Cotroceni Summer School, ediția a II-a – Ateliere creative de educație pentru patrimoniu
https://www.ziarulmetropolis.ro/cotroceni-summer-school-editia-a-ii-a-ateliere-creative-de-educatie-pentru-patrimoniu/

Muzeul Naţional Cotroceni organizează, în perioada 02-27 august 2021, a doua ediţie a Cotroceni Summer School, un proiect de educaţie non-formală adresat copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, ce continuă proiectul pilot cu acelaşi nume derulat în 2020.

Un articol de Petre Ivan|19 iulie 2021

Pe parcursul a patru săptămâni, copiii sunt invitați să participe la ateliere creative de educație pentru patrimoniu, care le vor oferi prilejul să descopere patrimoniul material și imaterial al Muzeului Național Cotroceni, dezvoltându-și, în același timp, abilitățile de comunicare și de interacțiune, spiritul artistic și creativitatea. Atelierele vor permite participanților să experimenteze, alături de traineri – specialiști ai Muzeului Național Cotroceni, ce înseamnă să fii muzeograf, restaurator, ghid sau curator.

Programul activităților:

• Atelierul de curatoriat – 02-06 august
• Atelierul de cercetare – 09-13 august
• Atelierul de ghidaj – 16-20 august
• Atelierul de restaurare – 23-27 august

Fiecare modul dedicat unei meserii va avea în componența sa și două ateliere introductive, ce se vor repeta în primele două zile ale fiecărei săptămâni. Primul, denumit Pășim împreună în povestea de la Palat, presupune o vizită a Palatului Cotroceni dublată de un tur interactiv de cunoaștere a vieții publice și private a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria. Al doilea atelier introductiv, Cine dă viață poveștii de la Palat?, propune o vânătoare de comori prin muzeu și introducerea în cele patru meserii prin activități interactive.

Înscrierile se vor putea face online, începând cu 19 iulie, accesând următorul link:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4fQTG3KmyWO_4-HFaPVJ8PxLqn-5WZJcyDGbn69Z2jmMO4A/viewform

09
/08
/22

La împlinirea a 150 de ani de la nașterea primului academician provenit din rândul artiștilor plastici, Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci și Asociatia Pro Valores, organizează prima ediție a Concursului Internațional de arte plastice „Gheorghe Petrașcu”.

21
/07
/22

Deși am trecut prin doi ani de pandemie, iar anul 2022 a început cu un război, oamenii de bine continuă să se mobilizeze pentru a-i susține pe cei în nevoie. În primele șase luni ale acestui an, pe platforma Galantom s-au făcut 10.707 donații, în valoare totală de 1.620.231 lei. Donațiile au fost strânse în cadrul a 1.241 de campanii individuale inițiate de oameni de bine, galantomi, care și-au mobilizat apropiații pentru cauzele în care cred cu tărie.

18
/07
/22

Ziarul Metropolis vă oferă o selecție de 22 de imagini de la Art Safari 2022, eveniment care aduce la București expozițiile străine „Picasso, Dalí & Falla. Le tricorne” și „Barbara Klemm. Light and Dark. Photographs from Germany” și ne invită în universul unor artiști români precum Marcel Iancu, Theodor Aman și Irina Dragomir. Până pe 7 august, la Palatul Dacia-România din Strada Lipscani nr. 18-20!