”. 

08
/12
/21

MNAC deschide, începând cu 9 decembrie 2021, al doilea sezon expozițional al anului care marchează două decenii de la apariția primului muzeu național de artă contemporană din România.

08
/12
/21

Episodul pilot al Sinestezia, proiectul cultural al Asociației Industrii Creative, s-a încheiat. Pe scurt, acesta a însemnat 5 zile în care 14 artiști au adus arta în fața publicului pe 5 scene, sub forme de manifestare variate și contemporane.

25
/11
/21

Expoziția-eveniment „Idolul modern. Henry Moore în Blocul Răsăritean” este deschisă vizitatorilor în perioada 14 octombrie 2021 – 6 februarie 2022, la Muzeul Național de Artă al României. Publicul este invitat astfel să redescopere un moment esențial pentru istoria recentă a artei românești și est-europene.

24
/11
/21

În perioada 26-30 noiembrie 2021, la Iași are loc prima ediție a evenimentului Sinestezia. Timp de 5 zile, publicul se va întâlni cu artiști ieșeni și din țară și va explora arta în diverse forme neconvenționale, atât fizic, cât și online prin transmisiuni live gratuite.

12
/11
/21

Este migrarea online o amenințare pentru arta contemporană? Metaverse-ul bate la ușă și, de data aceasta, nu ca spațiu versatil dintr-un roman cyberpunk. Facebook ne asigură că o simplă logare cu datele personale ne va așterne realitatea virtuală la picioare. Școala, muzeul și locul de muncă vor deveni accesibile de pe propria canapea. Întrebarea ar fi, însă: ne dorim cu adevărat asta?