„Casetofonul. O istorie de neuitat” – Expoziţie temporară la MNIR
https://www.ziarulmetropolis.ro/casetofonul-o-istorie-de-neuitat-expozitie-temporara-la-mnir/

Expoziţia temporară cu tema „Casetofonul. O istorie de neuitat” se va deschide, miercuri, la sediul Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), informează Serviciul de presă al instituţiei gazdă. Organizată în colaborare cu Asociaţia Colecţionarilor de Aparate Radio din România – Pro Radio Antic, expoziţia celebrează, în avanpremieră, aniversarea în anul 2013, a 50 de […]

Un articol de |18 septembrie 2012

Expoziţia temporară cu tema „Casetofonul. O istorie de neuitat” se va deschide, miercuri, la sediul Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), informează Serviciul de presă al instituţiei gazdă.

Organizată în colaborare cu Asociaţia Colecţionarilor de Aparate Radio din România – Pro Radio Antic, expoziţia celebrează, în avanpremieră, aniversarea în anul 2013, a 50 de ani de la lansarea celui mai cunoscut model de casetă audio, împreună cu aparatul corespunzător (Philips EL3300), un eveniment tehnic important în domeniul electronicii de larg consum.

Sunt prezentate cronologic diverse aparate de epocă, considerate a fi „părinţii” aparatelor digitale de astăzi şi sunt oferite informaţii tehnice privind aceste aparate, publicul fiind invitat să descopere aceste exponate, prezentarea cronologică a diferitelor aspecte din istoria dezvoltării casetofonului ca şi plasarea într-un context a fiecăruia dintre acestea.

MNIR nu este la prima colaborare de acest gen cu Asociaţia Pro Radio Antic, în anul 2009 fiind organizată, la sediul instituţiei, expoziţia temporară „De la radio la mp3. 60 de ani de la fabricarea primului radioreceptor la fabrica Radio Popular”.

Asociaţia (non-profit) Pro Radio Antic s-a înfiinţat în anul 2008 din dorinţa comună a mai multor colecţionari de aparate de radio de a realiza o misiune educativă pentru generaţiile actuale, în primul rând prin prezentarea realizărilor industriei electronice româneşti (aproape dispărută), precum şi a unor valori intrate în istoria tehnică a omenirii.

Expoziţia va fi deschisă până pe data de 14 octombrie.

Sursa: Agerpres

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.