„Carti cu raspundere limitata” – expoziție la Biblioteca Națională cu lucrări publicate în detenție în perioada 2010-2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/carti-cu-raspundere-limitata-expozitie-la-biblioteca-nationala-cu-lucrari-publicate-in-detentie-in-perioada-2010-2015/

Lucrări publicate de George Becali, Cristi Borcea, Dan Voiculescu sau George Copos fac obiectul expoziţiei „Cărţi cu răspundere limitată” ce poate fi vizitată la Biblioteca Naţională a României în perioada 4 februarie – 31 martie

Un articol de Petre Ivan|4 februarie 2016

„Încă din aprilie 2015 am fost asaltați de cereri ale jurnaliștilor care doreau să cerceteze anumite lucrări sau titluri noi. (…) Numărul mare al celor care intrau în sala de lectură nu pentru a studia, ci pentru a face poze sau a filma aceste cărți ne-a inspirat în a propune o expoziție cu ele”, a declarat managerul Bibliotecii Naționale, Claudia Șerbănuță.

Ea a adăugat că lucrările publicate în ultimii ani în regim de detenție constituie cărți care formează o colecție inedită și populară printre colecțiile bibliotecii.

Expoziția cuprinde 80 de cărți, printre care cele scrise de George Becali: „Parlamentul Europei și Parlamentul României”, „Muntele Athos — patria ortodoxiei”, „Becali și Steaua”, „Becali și politica — începuturile”.

borcea cristi carti penale gigi carti penale voiculescu copos dborcea mitrea staicu zgigigigi bec

Foto: Carti cu raspundere limitata – facebook, metropotam.ro

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.