Castelul Cantacuzino din Bușteni găzduieşte peste 200 de lucrări ale lui Salvador Dali
https://www.ziarulmetropolis.ro/castelul-cantacuzino-din-busteni-gazduieste-peste-200-de-lucrari-ale-lui-salvador-dali/

Peste 200 de lucrări semnate de artistul Salvador Dali sunt expuse la Castelul Cantacuzino din staţiunea Buşteni, expoziţia ‘Welcome into my brain’, vernisată miercuri seară, va fi deschisă până în luna octombrie.

Un articol de Petre Ivan|23 iulie 2015

Expoziția oferă publicului 211 lucrări originale de Salvador Dali, respectiv xilografii, litografii și gravuri pe metal, acestea fiind distribuite în cinci camere ale castelului.

Lucrările expuse au ilustrat mari capodopere ale literaturii mondiale, respectiv “Divina Comedie“, “Gargantua și Pantagruel“, “Faust“, “Bătrânul și Marea“ și “Tricornul“.

De asemenea, alături de aceste lucrări sunt expuse și 78 de gravuri destinate setului de cărți de Tarot.

Expoziția va fi deschisă la Castelul Cantacuzino, zilnic, între orele 9,00 și 20,00, până pe 4 octombrie.

Tarifele pentru vizitarea expoziției variază între 10 și 35 de lei, în funcție de categoria de vizitatori și de opțiunea de includere în circuit a turului castelului.

Foto: Salvador Dali, Castelul Cantacuzino din Bușteni – wikipedia

20
/04
/23

Spotlight – Bucharest International Light Festival revine între 21 şi 23 aprilie la Bucureşti cu noi experienţe şi locaţii în premieră. Cea de-a şaptea ediţie Spotlight Festival se numeşte ”Geometry of the City” şi transformă Calea Victoriei şi ARCUB – Hanul Gabroveni prin spectacole de video mapping, proiecţii de lumină şi instalaţii multimedia din Franţa, Austria, Ungaria şi România.

20
/04
/23

Expoziția colectivă centrală Chronic desire – Sete cronică, inaugurată odată cu Deschiderea Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, va avea finisajul în acest sfârșit de săptămână. Evenimentul ce se va desfășura pe parcursul a trei zile va conține ateliere, dezbateri, performance, tururi ghidate și concerte care intră în dialog cu sau activează lucrările din expoziție.

10
/04
/23

La începutul lunii, ca într-un city break în care au devorat tot ce se putea în materie de artă contemporană, mai mulți membri ai Comisiei pentru Cultură și Educație (CULT) din Parlamentul European au văzut tot ce are de oferit Timișoara în prezent, în muzee, săli de spectacol și spații neconvenționale. Expresia redundantă, care a fost rostită de mai mulți parlamentari europeni a fost: „Cum putem să ajutăm“?

05
/04
/23

ARCUB, Institutul Francez și Goethe-Institut își unesc forțele pentru o expoziție-eveniment, care aduce laolaltă fotografie, pictură, sculptură, obiect, instalație audio și video, artiști din Germania, Japonia, Franța, Italia și România: 𝙐𝙉𝘿𝙀𝙍 𝙏𝙃𝙀 𝙃𝙊𝙐𝙎𝙀. 

04
/04
/23

Muzeul Național de Artă al României oferă un program special de vizitare în data de 5 aprilie 2023, prima zi de miercuri a lunii în care toți vizitatorii beneficiază de gratuitate.

31
/03
/23

Programul cultural TM2023 pentru luna aprilie include un festival de artă, tehnică și istorie analogică, road performance-uri într-un camion, conferințe cu personalități de renume, sesiuni de plantare, concerte, ateliere de dans, expoziții, cât și tururi ghidate, lansări de carte și multe altele.

30
/03
/23

„KOMOREBI. Lumina care se filtrează printre copaci”, cel mai nou spectacol de teatru creat de compania Vanner Collective, pe textul dramaturgei Raluca Mănescu, ce își propune să demaște masculinitatea toxică și fuga barbaților din fața propriilor emoții și frici, va avea două reprezentații la București, la Centrul Educațional Replika, pe 30 și 31 martie, de la ora 19:00.