Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului SoNoRo ‘Love Unlimited’ 2012 începe vineri
https://www.ziarulmetropolis.ro/cea-de-a-vii-a-editie-a-festivalului-sonoro-love-unlimited-2012-incepe-vineri/

Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo se desfăşoară începând de vineri până pe 25 noiembrie, sub tema „Love unlimited”. Ca în fiecare an, concertul de deschidere va fi găzduit de Sala Unirii a Palatului Cotroceni, vineri, la ora 19,00, şi va fi urmat de alte şaisprezece concerte programate la […]

Un articol de Andrada Văsii|9 noiembrie 2012

Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo se desfăşoară începând de vineri până pe 25 noiembrie, sub tema „Love unlimited”.

Ca în fiecare an, concertul de deschidere va fi găzduit de Sala Unirii a Palatului Cotroceni, vineri, la ora 19,00, şi va fi urmat de alte şaisprezece concerte programate la Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj-Napoca.

Concerte intitulate sugestiv „El Amor y la Muerte”, „From Russia with Love”, „I’ve got a Crush on You”, „Hallelujah Junction”, „Despre dragoste şi alţi demoni” sau „Fata şi moartea” vor avea loc în Palatul Cotroceni, Palatul Cercului Militar Naţional, Palatul Bragadiru, Ateneul Român, ArCuB, Institutul Cultural Român, Muzeul Naţional de Artă al României, Catedrala Sf. Iosif, Banca Naţională a României (Bucureşti), Biblioteca „Mihai Eminescu” (Iaşi), Muzeul de Artă – Palatul Baroc (Timişoara), Universitatea Babeş-Bolyai, Bastionul Croitorilor şi Club Diesel (Cluj).

Din programul festivalului nu vor lipsi piesele unor compozitori consacraţi precum Johannes Brahms, Franz Liszt, Antonín Dvorak, Franz Schubert, Piotr Ilici Ceaikovski, Robert Schumann, dar şi creaţii ale compozitorilor moderni ca Eric Satie, John Cage, George Gershwin, Astor Piazzolla sau Karol Szymanowski.

Surpriza din acest an este lansarea unui nou album oficial SoNoRo – „Love Songs” -, pianiştii Diana Ketler şi Konstantin Lifschitz, violonistul Andrej Bielow şi violistul Răzvan Popovici interpretând piese de Johannes Brahms, Josef Suk şi Antonín Dvorak.

Filmul „Noseland”, un mockumentar despre muzica clasică, realizat de Aleksey Igudesman şi Sebastian Leitner, a cărui premieră în România a avut loc în luna iunie la TIFF, în parteneriat cu SoNoRo, va fi proiectat la ArCuB în data de 20 noiembrie. Printre protagoniştii acestuia se numără nu doar muzicieni renumiţi ca Julian Rachlin sau Jeanine Jansen, dar şi celebrităţi precum John Malkovich şi Sir Roger Moore. La eveniment va lua parte şi unul dintre cei doi realizatori, Sebastian Leitner.

O premieră la festival o va constitui salonul literar denumit după tema acestei ediţii, organizat în parteneriat cu „Dilema Veche”, cu invitaţi de renume precum Horia-Roman Patapievici, Tudor Giurgiu, Ioana Pârvulescu şi o parte dintre muzicienii SoNoRo.

În numai şase ani de la înfiinţare, Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim-planul vieţii culturale româneşti şi a inclus scena muzicală românească într-o reţea de festivaluri europene de înaltă ţinută. Pe lângă parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel şi Japonia, SoNoRo a concertat în unele dintre cele mai renumite săli din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim şi Carnegie Hall din New York.

Sursa: Agerpres

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.