Câteva cuvinte despre noul turneu al lui Tudor Gheorghe
https://www.ziarulmetropolis.ro/cateva-cuvinte-despre-noul-turneu-al-lui-tudor-gheorghe/

Toatã lumea aşteaptã noul turneu al lui Tudor Gheorghe.   Fie cã vã place ‘’Au înnebunit salcâmii’’, ori ,, Dorul cãlãtor’’, poate ,, Mi-e dor de ea’’, sau ,,Au fãcut copiii noştri dinṭi ’’, de ce nu şi ,, La fereastra cu gutuir’’, pânã şi ,, Albatrosul ucis’’ un concert cu Tudor Gheorghe trebuie vãzut […]

Un articol de Andrada Văsii|18 ianuarie 2013

Toatã lumea aşteaptã noul turneu al lui Tudor Gheorghe.

 

Fie cã vã place ‘’Au înnebunit salcâmii’’, ori ,, Dorul cãlãtor’’, poate ,, Mi-e dor de ea’’, sau ,,Au fãcut copiii noştri dinṭi ’’, de ce nu şi ,, La fereastra cu gutuir’’, pânã şi ,, Albatrosul ucis’’ un concert cu Tudor Gheorghe trebuie vãzut cel puṭin o datã în viaṭã. Şi acum aveṭi ocazia prin intermediul noului sãu turneu ‘’ Ce-am avut şi ce-am pierdut’’.

 

In Bucureşti pe 1 aprilie, dupã Craiova în Râmnicu Vâlcea, Ploieşti, Târgovişte, Piteşti , Iaşi şi Suceava. Cu mai mult de 26 de albume lansate, Tudor Gheorghe transcende domeniul artistic. Complex, melodios, cutremurãtor şi puṭin febril. Poezie transpusã pe muzicã, o salã emoṭionatã şi un artist total care transmite mai mult decât ar putea înṭelege un simplu consumator de artã.

 

Se spune cã în faṭa actului artistic trebuie sã te duci ca un vas gol: fãrã impresii, fãrã pãreri preconcepute, fãrã temeri, fãrã dogmã, fãrã de aşteptãri. Sã te duci şi atât. Cu toate acestea, este destul de greu sã nu ai aşteptãri de la un concert al lui Tudor Gheorghe în momentul în care cunoşti capitalul simbolic al acestui artist. Astfel, evenimentele din cadrul acestui turneu se prefigureazã a fi extraordinar de încãrcate emoṭional.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Joi, 21 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]

20
/12
/23

Topul personal al celor mai bune filme exclusiv din 2023 e dominat de francezi şi americani, la care se adaugă un român şi un finlandez. O listă capricioasă şi aparent eterogenă.

20
/12
/23

Iana Salenko, Dinu Tamazlâcaru, Julian MacKay, Marina Minoiu și alte nume mari ale baletului mondial vin în România, pe 26 februarie, pentru un regal de balet care va avea loc, începând cu ora 20:00, în Sala Ion Caramitru a Teatrului Național I. L. Caragiale din București.

20
/12
/23

„Fii util. 7 reguli de viață”, cel mai recent volum semnat de Arnold Schwarzenegger și publicat de Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei, este un dialog intim între celebrul actor și fiecare dintre cititorii săi despre un subiect care interesează pe toată lumea, indiferent în colț al planetei ar trăi: cum să construim viața pe care ne-o dorim.

19
/12
/23

Pe 19 și 20 decembrie, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, susține spectacolul extraordinar „Pe drumul Crăciunului”, la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București.

19
/12
/23

Sâmbătă, 16 decembrie 2023, în cadrul festivalului internațional de film studențesc CineMAiubit 2023, a avut loc conferința „Filmul și educația publicului tânăr”, organizată de Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) prin Centrul de Pedagogie și Studiu al Imaginii Sorin Botoșeneanu.

19
/12
/23

Crăciunul într-un sat ucrainean este decorul în care se petrece o poveste de dragoste presărată cu elemente fantastice: fierarul satului, Vakula, este nefericit în dragostea ce i-o poartă Oksanei, fiica unui moșier, care îi promite că se va căsători cu el doar dacă îi aduce pantofii auriți ai țarinei. Disperat, fierarul face un pact cu diavolul pentru a îndeplini dorința iubitei.