„Cea mai bună piesă românească a anului 2016”. UNITER, concurs
https://www.ziarulmetropolis.ro/cea-mai-buna-piesa-romaneasca-a-anului-2016-uniter-concurs/

UNITER dă startul concursului „Cea mai bună piesă românească a anului 2016”. Cei care doresc să se înscrie la concursul desfăşurat sub egida Casei Regale a României, pot depune textele până la data de 30 ianuarie 2017 (data poştei), anunţă Uniunea Teatrală din România (UNITER).

Un articol de Petre Ivan|19 decembrie 2016

Piesele vor fi trimise în format electronic (salvate pe un CD, nu prin e-mail), prin poștă sau vor fi depuse direct la Secretariatul UNITER.

Pe prima pagină se vor scrie un motto scurt (ce va ține loc de numele autorului) și titlul piesei, precizează organizatorii.

CD-ul ce conține piesa înscrisă la concurs va fi însoțit de un plic închis în care vor figura datele de identificare ale autorului (nume, adresă, telefon, e-mail). Același motto de pe pagina de titlu a piesei va fi scris și pe plicul închis cu datele de identificare.

Nu se primesc în concurs piese foarte scurte (într-un act), dramatizări, piese publicate sau reprezentate. Textele înscrise nu se înapoiază.

Adresa poștală pentru trimiterea pieselor: Str. George Enescu nr.2-4, sector 1 București, cod poștal 010305, cu mențiunea ”Pentru Concursul Cea mai bună piesă românească a anului 2016”.

Foto: Cea mai bună piesă românească a anului 2016, UNITER –  uniter.ro

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.