Ce podcasturi mai ascultăm: „Talk for Youth”
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-podcasturi-mai-ascultam-talk-for-youth/

Ziarul Metropolis vă recomandă „Talk for Youth“, un podcast despre toate aspectele care influenţează viaţa adolescenţilor şi relaţiile lor cu ceilalţi, printre temele abordate numărându-se stima de sine, imaginea corporală, stresul, depresia, presiunea colegilor, bullying-ul, consumul de alcool, tutun şi alte substanţe şi tulburările alimentare.

Un articol de Dan Boicea|23 iulie 2021

Podcastul este realizat de Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală, cea mai longevivă organizație din România care promovează dreptul la sănătate sexuală și reproductivă încă din 1990 şi vorbeşte despre sexualitate ca o componentă esențială a fiecarei persoane pe parcursul întregii vieți, parte integrantă din starea de bine fizică, mentală și socială.

1. Cel mai ascultat episod al podcastului tau este…

Cel mai ascultat episod al podcastului nostru este un episod în care cele două personaje fictive, Ana și Luca, discută despre alimentație, cauzele tulburărilor de nutriție și care sunt semnele care ne ajută să le identificăm cât mai devreme.

2. Cea mai interesantă idee pe care ai auzit-o într-un episod al podcastului realizat de tine este…

Întrucât conceptul podcastului nostru este diferit de cel de tip interviu, ideile sunt ale noastre, documentate din surse oficiale pentru Organizația Mondială a Sănătății. Însă noi nu oferim toate răspunsurile, vrem să deschidem câteva conversații necesare despre aceste teme. Ne dorim să informăm adolescenții, să creăm oportunitatea de a reflecta asupra unor realități cu care se confruntă, dar și să le transmitem că nu sunt singuri, că și alți tineri trec prin aceleași lucruri, că este o etapă firească.

3. Cum îl poate ajuta podcastul pe ascultătorul tau?

O mare parte din munca noastră merge către informarea tinerilor în privința lucrurilor esențiale care le influențează viața, mai ales în această perioadă a vieții. Căutăm constant cele mai bune mijloace prin care mesajul nostru poate ajunge la un număr cât mai mare de adolescenți și credem că podcastul este un vehicul accesibil tinerilor între 16 și 20 de ani.

Știm cu toții că adolescența poate fi o perioadă provocatoare. Cu atât mai greu navighezi prin ea dacă nu ai informații despre schimbările corpului tău, despre cum să interacționezi cu ceilalți, despre societate și preconcepțiile care ne pot afecta relațiile cu ceilalți. Prin poveștile celor două personaje, ne dorim să le transmitem tinerilor că drogurile și alcoolul nu sunt soluții pentru problemele lor, că e important să-și facă controale medicale de rutină, cum să recunoască tulburările de alimentație, ce să facă în cazul unor cazuri de bullying, că în societate întâlnim norme de gen și inegalități asupra cărora putem reflecta și pe care le putem schimba tocmai pentru a cultiva valori precum empatia, egalitatea, incluziunea și diversitatea.

4. Ce alt podcast mai recomanzi și de ce?

Ne place Reconectat, un podcast cu conversații sincere despre relația pe care o avem cu propriul corp și cu ideea de corp în general. Multe din temele pe care le abordăm și noi în episoadele noastre se regăsesc și acolo, dar dintr-o perspectivă personală, intimă, a invitaților. Îl găsiți pe https://reconectat.ro/.

5. Care sunt cele mai dragi trei episoade pe care le-ai realizat?

Am lansat deocamdată doar 3 episoade. Stați însă cu ochii pe noi, pentru că urmează multe alte teme interesante și informative, cu apariții săptămânale, până la sfârșitul anului. Și dacă aveți întrebări, ne găsiți pe www.secs.ro.

Linkuri unde poate fi ascultat podcastul:

Spotify

Apple

Google 

Youtube

Ce este un podcast

Podcastul este o emisiune audio înregistrată, pe diverse teme, pe care o poți asculta pe mai multe platforme și cu diverse dispozitive: desktop, smartphone, tabletă, iPod.

Vedeți aici și alte recomandări de podcasturi românești.



12
/11
/18

INTERVIU Violonist și violist, Max Baillie este unul dintre cei mai versatili muzicieni din Marea Britanie, fiind cunoscut pentru calitățile sale de interpret de muzică clasică, dar și pentru cele de compozitor, sau pentru colaborările sale în proiecte dance sau electronice. În aceste zile, concertează în România, în cadrul Festivalului SoNoRo.

04
/11
/18

Istoria pălăriilor Dădârlat începe la 1896, la Săliștea Sibiului. De atunci și până azi, pălăriile create de familia Dădârlat au traversat mai bine de un secol, reinventându-se de fiecare dată pentru a ține pasul cu timpul. Le-am regăsit, în aceste zile, în expoziția „100 de obiecte de design românesc”, găzduită de MATER.

26
/10
/18

… Dai la Teatru, spune Ioana Păun. Cum trebuie să fie teatrul? „Incisiv, relevant.” (Pentru relaxare există yoga și o zi la spa.) Ce să nu accepți? (Să ți se zică „Asta nu se poate, că deranjăm...”.) Cine să te placă? („Nu toată lumea, că doar nu te-ai făcut fotomodel!”).

11
/10
/18

Festivalul Internațional Astra Film, care are loc pentru a 25-a oară la Sibiu, între 15 și 21 octombrie, are în program 101 titluri, din care 56 de filme vor participa în cele 5 secțiuni competiționale. 11 documentare vor avea premiera mondială la Festival și 40 cea națională. Câștigătorii secțiunilor competiționale vor fi anunțați sâmbătă, 20 octombrie. Vă prezentăm un interviu cu Dumitru Budrala, director fondator Astra Film Sibiu.

27
/09
/18

Dacă până acum unele vise nu ți s-au îndeplinit, înseamnă că nu le-ai transformat în obiective, ar spune Andrei Roșu. Și dacă ai crezut că un om care aleargă maratoane (la Polul Nord) și înoată Canalul Mânecii e făcut din altă carne și alte oase... înseamnă că încă nu l-ai întâlnit pe Andrei Roșu.