Caravana Metropolis – filme de autor, la malul Mării Negre
https://www.ziarulmetropolis.ro/caravana-metropolis-filme-de-autor-la-malul-marii-negre/

Caravana Metropolis – “Cinema în aer liber” ajunge între 29 iulie şi 3 august în Constanţa, unde va instala cel mai frumos şi performant cinematograf de vară de pe litoral. Filmele, multipremiate şi aclamate de critici la festivaluri importante, precum Cannes sau Berlinale, vor putea fi vizionate de către constănţeni în aer liber, în curtea din spatele complexului City Park Mall.

Un articol de Liliana Matei|23 iulie 2014

Ajunsă la cea de-a treia ediție, după două sezoane în care a strâns peste 130 000 spectatori, Caravana Metropolis – ‘Cinema în aer liber’, cel mai mare festival nomad de film din ţară, aduce la Constanța cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România. Ecranul gonflabil de 120 m² și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni, permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii.

Pentru rezervări, vă stă la dispoziție site-ul caravana.metropolisfilm.ro

PROGRAM CARAVANA METROPOLIS

Marţi, 29 iulie, 21.30, DOMNIȘOARA POPULARĂ/ POPULAIRE, r. Regis Roinsard, cu Romain Duris, Deborah Francois. 1958, Rose este o secretară îngrozitoare, dar o dactilografă pasionată. Chipeșul ei șef își propune să o transforme în cea mai rapidă dactilografă din lume, în această comedie savuroasă.

Miercuri, 30 iulie, 21.30, #SELFIE, o comedie în regia Cristinei Iacob, cu Olimpia Melinte, Crina Semciuc, Vlad Logigan. În loc să stea acasă și să învețe pentru BAC, trei proaspăt absolvente de liceu decid să plece la mare și să își termine adolescența în stil rebel! Ele vor libertate, adrenalină și dragoste de-o vară. #Selfie este considerat filmul românesc al verii.

Joi, 31 iulie, 21:30, PUZZLE CHINEZESC/ CASSE-TETE CHINOIS, r. Cedric Klapisch, comedie, cu Romain Duris, Audrey Tautou, în premieră națională! Xavier încearcă să își găsească locul, ca bărbat și ca tată. Când mama copiilor săi se mută la New York, nu suportă gândul că va trăi departe de ei, și se mută și el acolo, sperând să rezolve puzzle-ul chinezesc, care este chiar viața lui.

Vineri, 1 august, 21:30, MAREA FRUMUSEȚE/ LA GRANDE BELLEZZA în regia lui Paolo Sorrentino (Oscar pentru Cel mai bun film străin 2014, EFA pentru Cel mai bun film european, în competiție la Cannes 2013). Jep Gambardella își rememorează tinereţea plină cândva de pasiuni, priveşte oraşul Roma ca pe un melanj de figuri politice, artişti, femei din înalta societate, intelectuali și delicvenți.

Sâmbătă, 2 august, 21:30, KON-TIKI (propunerea Norvegiei la Oscar şi Globurile de Aur pentru cel mai bun film străin, nominalizat la European Film Awards 2013).

kon-tiki

 

În regia lui Joachim Ronning şi Espen Sandberg, producţia relatează epopeea exploratorului norvegian Thor Heyerdahl, care a traversat Oceanul Pacific timp de 101 zile cu o plută din lemn de balsa în 1947, împreună cu cinci oameni, pentru a dovedi că sud-americanii în epoca pre-columbiană ar fi traversat oceanul pentru a se stabili în insulele polineziene.

Duminică, 3 august, 21:30, Adâncul/ The Deep, considerat cel mai apreciat film islandez al tuturor timpurilor (în regia lui Baltasar Kormakur, nominalizat la European Film Awards în 2013, laureat cu 11 premii la EDDA Awards Islanda). Povestea filmului este bazată pe accidentul incredibil care a avut loc în mările Islandei în anul 1984. Un pescar încearcă să supraviețuiască înotând kilometri până la mal prin apele reci, după ce barca de pescuit se scufundă.

INFO

Preţ bilete: 10 RON/adulţi, 5 RON/copii, elevi, studenţi.

Biletele se pot achiziţiona din locaţia evenimentului, în fiecare zi, înainte de proiecţie. Rezervările biletelor se fac prin intermediul unui formular pe care trebuie să-l completaţi pe site-ul http://www.caravana.metropolisfilm.ro/, la categoria „Rezervă”. Rezervările sunt onorate până la ora 21.00.

25
/01
/16

Un proiector Pathe Baby și 51 de role de film de epocă, printre care se află și momentul încoronării regelui Ferdinand și a reginei Maria la Alba-Iulia, vor fi scoase la licitație pe 28 ianuarie de casa Artmark. În anii '20, frații Pathe au inventat și promovat proiectorul Pathe Baby, care funcționează cu un format de peliculă de 9,5 mm. Astfel, a fost dezvoltat conceptul de home-cinema.

24
/01
/16

12 filme din Norvegia și Islanda, 39 de proiecții, 15 localități din România și 3270 de spectatori (copii instituționalizați, romi și copii din localitățile fără cinematograf) - date care rezumă prima ediţie a caravanei de film pentru copii – CINEMATOUR KIDS.

23
/01
/16

„The Finest Hours: Furtună extremă” este un thriller de acţiune eroic, bazat pe o extraordinară poveste adevărată. Cea mai grozavă acţiune de salvare întreprinsă de o ambarcaţiune mică, din istoria Pazei de Coastă din SUA, este prezentată într-un film care transportă publicul chiar în mijlocul acţiunii, creând o experienţă cinematografică complet captivantă, de proporţii epice.

22
/01
/16

CRONICA FILM Coproducţie în limba engleză având pe afiş mai multe staruri internaţionale, „Youth” duce într-un punct mort autoflatarea de mare stilist a lui Paolo Sorrentino, care în „La grande bellezza” încă oferea ceva seducător. Nu mai e cazul în noul film, simplă vulgarizare a unor presupuse teme grele.

22
/01
/16

“Ilegitim”, în regia lui Adrian Sitaru, singura producție românească de lungmetraj prezentă la cea de-a 66-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin (11-21 Februarie), va rula pe marile ecrane românești din 18 martie, după ce va avea premiera mondială în secțiunea "Forum" a Berlinalei.

21
/01
/16

Apărut în 1975, „Cursa” era debutul în lungmetraj al lui Mircea Daneliuc. Un debut proaspăt şi incisiv, care lansa un regizor cu un stil ce se va dovedi unic în cinematografia română. În distribuţie, Constantin Diplan, Mircea Albulescu şi Tora Vasilescu, aceasta din urmă aflată la început de carieră.

21
/01
/16

„La capătul lumii” („Tout en haut du monde”) este un film de animație captivant cu o poveste fascinantă, plină de culoare și suspans. Din 26 februarie cei mici pleacă din sala de cinema direct spre Polul Nord. Ambarcarea se face din cinematografele din toată țara.

21
/01
/16

Cea de-a zecea ediţie a Galei Premiilor Gopo, eveniment ce recompensează realizările anuale ale cinematografiei autohtone, va avea loc pe 28 martie 2016, în Bucureşti. Urmând modelul celebrelor Gale din domeniul cinematografiei europene Goya, Cesar sau BAFTA, Premiile Gopo reprezintă cel mai important eveniment dedicat valorilor filmului românesc.

20
/01
/16

Rușii nu au apreciat ecranizarea romanului "Război și pace" realizată de BBC și nu agreează libertatea prea mare pe care și-au luat-o producătorii postului față de opera lui Lev Tolstoi. Nu-i de mirare dacă amintim că noul serial BBC conţine numeroase scene de sex, decolteuri adânci şi chiar o scenă (inventată) de incest.

20
/01
/16

„Filme pentru liceeni” debutează în 2016 cu o nouă peliculă văzută de liceenii din 13 orașe din țară: Mustang, debutul regizoarei Deniz Gamze Ergüven. Filmul este premiat cu Europa Cinema Label la Festivalul de Film de la Cannes, cu premiul LUX, oferit de Parlamentul European și este propunerea Franței la premiile Oscar.

19
/01
/16

Victor Babeș, Anghel Saligny, Petrache Poenaru, Emil Palade, Aurel Vlaicu, Henri Coandă, Ana Aslan, Ion Cantacuzino, Hermann Oberth, Nicolae Vasilescu Karpen, Gogu Constantinescu și Traian Vuia sunt câţiva dintre românii incluşi în seria de filme documentare intitulată „Gândit în România, care va fi lansată joi, 21 ianuarie 2016, de la ora 17.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, București).