„Cea mai bună piesă românească a anului 2016”. UNITER, concurs
https://www.ziarulmetropolis.ro/cea-mai-buna-piesa-romaneasca-a-anului-2016-uniter-concurs/

UNITER dă startul concursului „Cea mai bună piesă românească a anului 2016”. Cei care doresc să se înscrie la concursul desfăşurat sub egida Casei Regale a României, pot depune textele până la data de 30 ianuarie 2017 (data poştei), anunţă Uniunea Teatrală din România (UNITER).

Un articol de Petre Ivan|19 decembrie 2016

Piesele vor fi trimise în format electronic (salvate pe un CD, nu prin e-mail), prin poștă sau vor fi depuse direct la Secretariatul UNITER.

Pe prima pagină se vor scrie un motto scurt (ce va ține loc de numele autorului) și titlul piesei, precizează organizatorii.

CD-ul ce conține piesa înscrisă la concurs va fi însoțit de un plic închis în care vor figura datele de identificare ale autorului (nume, adresă, telefon, e-mail). Același motto de pe pagina de titlu a piesei va fi scris și pe plicul închis cu datele de identificare.

Nu se primesc în concurs piese foarte scurte (într-un act), dramatizări, piese publicate sau reprezentate. Textele înscrise nu se înapoiază.

Adresa poștală pentru trimiterea pieselor: Str. George Enescu nr.2-4, sector 1 București, cod poștal 010305, cu mențiunea ”Pentru Concursul Cea mai bună piesă românească a anului 2016”.

Foto: Cea mai bună piesă românească a anului 2016, UNITER –  uniter.ro

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.