Cel mai mare muzeu subacvatic din lume, din 25 februarie
https://www.ziarulmetropolis.ro/cel-mai-mare-muzeu-subacvatic-din-lume-din-25-februarie/

Un nou muzeu subacvatic de sculptură, primul din Europa şi din Oceanul Atlantic, dar care va fi cel mai mare din lume, potrivit RFI, va putea fi vizitat în curând pe insula spaniolă Lanzarote, din Arhipelagul Insulelor Canare.

Un articol de Petre Ivan|18 februarie 2016

Situată în largul coastelor Africii de Vest, insula spaniolă Lanzarote era deja cunoscută turiștilor pentru câmpurile sale de lavă și particularitățile sale geologice.

Recent însă, mai multe statui stranii, înfățișând ființe umane, reprezentate extrem de realist, au fost coborâte pe fundul oceanului pentru realizarea acestui nou muzeu subacvatic.

Museo Atlantico reunește 400 de sculpturi, toate semnate de artistul britanic Jason deCaires Taylor — cunoscut pentru crearea unor instalații similare în Mexic, Grenada (în Indiile de Vest), Bahamas și, cel mai recent, pe Tamisa.

Parcul de sculptură din Grenada a fost primul de acest gen din lume și a fost inclus de National Geographic în Top 25 de minuni ale lumii.

Construite din ciment marin, cu pH neutru, sculpturile lui Jason deCaires Taylor sunt menite să ilustreze relația dintre oameni și natură, și la un nivel mai profund, armonia dintre viață și artă.

Lucrările au fost create în mod deliberat pentru a atrage creaturile marine, permițând, spre exemplu, creșterea coralilor.

Muzeul se va deschide în mod oficial pentru amatorii de scuba diving și snorkeling la data de 25 februarie.

foto: Cel mai mare muzeu subacvatic din lume – ideas.ted.com

03
/06
/20

Muzeul Naţional Cotroceni vine în întâmpinarea publicului pasionat de artă şi istorie, reluând din data de 2 iunie 2020 şi activitatea expoziţională. Un proiect cultural valoros, expoziția „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”, este inclus de astăzi în circuitul de vizitare al muzeului.

29
/05
/20

Cu ocazia Centenarului Paul Celan, Primăria Muncipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Federal al Afacerilor Europene şi Internaţionale al Republicii Austria prin Forumul Cultural Austriac București și Facultatea de Litere din București, Secția Germanistică, au realizat expoziția CELAN 100 – Printre cuvinte/ Unter den Wörtern.

21
/05
/20

Eros Di Prima, arhitect și fondatorul Asociației Culturale Creative Spaces din Italia, ne vorbește despre importanța adaptării artei la schimbările actuale.

20
/05
/20

Istoria capitalei Germaniei de astăzi se leagă direct de dezvoltarea rapidă a Prusiei în secolul al XVIII-lea. Orice Mare Putere europeană avea nevoie de a se afirma simbolic în raport cu celelalte monarhii de pe continent, fiecare investind în măreția orașului său capitală.

04
/05
/20

Un eveniment cultural online lansat de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, este postat în premieră pe 4 mai, la aceasta adresa https://www.youtube.com/watch?v=mdEgBgfVS1w&feature=youtu.be în ziua în care se împlinesc 65 de ani de la de la dispariţia simbolului culturii muzicale româneşti, George Enescu – compozitor, violonist, pianist, dirijor şi ilustru profesor.

27
/04
/20

Pictorii, sculptorii, criticii de artă sau scriitorii sunt cărți deschise ale creației lor, vizibile fiind operele și mai puțin bornele ce duc spre realizarea acestora. Uneori, o întâmplare sau destinul, alteori persoana ce a stat în dreptul lor, au fost sursele ce au dus la expresia formelor de valoare. Soția cunoscutului critic de artă Valentin Ciucă m-a introdus în povestea nescrisă a vieții sale.