Cărtureşti va deschide trei noi librării în Bucureşti şi Ploieşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/carturesti-va-deschide-trei-noi-librarii-in-bucuresti-si-ploiesti/

Cărtureşti va deschide, în septembrie şi octombrie, trei noi librării-concept în Bucureşti şi Ploieşti, ajungând la 16 spaţii dedicate cărţilor în ţară.

Un articol de Andrada Văsii|24 iulie 2013

Cărtureşti va deschide, în septembrie şi octombrie, trei noi librării-concept în Bucureşti şi Ploieşti, ajungând la 16 spaţii dedicate cărţilor în ţară.

În Bucureşti, Cărtureşti va fi prezent din septembrie în Băneasa Shopping Center şi din octombrie în Promenada Mall Floreasca.

Deschiderea Cărtureştiului în zona de nord a capitalei a fost doar o chestiune de timp, ţinând cont de numeroasele solicitări primite din partea clienţilor, dar este şi o mare provocare pentru noi. În Bucureşti, imaginea Cărtureşti este asociată iconic cu spaţiul din Arthur Verona, compus din două imobile vechi, cu o amenajare care pune în valoare această moştenire arhitecturală; ataşamentul cititorilor faţă de atmosfera de aici este binecunoscut. Noile deschideri vin însă cu un suflu nou, un design experimental, o imagine diferită.

Daniel Voinea,
Manager Comunicare, Cărtureşti

În Ploieşti, librăria Cărtureşti va fi găzduită de AFI Palace Mall, care se va deschide la începutul lunii octombrie.

Investiție de un milion de euro

Pentru deschiderea celor trei librării s-a realizat o investiţie de aproape un milion de euro în piaţa de carte din România. Acest lucru denotă încrederea pe care o are Cărtureşti în publicul pasionat de lectură, dar şi produse culturale de calitate.

Fiecare librărie Cărtureşti este gândită şi construită pornind de la specificul comunităţii căreia i se adresează. Astfel, fiecare spaţiu este abordat diferit, prin intermediul unor soluţii inovatoare de amenajare, dar şi printr-o selecţie atentă a ofertei.

Pentru a asigura o cât mai bună optimizare a celor trei librării, Cărtureşti a lucrat cu biroul de arhitectură Square One. Același birou  a semnat şi amenajarea librăriilor Cărtureşti din AFI Palace Cotroceni, din Iaşi şi din Constanţa.

Înfiinţat în anul 2000, lanţul Cărtureşti va ajunge în 2013 la 16 librării-concept.

Foto credit: Librăria Cărturești (Facebook)

08
/10
/20

Romanele „Povestea slujitoarei” de Margaret Atwood și „Oameni anxioși” de Fredrik Backman, din colecția „musai” a Editurii Art, și autobiografia lui Elton John, recent apărută în limba română la Editura Publica, sunt trei dintre recomandările de lectură pe care vi le propunem în această lună.

22
/09
/20

Editura Arthur face primul pas în asumarea unei noi identități vizuale care debutează cu anunțarea noului logo și, plecând de la acesta, va continua cu transformarea tuturor colecțiilor și proiectelor Arthur.

06
/09
/20

Pe rafturile lor găsim mai mereu câte o tentație. Fizice sau online, librăriile ne tentează cu ceva tot timpul. Deși 2020 nu este un an ca oricare altul, criza sanitară provocând schimbări în viața noastră cotidiană, editurile din România tot au reușit să le ofere cititorilor cărți care merită toată atenția.

04
/09
/20

„Bărbatul cu haină roșie” de Julian Barnes, „Vânătăi ascunse: Ce nu știi despre violența domestică te poate ucide” de Rachel Louise Snyder și „Biblioteca de la miezul nopții” de Matt Haig, propuse de Editura Nemira, se numără printre cele mai așteptate apariții literare în această toamnă.

01
/09
/20

Pe lista de lecturi a lunii septembrie, am inclus „O librărie în Berlin” de Françoise Frenkel, „Îți voi da toate acestea” de Dolores Redondo, „Către frumusețe” de David Foenkinos, „Arsă cu acid” de Naziran și Célia Mercier și „Atlasul fericirii” de Helen Russell. Iată de ce!