Ce aduce sezonul 8 al emisiunii „#creativ” de la TVR 1?
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-aduce-sezonul-8-al-emisiunii-creativ-de-la-tvr-1/

Vineri seara, de la ora 23.00, la TVR 1, în sezonul 8 al emisiunii „#creativ”, vom întâlni tineri remarcabili în domeniile lor: de la design de bijuterie şi design grafic la muzică pop, de la actorie la dans contemporan şi arhitectură.

Un articol de Liliana Matei|9 aprilie 2021

De asemenea, în prima ediție a noului sezon, pe 9 aprilie, cunoaştem şi un comandant de aeronavă care scrie cărți pentru copii.

„La #creativ, am rămas fideli gândului inițial care a dat naștere acestei emisiuni, și anume: să aducem în fața telespectatorilor tineri creativi, remarcabili în ceea ce fac, de cele mai multe ori modești, sinceri, amuzanți și plini de viață. Portretizăm personaje de calitate, care vin să ne confirme și vrem să vă arătăm: dacă reușim să antrenăm creativitatea pe care cu toții o avem, putem duce o viață mai activă și mai frumoasă”, afirmă Claudia Spătărescu, gazda şi realizatoarea emisiunii „#creativ” de la TVR 1.

Printre ediţiile noului sezon, Claudia ne propune o întâlnire cu cantautoarea Ana Coman, „o tânără minunată care îmi arată cât de frumoasă este generația care vine”. De la Eugen Erhan, designer de brand și un artist vizual erudit și talentat, vom afla care este procesul prin care el își accesează și antrenează creativitatea. Eugen este, printre altele, autorul afișului documentarului Colectiv, singurul film românesc nominalizat la Oscar la două categorii. Tot la „#creativ”, Claudia Spătărescu ne promite o ediţie inedită, cu Andreea Lițescu, comandant de aeronavă care scrie cărţi pentru copii. „Şi ne mai îndreptăm în acest sezon spre actorie și dans contemporan, arhitectură și scris. Eu sunt foarte entuziasmată de mixul colorat pe care am reușit să îl avem în acest sezon al emisiunii #creativ˝, mărturiseşte încrezătoare Claudia Spătărescu, realizatoarea emisiunii.

Primul episod „#creativ”, cu Mihaela Speranţa Cherciu, designer de bijuterii din ceramică

În prima ediţie a noului sezon „#creativ”, o cunoaştem pe Mihaela Speranţa Cherciu, designer de bijuterii din ceramică. Filmările ne poartă în atelierul său, unde ne explică modul cum se fac bijuteriile din ceramică, dar și în alte locuri dragi ei.

Mihaela s-a format încă din copilărie în domeniul artelor vizuale, a luat lecții de pictură de la 11 ani, iar facultatea a făcut-o la Universitatea Națională de Arte din București, secţia Design Vestimentar. Scurtă vreme a făcut scenografie, iar după o perioadă de 10 ani în care a condus propria galerie de artă, Mihaela a descoperit materialul ceramic și s-a îndrăgostit de el. Este o perfecționistă, caută tehnica absolută în bijuteriile pe care le face, iar anii de formare vizuală și cultura artistică acumulată se remarcă imediat în arta sa. „#creativ” cu Mihaela Speranţa Cherciu se vede la TVR 1 vineri, 9 aprilie, ora 23.00.

Emisiunea „#creativ” atrage şi prin montajul realizat cu extrem de multă agilitate. Fiecare fragment de interviu este filmat din mai multe unghiuri, iar o parte din emisiune continuă să fie filmată cu telefonul mobil, surprinzând, astfel, momente autentice şi pline de haz.

 

13
/07
/21

Până pe 5 septembrie 2021, Muzeul Național de Artă al României prezintă în expoziția „50 de ani. Școala de Modă din București” o sinteză a activității profesorilor și studenților de la Departamentul Modă din cadrul Universității Naționale de Arte București (UNArte).

28
/06
/21

Printr-o examinare atentă a unor forme de horror folcloric și prin optica ecologistă în care umanul și natura, umanul și non-umanul se suprapun și dialoghează, expoziția explorează intersecția dintre ezoterism și știință, folclor și tehnologie, feminism și ecologie, precum și istorie culturală și ficțiune speculativă.

25
/06
/21

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.

18
/06
/21

Porumbel gulerat, fazan, coțofană, pitulice sfârâitoare, ciocănitoare, bufniță, stăncuță, pițigoi. Sunt câteva dintre cele 36 de specii monitorizate de Societatea Ornitologică Română în crângul verde din fața Muzeului Național de Artă Contemporană (MNAC).

15
/06
/21

Printre artiştii care au schimbat modul în care ne raportăm la artă se numără și Max Hermann Maxy (Brăila, 1895- Bucureşti, 1971). El este doar unul dintre artiștii români care au reușit să uimească o lume cu lucrările lor. Un articol de Mihaela Ion.

10
/06
/21

Anul 2021 este un an al aniversărilor multiple. 145 de la nașterea marelui sculptor al secolului XX, Constantin Brâncuși, 65 de ani de la aderarea României la UNESCO, precum și 65 de ani de la înființarea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO (CNR UNESCO) sunt câteva evenimente care vor fi marcate prin manifestări speciale.

10
/06
/21

Joi, 10 iunie, de la 18:00, Acuarela (str. Polonă nr. 40, București) vă așteaptă la o documentare fotografică despre emoții și sentimente ținute sub mască. Ce spun ochii și cum suntem percepuți de ceilalți în timpul pandemiei?

09
/06
/21

Pe 9 iunie 2021, la ora 19.00, sunteți așteptați la o dezbatere care își propune să răspundă la mai multe întrebări: Ce profesii creative regăsiți în clustere și startup-uri? Care ar fi structura de organizare, specializările necesare și modalitatea de finanțare?

07
/06
/21

Luna iunie aduce un semnal de alarmă și un moment de introspecție trecătorilor care au drum pe B-dul Carol nr. 53 și își dau câteva minute să privească lucrările expuse în spațiul-acvariu al micuței galerii neconvenționale Celula de artă. Între 7 – 21 iunie gruparea Vertebra aduce instalația manifest numită „No Signal“ iar artista Bianca Ferăstrău lucrarea 5 TATTVAS, ce poate fi văzută între 21 iunie – 3 iulie.