Casting la Teatrul Metropolis, pentru un spectacol de Victor Ioan Frunză
https://www.ziarulmetropolis.ro/casting-la-teatrul-metropolis-pentru-un-spectacol-de-victor-ioan-frunza/

Teatrul Metropolis organizează casting pentru spectacolul „O mie şi una de nopţi“, în direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză.

Un articol de Corina Vladov|7 iunie 2013

Teatrul Metropolis organizează casting pentru spectacolul „O mie şi una de nopţi“, în direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză (foto sus).

Castingul se desfăşoară în 2 etape, după cum urmează:

– Etapa I: 6 – 12 iunie – ÎNSCRIERI. Actorii şi actriţele cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani sunt rugaţi să trimită CV-ul şi câte o fotografie reprezentativă la adresa de e-mail: [email protected]

– Etapa a II-a: 17 – 22 iunie – INTERVIURI la care vor participa cei selectaţi în prima etapă.

Informaţii suplimentare la telefon: 0743.184.714

„Va fi un spectacol foarte frumos, pentru că oamenii au nevoie de poveşti. Iar «O mie şi una de nopţi» este o carte pe care mulţi tineri nu au apucat s-o citească, dar pe care vor avea prilejul s-o vadă. Iar noi, cei care am citit-o, ne vom aminti aceste poveşti minunate“, a declarat George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis, într-un interviu pentru „Adevărul“.

18
/10
/17

Personalități din lumea culturală românească au transmis mesaje emoționante la moartea actriței Olga Tudorache,. "Doamna Olga, ... Vă iubesc. Mulțumesc. Dumnezeu să vă țină sufletul în palma Lui!", a scris Oana Pellea pe pagina sa de facebook. "În semn de omagiu, Sala Mare a Teatrului Metropolis se va numi Sala Olga Tudorache”, a anunțat, la rândul său, directorul acestei instituții, George Ivașcu.

18
/10
/17

Doamna teatrului românesc, Olga Tudorache, s-a stins din viață, noaptea trecută, la vârsta de 88 de ani. Marea actriţă fusese internată în spital în ultimele zile, iar starea sănătăţii sale s-a înrăutăţit considerabil săptămâna trecută.

17
/10
/17

Marele câștigător al Trofeului Transilvania cu „Stockholm”, Rodrigo Sorogoyen, revine cu un thriller pe muchie de cuțit despre doi polițiști ale căror acțiuni devin la fel de suspecte precum cele ale criminalului în serie pe care îl urmăresc. „Dumnezeu să ne ierte”, filmul care a închis ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Film Transilvania, va ajunge în cinematografele din România din 27 octombrie.

16
/10
/17

M-am întors de la Iași, de la cel mai mare festival de literatură și traducere din partea noastră de Europă, cu un voluminos bagaj de amintiri și cu un la fel de voluminos bagaj de cărți. O săptămână mai târziu, amintirile se împletesc în mintea mea cu fragmentele literare. Las aici un scurt colaj.

16
/10
/17

Un studiu realizat în Marea Britanie, cu ajutorul a 3 milioane de participanți, a relevat faptul că oamenii care aveau tendințe de a fi psihopați preferă muzica rap sau heavy metal. Potrivit studiului, melodiile cel mai puțin psihopatice aparțin genului clasic și jazz-ului...

16
/10
/17

Primul nou spectacol al stagiunii de toamnă la Teatrul LUNI: ”Scara Pisicii”, de Thuróczy Katalin, pe 17 & 18 octombrie, în prezența autoarei. Totul începe într-un bar, unde se și termină, pentru că cineva moare și acesta e în general semn clar de final.

16
/10
/17

Un moment special al programului de manifestări culturale oferite publicului în cadrul Festivalului Naţional de Teatru îl va reprezenta dialogul public organizat pe scena Ateneului Român, ce va reuni două personalităţi de prima mărime ale lumii artistice contemporane, doi oameni care trăiesc de mai bine de 50 de ani cu, din şi prin teatru, aducându-şi – fiecare în felul său – contribuţii esenţiale la dezvoltarea artei scenice.

16
/10
/17

"Şi negru şi alb şi gri", de la Teatrul "Metropolis", "Soldatul de ciocolată" de la Teatrul "Odeon" şi "Don Juan" de la Teatrul de Comedie, toate din Bucureşti, sunt cele trei spectacole care au primit cele mai multe nominalizări, dar şi cele mai multe premii la ediţia a 29-a a Festivalului Naţional de Comedie, organizat de Teatrul Dramatic "Fani Tardini".

15
/10
/17

Una dintre cele mai interesante apariții editoriale ale toamnei, „O istorie culturală a nebuniei. De la Biblie la Freud, de la casa de nebuni la medicina modernă”, semnată de Andrew Scull, sociolog şi istoric al medicinei, a fost publicată la Editura Polirom, în colecţia „Plural M”.